:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,369
Активни 552
Страници 1,814
За един ден 1,302,066

Битката за лидерство подлуди СДС

Гневът на разбитите авари се стовари върху Петър Стоянов
СНИМКА: БГНЕС
Александър Йорданов и Методи Андреев се чудят дали СДС окончателно не пое към небитието след вчерашното заседание на Националния съвет на партията.
Вместо да търси решение за излизане от кризата след поредната изборна загуба, ръководството на СДС заформи най-грандиозния скандал от години в битка за лидерството в партията. Постоянни крясъци белязаха вчерашното заседание на националния съвет на сините. Според някои участници в залата се е стигнало и до блъскане и замеряне с предмети. Скандалът се разрази около определянето на дата за национална конференция. Два враждуващи лагера размениха взаимни обвинения. СДС-София настоя конференцията да е през есента, а останалите - през лятото. Столичните сини обвиниха колегите си, че ще манипулират форума. Към тях пък бяха отправени обвинения, че искат да редят листи за местните избори. Идеите за нов временен лидер или ръководство бяха отхвърлени. Ядосани от това, залата напуснаха представителите на СДС-София - зам.-шефовете на партията Иван Сотиров и Стефан Иванов и лидерът на столичната организация Борислав Бориславов. Много от сините активисти изляха гнева си върху лидера, който ги води почти 2 години. Експрезидентът не издържа и също изхвърча бесен от заседанието. "Напускам СДС", беше единственият му коментар пред журналистите. В залата пък обяснил, че отива да си опразни кабинета на "Раковски" 134. По-късно Стоянов се самоопроверга и каза пред "Фокус", че остава редови член на партията. "Това беше краят на СДС", коментираха разочаровани членове на националния съвет.

Минувачите около столичния културен дом "Красно село" се обръщаха с почуда към сградата, от която постоянно кънтяха крясъци. След 6 часа страсти седесарите оставиха заседателната зала вмирисана на пот и цигари.

На брифинга оредялото ръководство лаконично обяви, че ще управлява до 15 юли, когато ще се проведе конференция. Националният съвет ще се събере още веднъж след седмица, за да избере мандатна комисия, която да подготви най-висшия форум. Сините депутати получиха мандат да преговарят за общи действия с колегите си от опозицията.

Някои намръщени, други лукаво усмихнати, разделени на безброй лагери, седесарите се разпръснаха по колите си.

-------------

ЕДНО КЪМ ЕДНО

"Като навремето не се хванахме с царя, сега ще ходим с пожарникаря" - Александър Йорданов за коалиционната политика на СДС.

"Трябва да се излъчват позитивни сигнали, иначе няма да има кредит на доверие, то е както като отидеш в банката" - Йордан Бакалов за бъдещата стратегия на СДС.

"Отчитаме армия като Хитлер през 1945 г." - Христо Кирчев за броя на членовете на СДС според местните структури.

"Как да накараме някой да гласува за нас, като му предлагаме някакъв анархокомунист" - Борислав Бориславов за синята кандидатура за комисията по досиетата.

"Винаги някакви сиви кардинали предлагат услугите си на СДС, след което напускат" - Надежда Михайлова за начина на ръководене на партията.

"75% от хората не са с леви убеждения, но те не са мазохисти" - Иван Колчаков в обяснение защо хората вече не гласуват за СДС.
36
4604
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
30 Май 2007 20:33
От тия тротоарни "демократи", когато не са във властта друго не моЙ се очаква освен крясъци...Един прекрасен ден за българската демокрация...Ха Ха.
30 Май 2007 21:01
"Тези" лидери направиха така, че партията да остане без членове и симпатизанти, а управлението на държавата без опозиция( на куц крак).
Това важи и другите "десни" вождове. Сега се пренасят във вечните ловни полета на политиката.
30 Май 2007 21:19
СДС-то до никъде няма да я докара щом такъв ТАПЕТ като Методи Андреев се е заел с бъдещето му! По-прост човек не съм срещал никога!

30 Май 2007 21:50
... не сдс, а "лидерите" подлуди, ама те са си улави ... нищо ново ..
30 Май 2007 22:18
Ей, това да си бил във властта и да си "гребал от меда"с пълни шепи и сега да установиш, че си "на дъното"си оправдава шест часовите скандали.
Дори да се оттеглят с достойнство не могат!
30 Май 2007 22:49
Отдаваме свободни помещения под наем на Раковски 134
30 Май 2007 23:11
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 31/5/2007 г/ 10:08:00

30 Май 2007 23:50
А агентите какво трябваше да правят? 17 г да стоят и да гледат? Не беше такъв сценария.
30 Май 2007 23:58
НОРМАЛНО, бе!
"Комунизмът си отиде!"- отива си и антикомунинистическото СДС!!!
31 Май 2007 00:01
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума (т.1.5)

Редактирано от - bot на 31/5/2007 г/ 10:09:00

31 Май 2007 01:58
Май стана най-добре ... Костоф да доде
31 Май 2007 02:00
Най-после се разделяме с вонящия труп на СДС. Остава още един труп (по-точно - два), но те са още живи. Скоро ще се разделим и с тях.
31 Май 2007 02:22
СДС ще се възстанови ако се върнат истинските седесари от чужбина ! Желая го от
ПП - Българския Саркози ще си дойде един ден !
31 Май 2007 06:53
Абе имало и такова чудо СДС още..имало, амаедно време..ХАХАХАХАХА
31 Май 2007 07:17
1. '"Като навремето не се хванахме с царя, сега ще ходим с пожарникаря" - Александър Йорданов за коалиционната политика на СДС.'"
Александър Йорданов е умен, но подъл и страхлив човек. Той също заедно с Методи, крадливото Наде и други трябва да написне СДС. Днес това е направил Петър Стоянов. Явно той излиза с най-висок морал от цялата банда. От другата каручка е нужно да си отиде Костов. Не отзад, не в сянка, а навън. Грозното Пате - също. И тогава двете докарани до смях партийни организацийки да се обединят под ръководството на нови хора, хора, лустрирани относно БКП-Комсомол-ДС-връзки. Хора лустрирани относно връзки с червен мутраж и с връзки с червените бели якички. И тогава всичко може да започне отново. Но да не бързат много. да изчакат няколко месеца, които ще ползват като подготвителен период. Да изчакат тези месеци, които БКП-ДС мафията е посветила в календара си на разстрели на другари с партиен билет. Едно бързо заякване на умрялата опозиция, нещо малко вероятно, би нарушило програмата по планираните екзекуции-чистки, а ние не желаем това, нали?
31 Май 2007 08:19
Последен валс.
Иван Кумандиринот му иба майката на СДС-то.
Точка.
31 Май 2007 08:45
Параграфчо, пак нещо не си в час СДС бе 100% комунистическо отроче. Анадън му шинди?
31 Май 2007 08:48
Седесарите чак сега разбрали , че няма СДС, ми нормално то като си тъпчат само търбусите тялото работи предимно от кръста надолу, до последния етаж нищо не стига и като свърши папото се разграчиха, като си спомня как им поднесохме цялата власт на тепсия , какви надежди имахме , да еба мамата им крадлива да ходят там от където са произлезли не искам да чувам за тях.
31 Май 2007 08:57
СДС, СДС, СДС, ...се ДС
31 Май 2007 09:28
Божееее, то идеите им се вмъглиха, за партията да не говорим, а тия уроди се карат кой да реди листите за местните избори! С тия темпове на партийно строителство и другарска самокритика догодина всички дружно ще излязат от Раковски 134. Хубаво би било поне половината от т.нар. НИС директно да влезе в затвора.
31 Май 2007 09:44
"75% от хората не са с леви убеждения, но те не са мазохисти" - Иван Колчаков в обяснение защо хората вече не гласуват за СДС.
Прекрасен ден за българската демокрация , както правилно е забелязал Мильчо. А най - близо до истината е Маркси. СДС си е рожба на БКП и службите . Нищо чудно , че завършва така грозно и безславно - както всичко , създадено от Партията. Да мре по-скоро и да отвори път на истински десни партии с лидери извън контрола на ДС.


31 Май 2007 10:35
помните ли приказката за духа и тялото на СДС?!?
31 Май 2007 11:21
Ами СДС може и да изчезне, но вече се появиха други партии НДСВ, ГЕРБ и мисля, че има някои седесари, които гласуват за тези партии (така че СДС може да изчезне като партия, но ще има седесари...

Обаче ако АТАКА дойде на власт, Волен Сидеров и компанията му ще разрушат всичко......
31 Май 2007 11:27
заседателната зала вмирисана на пот и цигари



31 Май 2007 11:42
Кошмарните 18 години на грабеж на собствената ни държава са въплътени в поведението на СДС от последните дни. Разправии до бой кой да има евентуален достъп до кацата с мед - не как да оправим хала на държавата, не как да я направим светла и модерна, не как да вдигнем стандарта на живот на всеки български гражданин, не да станем Швейцария на Балканите - а как да продължим да крадем и да разсипваме България! Егати СДС, егати лидерите, егати простотията, егати хулиганите!
31 Май 2007 11:48
Ами това:
Според някои участници в залата се е стигнало и до блъскане и замеряне с предмети

Много екшън, малко работа! Но Петър Стоянов излезе от сбирката без видими наранявания!
31 Май 2007 11:53
проблемът е , че няма дясно, няма ляво, само шайка грабители. Иначе 18 години ни говорят само за либерални стратегии (разбирай ултра десни). Така ни и управляват. А, по едно време се оплаквахме от двуполюсния модел.... ще плачем за него.
31 Май 2007 11:58
"оставиха заседателната зала вмирисана на пот и цигари."
E само заради този цитат няма да гласувам за тези. Стига пресконференции и заседания с цигарен дим. Аман.......
31 Май 2007 12:00
А аз, като бивш общинар, си мисля -
на такава мънцърка партийка, такава голяма сграда, в центъра на София?
хмм.... ами те след време всички членове ще се съберат там наедно.
Интересно, на какви условия я държат и ще помисли ли г-н кмета по въпроса?
31 Май 2007 12:18
Прекалено е тъжно за да се коментира.
31 Май 2007 12:31
палячовци


Минувачите около столичния културен дом "Красно село" се обръщаха с почуда към сградата, от която постоянно кънтяха крясъци. След 6 часа страсти седесарите оставиха заседателната зала вмирисана на пот и цигари.

а това е върха
31 Май 2007 13:04
Чичо Докторе,
това дето го пишеш , по Дебеляновски казано, е нещо като "скрити вопли на печален странник, напразно спомнил майка и родина". Далече си, брат, не можеш да усетиш че не може да има нито обединение, нито връщане на доверието. Ти, като лекар, можеш ли да ми кажеш как се връща доверието, след като са те измамили, давали са ти погрешни лекарства, и са те докарали до гроба. СДС върхушката сега е жалка, изхвърлена на бунището, команда. Това деградиране започна от действията на Иван Костов, който превърна СДС в партия на партийния чиновник и отблъсна поддръжниците от нея. Затова пък доста апаратчици добре се поблажиха. И въпреки това там останаха много свестни хора, напр. кмета на община "Красно село" в София, г-жа Маркова, кмета на Плевен, Найден Зеленогорски и т.н. "Новото" СДС се нарича "Герб", но там е толкова неясно какво ще стане, че не ми се мисли. Но хората искат да имат надежда, иначе е страшно. Предполагам, че това го виждаш всеки ден. СДС смърди, отвращава, а това че говорят за връщане на доверието, показва не само че не са политици, а и че на са много умни.
31 Май 2007 13:07
За мъртвите или добро, или нищо. Пък на Архангелова задушница ще е ясно дали още са в клинична смърт или са издъхнали окончателно, та
да им палнем свещичка
31 Май 2007 15:55
И па вярни приказки ви реди Воцето, ама чуе ли ви се!!
31 Май 2007 17:45
Боже колко коментари за една махленска разправия!
31 Май 2007 20:23
Администратора е изтрил мнението ми! Бях споделис с форума, че краха на СДС е : "Един хубав, слънчев ден за българската демокрация!" (по Александър Йорданов)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД