:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Южното Черноморие се отдава на яхтения туризъм

Част от южните черноморски общини масово възнамеряват да се преориентират към яхтения туризъм. Това стана ясно от плановете на кметовете на Бургас, Поморие и Царево при срещата им с транспортния министър Петър Мутафчиев вчера.

В кметството на Бургас три архитектурни екипа представиха концепциите си за футуристичен интермодален център, съчетаващ в едно жп, автобусен и морски транспорт. Проектът предвижда създаване на логистичен център, бизнес сгради, атракциони, търговски площи, както и развитието на яхтено пристанище.

Планове за обособяване на такива пристани имат също в Поморие, Царево и Ахтопол. В Поморие дори планират да развиват международна яхтена дейност и да има две зони за яхтмени - за българи и за чужденци. Амбициите на Царево пък са богатите туристи, решили да играят голф в Балчик, да акостират с яхтите си на техния порт.

Според разчетите за реализацията на проектите в Ахтопол и Царево са необходими около 20-30 млн. лв. Около 8 млн. лв. са нужни за изпълнение на 70% от обема на предвидените работи в Поморие. Интерес към проектите проявяват както български, така и чужди инвеститори. Вчера Мутафчиев откри разширения пътнически терминал на летище Бургас.
7
1552
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
30 Юни 2007 01:15
Амбициите на Царево пък са богатите туристи, решили да играят голф в Балчик, да акостират с яхтите си на техния порт.
Това не го разбирам - та разстоянието е голямо, кой ще си остави яхтата и ще пътува повече от 200 км...
То вярно, че има яхти с хеликоптер на борда...
Въобще, цялата работа е като на жабата, дето и тя вдигнала крак...

Редактирано от - редник на 30/6/2007 г/ 01:19:47

30 Юни 2007 05:35
Тия от Царево може да заложат на скиорите в Банско да акостират първо в техни води.
30 Юни 2007 07:50
Тези от Мичурин май съвсем са изперкали! А защо да не акостират на Резово, а да играят на Дуранкулак, а? Явно алчността на тези е сравнима само с тяхната простотия.И кой ще им ходи на бетонните курорти-ето Бяло море е на 4 часа път, а и те обслужват, не те онождат.....
30 Юни 2007 10:07
Това е трагедията - искат богати туристи, цените са в много случаи неприемливи (като се има предвид, че плуваш сред мръсотиите на отходните канали, а и не само това); не си дават сметка (или може би не знаят), че в Южна Франция (дестинация с име и без нужда от реклама), например, може да се нощува на цени, равни или дори по-ниски от тези в нашите курорти.
Ами, защо не се започне със създаването на авторитет? В България има условия, пречи манталитетът. Всеки иска да забогатее, независимо от начина и ако може още днес.
30 Юни 2007 10:48

Немой да са плашите. Дедо ""цар"" ще построи магистрала Черно Море и ще се стига за нула време от Царево до Балчик.

30 Юни 2007 10:54
Боже Господи!...Исусе Христе ! Както бе казал другаря Живков в една от знаменитите си речи ....не помня точно кога. Тези хора вместо да се заемат с проблемите на своите общини и решаване на инфраструктурните проблеми които спъват развитието им те се занимават с глупости.....щели да посрещат яхтсмени със стикове за голф....те ако са пристигнали за да играят голф в Каварна, ще хвърлят котва в Каварна , няма да акостират в Царево.Какво да кажа повече .....алчни до безобразие копелета, навремето вървеше от уста на уста един лаф за Йордан Цонев, че ако има начин ще продаде и медузите в морето, десет години по късно това е съвсем реалистичен сценарий, въпрос на време е някой да го направи.Само погледнете в какво превърнаха черноморския ни бряг.....Срам!
30 Юни 2007 18:01
Щом и "вятърната мелица" в несебър е ВГРАДЕНА в хотел?!?!!?
За какво говорим, просто!!!
Да ги занесат на оня свят тия заграбени пари!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД