:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ангелов възхищава и тревожи "Енерги"

Станислав Ангелов е едновременно най-хубавото и най-лошото нещо, което се случи на "Енерги" (Котбус) това лято, отсъди пресата в Германия.

От една страна, се отчита, че българският национал е перфектен футболист и се цитира възхитения треньор на "червените" Петрик Зандер. "За всички е видно, че Станислав е един съвършен играч. Жалко е, че не мога да го ползвам в контролите, защото без игрова подготовка ще ми е трудно да разчитам на него и през сезона. От "Левски" обаче правят всичко възможно да протакат възможно най-дълго", коментира Зандер пред в. "Лаузицер Рундшау".

Именно трансферният скандал със "сините" е трън в очите на немците. Според сп. "Кикер" на Ангелов вече чисто психологически ще му е трудно да се впише в "Енерги".
139
1592
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
139
 Видими 
24 Юли 2007 00:26
ФеодализъмЪт у Лески, си е намбър уан
24 Юли 2007 08:36
Нали знай'ш, че к'вото си надробиш - това ще сърбаш!.. Ончо тръгна през главата на всички - шефове, мениджъри, договори... Ми редно е ся всички да минат през неговата!
И недей да се косиш толкова! Най-много още 1-2 седмици и ще му решат проблема. Ще си има голямата заплата, големия отбор, големите цели...
24 Юли 2007 08:41
Апропо - що така бегат от кочинката, бе?.. Или викаш "Нормално... Отива да помогне на сателита..."?..
24 Юли 2007 09:11
От една страна практиката подсказва, че евтиното винаги излиза скъпо. Това за гяволите от Енерги които митичната клауза за 180 000 евро за един наистина класен играч като Ст. Ангелов ги доведе до пълна неадекватност при батковите номера.
От друга, сребролюбието на замесеният играч. Спомнете си култовото изказване на кума при оная шантава пресконференция. За това, че при тях само се внасяло, без да се изнася.
Убеден съм, че и дедерманците и Пелето ако можеха да върнат лентата едва ли биха повторили досегашните си действия. Но късно е либе за китка. Има думата ФИФА. Каквото и да решат там, всички са прекарани. Има ли смисъл да мерим кой с колко.
24 Юли 2007 09:18
ги доведе до пълна неадекватност при батковите номера

Тука съм абсолютно съгласен.
Се едно да си вървят ората спокойно по работа и изведнъж отнекъде дупка изскача некакъв мустакат шишко и почва да им обяснява, че са нацисти, които в същото време са агенти на ЩАЗИ и че щел да ги съди лично президента на Реал Мадрид, който бил добър приятел на шишкото и нямало начин да не убеди футболните централи, че е по-прав в спора за бившия крепостен бурлак на принципа, когато говориш с мен, ще мълчиш.
Няма начин да не се опулят ората, на техно място дори неадекватно бих повикал санитари преди да стане некой сакатлък.
24 Юли 2007 10:28
Bgtop, трябва обаче да се има предвид и това, че германците още от самото начало контактуват с играч, който има действащ договор за още 1.5 години /вярно, с клаузата за 180 хил.../, извън трансферния прозорец, с единствената мръснишка мисъл да го откраднат за няколко пари по-малко... Sorry, ама т'ва не е германски отбор! Германският отбор е "Леверкузен": контакт, нормални преговори, договор, играч... Защо "Енерги" не отиде да краде Рангелов от Страсбург, бе?... Те ни имат за втора ръка хора, а после "Що така, бе, Миме?.." Това, което съм писал за Пелето, с пълна сила важи и за "Енерги"! Каквото повикало - такова се обадило!
Съгласен съм, че Батков действа наказателно в случая!.. Жалко за Пелето наистина! Но действайки по този начин, той предварително е бил наясно с възможните пречки и възможни усложнения!
24 Юли 2007 10:34
Разбира се, че Батков ще действа наказателно!Едва ли има президент на футболен клуб, който ще действа по друг начин при подобни обстоятелства.
24 Юли 2007 10:43
bibar, нанесе тежък удар с непредвидими последици доде се спретна да репликирам многоуважаваният ни опонент.
Да добавя. В резултат на своето преднамерено и непроменящо се поведение от самото начало швабите в момента на разположение имат един играч на когато видимо и те го казват направо тази есен няма да могат да разчитат. Гарнирано с неизвестност колко ще се бръкнат за него. Убеден съм, че, нищо лошо в това, когато са видяли митичната освобождаваща клауза с 180 000 евро в нея мозъците им са били размътени. На първо време. Ама после. Левски се дърпат. Те блъфират с мними становища на ФИФА. Какво трябва да прави в този случай Батков. Да отиде на място, да им стисне ръцете и да им каже: "Еваларката ви правя. Прекарахте ме".
Да, аме не. Вижда в действията им неправомерност, организира бързо защитата и като резултат Пелето е на път да бъде аут и от нацтима. Сметките им до тук излизат изцяло без да са питали кръчмаря Батков. С две думи. Ако те бяха погледнали уважително към клуба на Ангелов, досега случаят да е приключил. При всички положения дори и ФИФА да им присъди Ст. Ангелов, ще има санкции и за тях и за Пелето. Сгазиха лука и по това никой не спори вече. Убеден съм, че ако бяха отишли на преговори, с едно незначително увеличение на трансферната сума за играч от класата на Ангелов, СЕГА всички щяха да бъдат доволни. Защото и най-лошата спогодба е по-добра и от най-доброто решение.
24 Юли 2007 10:51
Но действайки по този начин, той предварително е бил наясно с възможните пречки и възможни усложнения

Ами сам си си отговорил на въпроса къде е разликата и защо не се е получило нормално, както с Леверкузен. Не са го пускали, това е простият факт, нужен им е такъв универсален играч, а в същото време е нямало да гушнат тлъсти комисиони, ако го продадат.
Но това май сме го обсъждали доста вече, че да се повтаряме. При това днес нямам идея да търся кой крив, кой прав (имам си мнение и то не се е променило поради наличието на някакви нови опровергаващи го факти) , а просто ми стана смешно как Докича оправдава селяндурското държане на Батков сал заради едната клубна принадлежност към управляваното от него дружество.
24 Юли 2007 10:59
Кое е селяндурското държане?Че не дава да го прецакат ли!?Или че това, което прави, пречи на чорбетата да злорадстват?
24 Юли 2007 11:02
посочил съм кое е селяндурското, но ще повторя пак: "нацисти" и "щази" при подобен юридически спор е напълно достатъчно, за който и да е възпитан човек да спре да се ръкува с господина. Той се води де юре собственик на ФК "Левски" и съответно държането му петни не толкова него, колкото името на клуба. Като запалянко може и да пцуе германците, но като собственик трябва да държи ниво.
24 Юли 2007 11:14
Чакай малко!Да си чул думичката "нацисти"!?Батков само каза, че годината не 42-а за да си правят каквото си искат.Да виждаш нещо невярно в това!?А че германците, и то особено източните са нацисти-за това не може дори да се спори.Имам достатъчно лични впечатления за тях.Помня как пред гарата в Ерфурт един еднокрак ветеран, закичен с два бойни ордена от Втората световна, провокираше две съветски войничета, които се чудеха какво да правят, а минувачите умираха от кеф.Между другото пак от този район е и вица за микровълновата печка, но ще се въздържа да го разкажа, защото току-виж Бот решил да се намеси.
24 Юли 2007 11:27
bm1914, имам да довърша спешно една работа тука, но по-късничко ще ти пусна разпечатка, ако не си намерил дотогава.
Но алюзията с нацисткия режим бе 100%-ва за всеки немец. А ако Батков се е изразил неясно и е нямал предвид това, което се разбра, то за един юрист това е още по-позорно да не си мери думите или те да съдържат друг смисъл от този, който е искал той.
24 Юли 2007 11:46
Аз пък не виждам нищо ненормално в думите на Батков!Извинявай, ама от Котбус постъпиха точно като нацисти-намериха формален повод да вземат това, което искат, без да проявят капка уважение към клуба на Ангелов и към правилата на ФИФА, без дори да се направят, че ги зачитат!И отгоре на всичко искат от ФИФА да ги защити, пишат простотии от рода на, че станислав и семейството му били заплашвани и т.н.Тези действия да ти напомнят някои исторически събития.Алюзията с нацисткия режим в думите на Батков е налице, но и действията на "Енерги" също са типично нацистки, колкото и да пищят като ущипана девойка!Така, че според мен Батков няма за какво да се отрича от думите си!
24 Юли 2007 11:53
Начи, разбери ме правилно, абсурд е да обсъждам с теб и то в спортен форум характеристиките на нацизма. Какво е нацизъм и какво е нацист примерно питай от Чичо Д-р - той, доколкото помня е единственият, който си е казал в този форум, че е такъв (и старият хъш говореше нещо за легионите, ма си е симпатично старче и не ми се вярва) .
Аз само казвам, че собственик на футболен клуб се държи селяндурски, с което излага и клуба си, и професията си. Дали Енерги са нацисти или не може да си плямпаме ти и аз, но не и той, това ми е тезата. И дори за нас е спорно..., ако си забелязал, например, аз никога не употребявам думата "говеда" по отношение на левскари (в която и да е моя ипостас - уточнението е за Докича )
24 Юли 2007 11:55
Та значи държали се дедероните като нацита, Батков им го е казал в очите и хайде обидени били, да им се извиняваме!Защо?
24 Юли 2007 12:00
Ми въпрос на възпитание е, а не че е задължително. Държал си се просташки (за нация като германците ацизмът все още е комплекс, не става въпрос за малоумните пънкари, идващи на орди от германските села в Литвинов да пеят песни и да гонят чехкини бесни) - извини се. То Батков им се извини де, амо извинението му беше по-зле и от изказването, не го разбрали правилно, разбирашши..
24 Юли 2007 12:15
Извинявай, но не мисля, че си прав!Трябва ли защото сме възпитани да се оставяме да ни мачкат?Значи, понеже имали комплекс за вина/но този комплекс не им пречи да постъпват по същия начин, както през 42-а/да си мълчим и да подложим и другата буза!?
24 Юли 2007 12:18
Кога пък съм казал, че трябва да се оставяте да ви мачкат?
Имаш проблем - обърни се към съответната комисия, арбитража и съда и си защитавай правата, а не се прави на бай Ганьо.
24 Юли 2007 12:22
Нали това направихме!Още на 18 юни!Но словесните престрелки започнаха от Котбус, не от Левски.Спомни си откровените лъжи и преиначавани факти, които бяха публикувани и тиражирани.Защо и те не се извинят!?
24 Юли 2007 12:24
bgtopidiot, май наистина в този случай искаш на 100% да си оправдаеш ника
Разбери, при подобни истории каквото повикало, такова се обадило. Батков да не е луд да не възползва от неправомерните действия на тъпите шваби. Тях лакомията вече им изяде малко или повече главата. Пак да напомня фактите, защото твоето е белетристика и неизживяна болка от така предричаното от вас "крушение" следствие на "гафа" на Левски.
В момента, Пелето им излиза много повече от въжделените 180 000 евро. Кариерата му тази есен е прецакана. Не се знае какво в края на краищата ФИФА ще отсъди. Ако бяха се отзовали на поканата за среща на Левски нямаше да има и такива реакции на Батков. Какво правиха насреша от самото начало те. Блъфиране с мними становища на ФИФА-факт. Лъжи, че Пелето бил изтощен от Левски. Само след седмица се оказа, че е бил в перфектно състояние. Как един играч се възстановява и от лоша кондиция минава в супер за толкова кратко време. Мнимите заплахи за Станислав и семейството. Какво поведение ти би одобрил от страна на Батков? Батков защитава клуба си и своето его. Та, подчертавам и пак го повтарям защото навикът ти да четеш избирателно и манипулативно не е само по този случай, това е поведението на дедерманците е от самото начало. Извиване на ръце, дълбоко неуважение на другата страна, лъжи, блъфове и т.н. Е, Батков кво да праи тогава. Хак им е това поведение и дано, защото го заслужават напълно се набутат още. Съжалявам само за Пелето, ама лакомо дупе, глава затрива.
Толкоз от мене. Каквото има, казах го. Като българин и левскар подкрепям изцяло Батков. Не се срамувам ни най-малко от него в конкретният случай. Да се срамуват тези които търсят дивиденти срещу Левски защитавайки едни чуждоземни мизерници.
24 Юли 2007 12:28
От словесни престрелки до простотия има голяма разлика. Повтарям пак, такова държане може да си позволи всеки запалянко или играч дори, но не и "собственик" на клуба, защото той е лицето на клуба.
Личното ми мнение, че нашио управител е къде-къде по-голям боклук от Батков и го е доказвал нееднократно в предишните си партийни лутания, но той е лице (или задник - на който както му харесва) на институция и той е длъжен да пази името й. Съответно, си мери думите.
24 Юли 2007 12:35
Мнимите заплахи за Станислав и семейството

Абе, Докич, ти имаш ли и най-малката представа за хората, които управляват българския футбол (и клуба ви в частност) , или живееш в някакъв измислен розов свят от червено вино и пърхащи пеперудки?
Спорът ще бъде решен от съответните упълномощени за това органи и какво смятам аз по въпроса или ти няма никакво значение освен за самите нас. Повтарям за десети път, че аз говоря за селяндурското държане на Батков, което не трябва да си позволява, а не дали ФК Левски е прав юридически или не. Иначе ако теоретично в ШЛ играят Левски и Енерги, то ще викам за Левски. Което няма да ми попречи да ги иронизирам след мача, разбира се
24 Юли 2007 12:36
Би било хубаво президентите да се държат така, но световния опит доказва обратното.Почти навсякъде президенти на клубове и мениджъри влизат в подобни "битки".Нали това е реклама за клубовете!?Та Батков не е нито първият, нито последният.Къде, къде по-тежки случаи има.И пак повтарям-в това да кажеш на някого истината в очите няма нищо лошо и невъзпитано.Но понякога истината боли!
24 Юли 2007 12:40
Сега пък и "истината" се намеси
Тая истина я знам аз, във форума (в политическата му част) е пълно с галфони, за които всички германци са фашисти, всички руснаци са комунисти, всички гърци са византийци, всички турци са ибрикчии и всички сърби са българоубийци.
Ниска топка.
24 Юли 2007 12:48
Не, нямаше начин да не се намеси и мафиотското БФС.Стига глупости!Че някой фен му е скимнало да тегли една.... на станиславчо по телефона и веднага световен проблем.Другаде като че ли ги няма тези неща!Цял съдия се отказа заради смъртни заплахи от англичани/дето си ги беше заслужил и то на два пъти-поряза и националния им тим, и клубен отбор/.Стига с тая параноя!Навсякъде ни се привижда мафията!Ако наистина мафията управляваше БГ-футбола, на станислав и през ум нямаше да му мине да прави тия магарии.Или поне щеше да си закара семейството в чужбина поне един месец по-рано.
24 Юли 2007 12:54
Истината е във фактите!А какви са те?Дедероните си търсят и намират формален повод.Оттам нататък не ги интересуват ни правила, ни етика, ни нищо.Започват да преиначават факти и да тиражират лъжи.След това започват да викат за помощ и да се правят на обидени.За втори път те питам-това поведение не ти ли напомня на определени исторически събития от периода 36-39-та година.
24 Юли 2007 13:01
Истината е във фактите!А какви са те?Дедероните си търсят и намират формален повод.Оттам нататък не ги интересуват ни правила, ни етика, ни нищо.Започват да преиначават факти и да тиражират лъжи.След това започват да викат за помощ и да се правят на обидени.За втори път те питам-това поведение не ти ли напомня на определени исторически събития от периода 36-39-та година.


Това не са фактите, а твоето разбиране за фактите. От грешни и субективни предпоставки стигаш до грешни заключения. Което на теб като на запалянко ти е простено, а на батков като "собственик" и юрист - не.
24 Юли 2007 13:08
bgtopidiot, bm1914ls е прав за поведението на президентите по света у нас. Ако беше само Батков такъв, досега да съм се "отрекъл" 100 пъти от него.
Ще ти напомня за двама испански. Единият, Бог да го прости, Хесус Хил който скандалничеше нон стоп и се беше превърнал в нарицателен.
Другият е Лапорта. Преди седмица в прав текст заяви-тези от Реал са глупаци.
Знам, сравнението не е основание, но е така е при Батков и колегите му.
24 Юли 2007 13:08
Пропуснал съм ти изказването на БФС-то. Никъде не съм намесвал БФС-то, а говорех за хората, които управляват българския футбол, доста от тях не са в БФС изобщо. БФС е вид инструмент, а не главата.
Кой заплашва - дали хулиган, луд или мафиот - е работа на МВР. Фактът е, че заплахи е имало. Факт е също така, че в България пребиват съдии, футболисти, а понякога за разнообразие гонят и спортни журналисти с малките им деца. Дали ща ми чупи кокалите нает професионалист за поръчка "тазобедрена става" или банда озверели тъпанари е все тая, а когато имаш семейство, то възприемаш подобни заплахи напълно сериозно.
24 Юли 2007 13:12
Абе хайде стига глупости най-накрая! Кво ме интересува Силвио Берлускони например, (който е известен с невъздържани прояви) и какво оправдание е той за поведението на Батков? Понеже минувачът преди мен напсувал някаква жена и й плеснал два шамара да си трае, аз мога да си позволя да хвана следващата девойка директно за гъза и да се развикам, че ми прилича на курва. Поведението на първия не може да служи за оправдание на собствената ми простотия.
24 Юли 2007 13:14
Добре.Ето фактите:
1.Германците разбират за клаузата в договора на ангелов и и решават да я задействат-повода
2.Правилата, които са нарушени:
-не се преговаря и подписва с играч във времето извън трансферния период;
-с играч, който има повече от 6 месеца действащ договор не може да се говори без да бъде уведомен клуба му.
3.Етиката, която не е спазена:
-клубът на играча даже не е уведомен, че се водят такива преговори и разбира за тях, едва след като вижда своя играч в снимката на клубния сайт на другия отбор, облечен в някакъв странен екип;
-последната лъжа от петък даже няма да я коментирам/между другото жълтите карти на играчите се държат от федерациите, а не от клубовете/
24 Юли 2007 13:19
Ако си прав в трите посочени точки или смяташ, че си прав, или си крив, но имаш шансове да земеш някой лев, то имаш повод да сезираш съответните органи и да искаш отсъждане в твоя полза.
Кво ли щеше да стане, ако "нацитата" , за да потвърдят мнението на Батков биха намекнали, че поведението му напомня на това на "мръсен йодей-еврей"
24 Юли 2007 13:20
"Факт е също така, че в България пребиват съдии, футболисти, а понякога за разнообразие гонят и спортни журналисти с малките им деца."

Факт е обаче, че това се случва и навсякъде по света.Между другото не е за първи път у нас да се бият съдии и играчи.Такива неща ставаха и по социалистическо време.
24 Юли 2007 13:20
баси мамата какъв дебат
че въпросният примитивен троглодит е карикатурен до крайност спор нема
но явно колегите от гереня считат такова поведение за разумно и дължимо
защо да им се опонира, след като в крайна сметка рефлексиите ще си бъдат за тяхна сметка - отрицателна...
24 Юли 2007 13:22
Аз лично бих им подарил микровълнова печка! Не знам как би реагирал Батков, но съм сигурен, че няма да писне като ущипана девойка.
24 Юли 2007 13:24
Е и?
С това ли ще успокоиш Ангелов, че така е било и преди?
Доколкото си спомням, Докича отричаше този факт изобщо, откъдето и тръгна спора. А иначе Ангелов си е знаел накъде е тръгнал, така че би трябвало да е подготвен и за последствията - заплахите и край с националния отбор и каквато и да е спортна кариера в България, но това мисля, че го написах отдавна, още преди да ги има и заплахите, и изказванията на Батков.
24 Юли 2007 13:24
Е, един истински наци не издържа и се обади! Здрасти кептън! То всъщност има ли разлика между нацизъм и комунизъм?
24 Юли 2007 13:27
Добре, ама нали тези заплахи трябва да се докажат!Да си видял някъде такова доказателство?А това, че някой вбесен фен е звъннал-въобще няма какво да го броим, то е само предположение.
24 Юли 2007 13:30
Ще прекъсна за малко!Отивам за бира.
24 Юли 2007 13:32
има, имааа: в икономическата база - принипиална, в надстройката - незначителна
24 Юли 2007 13:52
Добр ден матросовци и шампиони.
Па' ли се ядете заради глупостите на боратков?
Некой друг избегал? селекцията приключи ли?
24 Юли 2007 13:58
злобеят ...

Най-скъпата скамейка
Вто, 2007-07-24 09:46
Голямата поляризация на заплатите залага поредния скандал в ЦСКА

ЦСКА направи поредната си мащабна лятна селекция. Така както приляга на големите клубове. Около тях винаги трябва да е интересно, да има интриги, скандали и преплитане на различни интереси.

За разлика от ситуацията на "Герена", където обстановката е толкова отегчителна и не може да развълнува никого, то на "Армията" оставиха зад гърба си поредното бурно трансферно лято, изпълнено с много динамика, напрежение и PR акции от страна президента Александър Томов.

Ако не друго, на бившия вицепремиер не може да му се отрече едно - знае как да си прави реклама. Той свиква фотографите да го снимат при всяко от посещенията му в ДЮШ, иска показност дори когато раздава премии на децата, не пропуска да се щракне до новите попълнения и да обяснява колко скъпи са те и какви усилия е положил, за да ги доведе на "Армията" в конкуренцията на "редица големи клубове". Няма лошо.

Така се прави, щом искаш да си на първите страници на вестниците. Сега въпросът е доколко гръмката селекция на ЦСКА ще даде резултат в игрови и финансов аспект. Никак не е изключено и на двата фронта клубът да претърпи провал. Изобщо не е сигурно, че новите попълнения ще повишат кой знае колко класата на ЦСКА.

Не виждам с какво един Амунике може да се превърне в ключова фигура за "червените", която да играе равномерно през целя сезон. Абсолютно убеден съм, че бързоногото нигерийче ще търси да се скрие в най-близкия храст около стадион "Цар Самуил" в Петрич още след третата минута, когато вече Георги Петров ще го е "респектирал" с прецизна "хирургическа намеса".

Амунике безспорно притежава отличен дрибъл, има и добър удар, но тези качества за стадионите в Петрич, Дупница и Сандански няма да му свършат работа, защото засега той дава индикации, че преди всичко е страхлив футболист, който бяга от единоборствата.

В тази връзка нигериецът трябва да е доволен, че Миньор (Перник) все още не се е завърнал в "А група. Дълбоко се съмнявам, че този футболист ще направи силни мачове за ЦСКА в провинцията. Това, което показва засега Амунике, води само към един извод - той е играч за домакински срещи. И то срещу по-слаби противници. Често казано, първите мачове на Жоао Паоло Брито с ЦСКА бяха далеч по-впечатляващи от тези на нигериеца.

Но да оставим Брито, на този етап Амунике не показва, че между него и сънародника му Удоджи има кой знае каква разлика. И двамата са много бързи и технични и не обичат да подават. Амунике обаче има по-отработен удар и играе с по-голямо самочувствие и настроение. Разминаването е предимно в заплатите, където Кевин бие 6 пъти Удоджи.

Що се отнася до твърдата резерва на Насионал (Мадейра) Зе Руи, той засега демонстрира с една идея по-добра игра от Амунике. Така стигаме и до Хосе Луис Гарсес. Пристигането на Ел Пистолеро в ЦСКА може би бе най-шумният трансфер, извършван от български клуб, след сделката с Лима и Соуса.

Панамският национал засега с нищо не показва, че е по-добър от Георги Чиликов. Напротив, бившият голмайстор на Левски засега категорично е без конкуренция за титулярното място на върха на атаката и всички приказки, че не се знае кой ще играе, звучат смешно.

Ако сезонът стартира утре, отборът трябва да започва от Чиликов и Велизар Димитров. Проблемът на бургазлията е само един - психологически. Ако той успее да се пребори с комплексите, които имаше в Левски, за него няма да представлява никаква трудност да спечели голмайсторския приз в първенството.

Много е вероятно доста от новите попълнения в един момент да останат на пейката. Резерви могат да са окажат Неи, Зе Руи, Гарсес и Ландзаат. Като към тях прибавим и Оливер Ковачевич, то в един момент ЦСКА може да държи на пейката футболисти с месечна заплата от общо 75 000 евро, което ще е без прецедент в историята на българския футбол.

Нестабилна обстановка в клуба ще възникне именно в случай че новите не оправдаят парите си, което неминуемо ще доведе до напрежение сред играчите. Защото не е нормално българските футболисти, за които съм почти сигурен, че ще носят ЦСКА на гърба си и през този сезон, да взимат в пъти по-малко от чужденци, които с нищо не ги превъзхождат. Но това си е проблем на Стойчо Младенов и на ръководството.

Поне не го показват в изминалите контролни срещи. Друг възлов момент, който ще определи доколко селекцията е рентабилна, е финансовият. Тук стигаме до въпроса дали новите попълнения един ден ще върнат на клуба направените за тях разходи.

Нещо, което по традиция в ЦСКА не се случва. Примерите са много - Цаха, Аянда, Лео Лима, Соуса, Агналдо, Чарас, Матия Матко, Тиаго Силва, Мутавджич... От всички тези футболисти клубът е на колосална загуба. И нещо друго, Томов постоянно повтаря как ЦСКА е ориентирал селекцията си към играчи до 25-годишна възраст.

Бързата справка обаче показва, че в тази възрастова граница попадат само Амунике и Вуядинович. Между другото черногорецът с нищо не е по-добър от Иван Иванов. Томов или не знае на колко години са Гарсас, Неи, Ландзаат, Чиликов, За Руи и Тодор Янчев, или се опитва да ги подмлади.

Определено Стойчо Младенов ще има много сложна задача през новия сезон. От една страна, той трябва тепърва да гради нов отбор, а, от друга, да запази добър микроклимат в съблекалнята. А при тази рязка поляризация на заплатите ще е доста трудно да не възникнат конфликти. Особено ако новите не докажат, че са с класа над българските футболисти в отбора.

Пламен Пиндраков, в. "Меридиан мач"

24 Юли 2007 14:06
Че къде я видяхте тая злоба?Щом и един обективен анализ, който показва някои слабости, за вас е злоба....Хайде, прочетете го пак!Да виждате нещо невярно!?
24 Юли 2007 14:09
а желю направо се е подмокрил ...

Натиснете тук
24 Юли 2007 14:11
добро е анализчето горе-долу.. но повечето неща са спекулации, освен т'ва сички очакват ЦСКА да се провали тоя сезон, мисля т'ва е по-лесно. Я сум умерен оптимист (да не се берка с прогресист)
Тоя сезона мачкаме, и ше почнем с латекса, я мисля даже да се завлека да го гледам наживо тоя мач.
24 Юли 2007 14:13
Умазахте се, за кой ли път въздух под налягане
24 Юли 2007 14:15
Така е Хаупт. Едни отбори се хвалят, други се хулят. К'во да ги прайш ДС-ари и милиционери. А желю е на ниво ас южуал, ше има 2 места в чартъра
24 Юли 2007 14:18
Сините вече твърдо са част от семейството на средноевропейските тимове що се отнася до организация на играта и стил

Време е да се отнася и за самата игра, щото ако ги набара некой истински европейски средняк от типа на Тотнъм примерно, набързо ще станат част от семейството на онодените и захвърлените
24 Юли 2007 14:21
Тотнъм имат супер слаба защита и левски мое им вкарат гол! И после ше ни убеждават че всъщност загубите са победи и тн. репетираха го край попадането им в ШЛ .
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД