:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов плаши "Софийска вода" заради мътилката от чешмите

Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Кметът Бойко Борисов се запозна с международния проект "Соларно такси" при преминаването му през София. Проектът е първата в света обиколка на планетата с автомобил, захранван изцяло от слънчева енергия, без използване на друго гориво.
"Водата в София не става за пиене. Като пусна чешмата, от нея тече кафява течност и съм принуден да пия минерална вода. Ако "Софийска вода" не промени това, концесията може да бъде прекратена." Това заяви столичният кмет Бойко Борисов след среща с Джордж Кремлис, началник-отдел ОВОС в Главната дирекция по околна среда към Европейската комисия. Според Борисов новите евронорми за качеството на питейната вода, влезли в сила у нас от януари, не се спазват. В същото време евродирективата давала възможност за прекратяване на концесията в случай на непокриване на нормите.

"Сигурен съм, че за 90% от столичани положението е същото", коментира още Борисов. В същото време според ежемесечните доклади на столичната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, която следи за покриването на нормите за чистота, всичко с водата в София е наред.

Инспекцията мери качеството в 26 пункта в София и други 52 - в селищата около града. В публикуваната в сайта на инспекцията информация за следените показатели обаче не са включени част от нововъведените от януари показатели. От 2007 водата трябва да се следи и за наличие на живак, антимон, никел, пестициди, бензен и др. Те липсват от списъка. През юни са проверени 101 потребители от централно снабдени райони, като на нормите не са отговаряли само 2 проби - от фурна в с. Пасарел и магазин в Панчарево. Те не покривали изискванията за мътност и цвят.

ЕК ще натисне правителството да преработи оперативна програма околна среда и да включи в списъка с проекти и столичния завод за преработка на боклука, разбра се след срещата.
5
2362
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
24 Юли 2007 00:25
боико да си изпере белите ризи с кафява вода и да станат както германските кафяви ризи нали са дясна партия
24 Юли 2007 08:52
Вътрешната му инсталация е за смяна. От моята чешма не тече кафява вода след като сменихме преди 3 години старите тръби с пластмасови.
Нали си има специалисти, да пита преди да прави авторитетни изказвания...
24 Юли 2007 09:44
графе хапсолютно си прав, те вече като подменят магистрални водопроводи слагат полипропиленови веждал съм такива до 6" тръби, какво остава за вътрешна ВиК инсталация, някъде към 2лв.им е метъра на най-качествените.А иначе за разваляне на концесията ББ е прав, ама само с говерене не става трябва и дупе(действие).
24 Юли 2007 16:49
Бойко Борисов плаши заради мътилката излизаща от политическата чешма...
""Водата в София не става за пиене. Като пусна чешмата, от нея тече кафява течност и съм принуден да пия минерална вода."
24 Юли 2007 19:50
тя тая течност си тече от години ама те само се плашат един друг
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД