:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,390
Активни 554
Страници 1,835
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: Архив на "Сега"
Колите са основни замърсители на въздуха в Тирана
Белгийският премиер бе обявен за продан

на интернет сайта за търгове eBay, предаде телевизия ЕрТе Ел. Ив Льотерм е описан като "неизползван министър-председател", като намек за провала на страната да състави правителство вече пети месец. Желание да "закупят" премиера са изявили 24 участници в търга, а цената му е достигнала 465 евро.



На Фарьорските острови осиновяват българчета,



съобщи "Дойче веле". 48 000-те жителите на датската територия осиновяват между 10 и 15 деца годишно. Някои от тях са от Виетнам, Етиопия, Южна Африка. Броят на осиновяванията на глава от населението на Фарьорските острови е четири пъти по-висок, отколкото във Франция и Дания.



Тирана е най-замърсената европейска столица,

гласи доклад на Световната здравна организация (СЗО). Според Васил Михо от канцеларията на СЗО в албанската столица голям брой хора страдат от респираторни заболявания заради замърсената среда. Най-малко 200 души умират всяка година в Албания от болести, причинени от замърсяването на въздуха. Експертите смятат, че колите са основна причина за печалната статистика.
14
1366
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
10 Ноември 2007 04:56
Глей сега. Истинските новини ги заврели в онова "Накратко", дето никой не го чете:

Бившата ГДР е плащала
на българските граничари за всеки убит източногерманец
, който се опитвал да избяга на Запад през Турция или Гърция, сума, еквивалентна на 350 паунда, твърди британският в. "Индипендънт". Изданието се позовава на разсекретени архиви от ЩАЗИ и разкази на очевидци, публикувани в сп. "Щерн".


САЩ отделят $10 млн. за супербомба,
която ще бъде активирана чрез спътниково насочване, предаде РИА "Новости". Новото оръжие е предназначено за поразяване на дълбоко укрепени под земята военни обекти. Супербомбата е дълга 7 м и тежи 13.6 т. Тя може да пробие бетонна плоча на дълбочина 60 м или твърда скала на дълбочина до 40 м.
10 Ноември 2007 04:59
Милошевич е искал да продаде Косово
на САЩ, пише в книгата си "Мишена" лидерът на Сръбското движение за обновление и бивш външен министър Вук Драшкович, цитиран от белградския в. "Курир". "Косово трябва да бъде дадено на концесия на американците за около половин век, заяви още през 1999 г. бившият югопрезидент", твърди Драшкович.


Българският модел да се приложи
за решаване на кюрдския проблем в Турция, предложи Нуреттин Демирташ, лидер на прокюрдската Партия на демократичното общество (ПДО), цитиран от в. "Радикал". "Тодор Живков прилагаше към турците политика на отричане и изтребление. Така се провокираше обществено противопоставяне. След като на турците бяха дадени права, проблемите се решиха по мирен път", заяви Демирташ.




10 Ноември 2007 07:55
Само че не е Щерн, ето линк към статията, там има и снимки
http://einestages.spiegel.de/static/topic albumbackground/657/stefan_appelius_ein_t ausender_pro_todesschuss.html
10 Ноември 2007 10:11
10 Ноември 2007 10:52
Olo,
Това са все тежки удари по дудушката кауза, имай милост...
10 Ноември 2007 20:41
Руснаците пък разполагат с тръба, която насочена към Луната, може да я взриви или активирана, срещу нашето Слънце да го изгаси, като пожарогасител. Ха сега, да ви видя!

Редактирано от - 2008 на 10/11/2007 г/ 22:09:05

10 Ноември 2007 23:36
OLO,
/:/ "...Бившата ГДР е плащала
на българските граничари за всеки убит източногерманец, който се опитвал да избяга на Запад през Турция или Гърция, сума..."
......................................... ......................................... .....................................
Евалла, все пак, на българските граничари/наборници!/ отпреди Демокрцията! Все пак, първо са ПИТАЛИ/ при това, на немски!??/-"Абе, ти, дето бягаш през границата, източен германец/дедерак/ ли си?!"- и чак, ако им се отговори "Йя, натюрлих!"/или на български?!/, са стреляли на месо!!!
Щото, по други граници/ например, по границата САЩ-Мексико- преди сегшната стена, де!/, а и НЕ само по границите, първо СТРЕЛЯТ, а после питат!!!
11 Ноември 2007 00:45
Параграфе, не само че са застрелвали много от минаващите, но и въобще не са ги питали, защото един освирепял и надъхан граничен войник, умира за 3 дена отпуск, а за задържан или гръмнат "враг", "Вътрешен Устав" (оня със зелената твърда подвързия, ако си ходил в казармата) предвиждаше 30 дни награда "Домашен отпуск". Епа аз лично познавам доста хора от пограничните, дето си идваха в София за по 30 дни.
11 Ноември 2007 04:23
Брей, Индипендънт, Щерн и оло плесват с ръце и тръгват да ни същисват, но само досаждат.
Начи, по времето на Тошо, режима пращаше лекари и инженери да помагат на разни "братски" държавички, но инкасираше заплащането им и им отпускаше трохи в замяна. Затова пък, излиза, граничарите си живеели и бачкали в условията на пълна либерализация и режима не му пречело братския "гедерейски" режим да им раздава персонални премии. Само дето не е ясно на какво равнище е ставало вземане-даването - патрул, сержант, застава, отряд, правителство... .. или някой размечтал се със задна дата автодемократ.
А, ти, гола вода, вземи кажи барем един от "пограничните" с награда, както се опитваш да намекнеш...
Будала серсем. Граничните войски имаха малко по-различно устройство и наредби от трудовите, в който вероятно си бил, съдейки по изказваните мнения.
11 Ноември 2007 06:08
Е па щом не могат да покажат един граничар на когото ГДРто платило за отстрел, значи "Шпигел" лъже и нищо такова не няма в архивите на ЩаЗи.
Спете спокойно, комуняги.
А тая табела сигурно е от преди 1944 г.:
(снимка: натиснете тук)
11 Ноември 2007 06:16
Япито види се не е било в "народната армия", иначе нямаше да нарече службата в нея "доброволна". Туй обаче не пречи да ръси мъдрости за "устройство и наредби".
11 Ноември 2007 06:31
Тука се получава недоразумение, таварисчи. Новините не са мои, а са от колонката "Накратко" на любимия вестник Натиснете тук Просто казвах, че онова "Накратко" е по-добро от това тук. Ерго, с въпроси се обръщайте към ридакцията. Япи, ма тва разбирачите сте голема работа, а?


Камуняките вече и от сянка се шашкат.



11 Ноември 2007 17:58
УРАУРАУРАУРА, понеже не разбирам от тези работи, в "Секретна Секция" на МО-2 (ако това въобще ти говори нещо) имаше едни червени папки, доста поизбледнели, като вашия камюнизъм, та вътре стояха едни документи с пожълтели страници, където се мъдреха имената на наградени от януари 1956 та чак до ноември 1989. Колко според теб са наградените, като имаш предвид, че само 20 процента от "враговете" са задържани, а другите са изпратени на Оня свят, с билет наречен "предатели на родината". Това са били смели хора дръзнали да избягат от вашия комунистически Рай и да потърсят свободата и щастието си отвъд "ДЖулязната ЗавесЪ". Били са застреляни, драги. Още веднъж ще тикажа: "Били са много смели хора, обичащи свободата!" На тези хора скоро ще започнем да вдигаме паметници. А вие, тъпите комуняги, си направете за спомен бюст на вашия патрон Гюро Михайлов - много ще ви отива.
11 Ноември 2007 18:17
Япаяпаяпаяпа, ами като си бил там би ли ни светнал какво представляваше "секретната книга" СРБ, изучавана от граничари, школите в Плевен и Враца за подготовка и преподготовка на офицери и айде стига ти толкова. Имаше ли някакви картинки в СРБ-учебника и какво представляваха те. За кирики и лопати - не питам!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД