:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 209
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пакистан постави под домашен арест Беназир Бхуто

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Бившият премиер на Пакистан г-жа Беназир Бхуто (крайната вляво) успя за кратко да говори пред свои привърженици в Исламабад.
Полицаи са опасали с кордон дома на бившата пакистанска министър-председателка Беназир Бхуто, която на практика е под домашен арест, съобщи Би Би Си от Исламабад. Полицията е отцепила и парка в близкия град Равалпинди, където за вчера опозицията бе насрочила голям митинг в знак на протест срещу обявеното от президента Первез Мушараф извънредно положение.

Пакистанската опозиция твърди, че 5000 нейни привърженици са арестувани. Арестите започнали още в сряда в източната провинция Пенджаб и продължили до вчера сутринта, съобщи депутат от Пакистанската народна партия на Бхуто.

Тя се опита вчера да излезе все пак на митинг срещу президента Первез Мушараф, но бе върната в блокираната си резиденция в Исламабад. "Правителството е парализирано", извика Бхуто по мегафон към привържениците зад барикада от бодлива тел. "Ако Мушараф възстанови конституцията, свали униформата си, напусне поста на началник на генералния щаб на армията и свика избори до 15 януари, тогава всичко ще е наред", заяви тя и добави, че в противен случай ще се опълчи срещу президента.

Самоубийствен атентат в резиденцията на пакистанския министър по политическите въпроси Амир Мукам отне вчера живота на четирима души и рани други трима.
13
1407
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
10 Ноември 2007 02:08
...свали униформата си, напусне поста на началник на генералния щаб на армията и свика избори до 15 януари... и да си купи вазелин, макар че и да няма пак всичко ще е наред.
Смела дама, върви по пътя на баща си.
Не съм виждал въпросната резиденция в Исламабад, но за еднофамилната къщичка в Карачи е необходима бая жандармерия за да я обгради с кордон.
Интересно е и какво мислят милионите дето се молят 5 пъти на ден по повод на това редно ли е жена да ги оправя? Или май не му мислят много...
10 Ноември 2007 02:22
Ха ха ха сега щте иска да се връща обратно в изгнание.Ако денерала си свли униформата много вероятно е да му се напави преврат и така щте изгуби и президентския пост несамо воения.Затова да не се води по чужд акъл оти, че съжалява много.
10 Ноември 2007 09:35
Nanyac, съвсем така човеколюбиво се надявам да не върви точно по пътя на баща си, щото той не свърши добре
10 Ноември 2007 13:50
За да се връща значи има някой зад гърба си. Засега, както си е редно в политиката. Той не че Мушарафът няма, ама вече е малко позахабен.
Да не се окаже най-подир, че конците и на двете кукли водят до един и същи Храст?
28 Декември 2007 10:13
"Ако Мушараф възстанови конституцията, свали униформата си, напусне поста на началник на генералния щаб на армията и свика избори до 15 януари, тогава всичко ще е наред"


Мушараф изпълни всичките и желания, но не успя да я опази от диваците ислямисти. Види се трябваше да я държи под "домашен арест". Поне жива щеше да е. Бог да прости.
28 Декември 2007 17:20
"...Мушараф пазил Бхуто..." Абе охлюв , що не идеш поне по празниците в някоя кръчма , да ни спестиш архидебилните си разсъждения. ЦРУ и МОСАД са отказали охрана на Бхуто ! И отговорност за убийството е поела ... , имах си хас - Натиснете тук .Всеки , който има поне капка мозък в главата , може да разбере , ако не с чия пряка помощ , е извършен атентата , поне кой е дал карт бланш за него. USrael не искат каквито и да са зачатаци на опозиция и демокрация в Пакистан. Те искат диктатор - васал на Вашингтон. /респективно на Израел/. Мушараф изпълнява добре тази задача. Що им трябват разни демократични експерименти ? И то в ядрена държава като Пакистан... И ето ! Идват дежурните другари по Ал Кайда.
29 Декември 2007 20:01
КАК тъй "Кой уби Беназир?!"- нали своевременно той си призна!
"Ал Кайда", бе! Сиреч, "вечно живият" Бин Ладен, де!
Обади се начаса човекът Му- по "червения телефон"!??- в Пентагона, в Белия Дом, в ООН, в НАТО, в ПАСЕ и прочие Официалният акредитиран и многоуважаван, постоянен и упълномощен Негово Превъзходителство /Н.П./ Представителят на Ал Кайда! И Н.П. Представител на "Ал Кайда" откровено и чистосърдечно сподели, че има честта да съобщи Истината, че "Ал Кайда" е извършила И този атентат! Сиреч, всякакви други версии са ала-бала!
Е, сйя, к`во- на Н.П. Представителят на "Ал Кайда" ли НЕ вярваме?! "Кой бил имал интерес?!"- ама, че въпрос?! Беназир имаше интерес- да НЕ я убият! А за кого беше "заплаха" жената?! Ами, най-вероятно/според някои формци тук!/, за Путин и КГБ, и за нашите от бившата ДС! Значи...ТЕ, бе!!!
НЕ, не...! Генералът-диктатор, дошъл на власт в Пакистан с преврат-Перве/р/з Мушараф, де!- НЕ е от тях и сие! Той е човек на САЩ и Буш, бе!!!


Редактирано от - paragraph39 на 29/12/2007 г/ 20:03:30

29 Декември 2007 20:14
“Ал Кайда” отрече да е замесена в убийството на Беназир Бхуто
29 декември 2007 | Агенция "Фокус"
Пешавар. Терористичната организация “Ал Кайда” отрече да е замесена в убийството на бившия премиер на Пакистан Беназир Бхуто, предаде АФП . Това е съобщил в телефонен разговор с агенцията говорител на организацията
29 Декември 2007 21:19
Тя , Пара , това е "другата" Ал Кайда То има толкова Ал кайди , колкото са необходими... Каша да тече...
29 Декември 2007 21:47
ДА, бе! Все бъркам "нашътъ" с "нихната" Ал Кайда- демек, "добрата" с "лошата"!
И, уж, "лошите" алкайдейци- на "лошия" Бин, де!- "добрият" Буш ги трепе/от 2001 г./ и изтрепа в Афганистан- а те били в Пакистан, при "добрия" Перве/р/з, молйя ви съ!!! Май, "добрият" Буш/+ НАТО/ трябва вече да ги удари и в Пакистан- че много бели почнаха да правят там!
29 Декември 2007 22:22
Ройтерс: Осама бин Ладен призова иракчаните да не се подчиняват на САЩ
29 декември 2007 | 22:14 | Агенция "Фокус"
Багдад. Лидерът на международната терористична мрежа “Ал Кайда” Осама бин Ладен призова иракчаните да се откажат от плана на САЩ по сформирането на правителство за национално единство, съобщава Ройтерс.
По думите му, целта на Вашингтон е получаването на контрол над иракските петролни ресурси, над съоръженията на военните бази и доминиране в региона.
Осама бин Ладен отбеляза, че ако иракчаните се съгласят с плановете на Вашингтон, те “ще дадат на американците всичко, което те искат от иракския петрол”.
Изявлението на лидера на “Ал Кайда” беше публикувано днес вечерта в един от ислямските интернет – сайтове.
......................................... ......................................... ....................................
Ама, Бат` Бин пак се появи ТОЧНО когато най му трябва на Буш-младши?!
ТЪЙ, де...
Джордж Буш отказа да утвърди военния бюджет на САЩ за 2008 г.
29 декември 2007 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Американският президент Джордж Буш отказа да утвърди военния бюджет на САЩ за 2008 г., предаде агенция ИТАР-ТАСС. Причина за решението е текст от законопроекта, който излага на опасност паричните активи на иракското правителство в САЩ.
“Отказвам да одобря законопроекта за разходите за национална отбрана за 2008 г., тъй като той излага на опасност иракските активи в размер на милиарди долари в критически важен момент, в който иракският народ се е заел с възстановяването на страната”, се посочва в изявление на Буш, публикувано на сайта на Белия дом.
Законопроектът беше одобрен от Конгреса на САЩ и в средата на декември беше предаден за подпис на президента.



29 Декември 2007 22:47
Пакистанска телевизия излъчи кадри от атентата срещу Беназир Бхуто
29 декември 2007 | 22:29 | Агенция "Фокус"
Исламабад. Пакистанската телевизия “Даун нюз” излъчи кадри, на които се вижда терористът, извършил покушението срещу Беназир Бхуто.
Кадрите са заснети от фотограф-любител, присъствал на митинга в град Равалпинди. На тях ясно се вижда, че по посока на Бхуто стреля млад човек, на около 25 години. Зад него стои, както се предполага, втори терорист, който е задействал взривното устройство, предаде ИТАР-ТАСС.

01 Януари 2008 23:10
Бхуто щяла да докаже, че изборите в Пакистан ще бъдат манипулирани
http://WWW.ACTUALNO.COM-1 януари 2008 г. 20:50 ч.
Преди да стане жертва на атентат в четвъртък, опозиционната водачка Беназир Бхуто планирала да докаже, че режимът на пакистанския президент Первез Мушараф готви да манипулира парламентарни избори, за да остане на власт. Това предаде Франс прес, като се позова на източници от партията на Бхуто.
"Г-жа Бхуто щеше да даде публичност вечерта в деня на убийството й на документ, съдържащ доказателства, че избирателната комисия и разузнавателните служби (ISI) се готвят да изопачат резултатите от изборите," каза за АФП Латиф Хоса, сенатор от Пакистанската народна партия на Бхуто.- Натиснете тук


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД