:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пената: Всички национали са здрави

Вратарят Иванков се надява на трансфер в "Бешикташ"
СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Димитър Иванков е сигурен титуляр в предстоящите 2 евроквалификации, след като конкурентът му Георги Петков се контузи.
Всички футболисти в националния отбор са здрави, обяви селекционерът Димитър Пенев. Той събра играчите си за европейските квалификации с Румъния на 17 ноември в София и със Словения 4 дни по-късно в Целье. До снощи всички избраници на Стратега трябваше да бъдат в лагера в резиденция "Бояна", като бе предвидена тонизираща тренировка.

"Говорих с всички и най-важното е, че те са здрави и готови за предстоящите двубои - заяви Пената. - Радвам се, че и Стилиян Петров успя да участва в последния мач на тима си и че той и останалите ще се готвят нормално".

Между първите, които пристигнаха на лагера, бе вратарят Димитър Иванков. В неделя той направи отличен мач за "Кайзериспор", който победи с 2:1 като домакин един от грандовете на турското първенство "Бешикташ". Благодарение на добрите си изяви българинът е попаднал в плановете за селекция на тима от Истанбул.

"Очаквам още следващия месец да започнат преговори между "Кайзериспор" и "Бешикташ" - призна Иванков. - На този етап все още е рано да се каже какво ще стане. Факт е обаче, че поддържам отлични отношения си бившия си треньор Ертугрул Саглам, който сега води "Бешикташ". Там нещата не вървят на добре и се предвиждат доста промени през зимната пауза, най-вече сред играчите. Очаквам да има преговори за мен през декември".

Бившият вратар на "Левски" съобщи още, че е получил аркада на веждата в неделния мач, но това няма да му попречи да пази, ако Пенев го предпочете. Иванков обаче е доволен, че след въпросния двубой е разменил фланелката си с бившия бразилски национал в "Бешикташ" Роберто Карлуш. "Няма как да не съм горд от това", каза вратарят.

Иванков обяви също така, че в предстоящите 2 срещи националният тим ще гони 2 победи. "Няма мачове без значение, още по-малко когато са квалификации. Нашите шансове се изпариха, но трябва да играем за нашата чест и за тази на България. Румънците прекалиха с приказките и негативното отношение към нас. В събота трябва да изиграем добър мач, да зарадваме феновете и да победим румънците. Странно е, че те не загубиха нито един двубой до този момент", каза още вратарят.
130
1971
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
130
 Видими 
13 Ноември 2007 00:14
Всички власи у Дунава !
4:0 !
13 Ноември 2007 03:20
13 Ноември 2007 05:39
Вратарят Иванков се надява на трансфер в "Бешикташ"


А дано!!!!
Та най-накрая да освободи националния, а и всички нас от присъствието си!!!
13 Ноември 2007 06:42
Вся влась у съвета!
13 Ноември 2007 07:45
По всичко личи, че афишираният за собственик на ЦСКА индийски милиардер Прамод Митал просто си е зарязал собствеността. В живота се случва родители да зарежат децата си, жена да зареже мъжа си. Къде обаче сте виждали изоставена на произвола собственост, какъвто е футболният клуб ЦСКА в момента? Жена се оставя, собственост - никога! Дори в някои европейски конституции като германската е записано простичко - собствеността задължава!
Защо ЦСКА е изоставен като стара чанта на тавана? Отговорът май е съвсем елементарен - защото Прамод Митал не е собственик на ЦСКА.
Фактите сочат следното: вече близо година след обявяването на сделката ЦСКА все още не е продаден. Според регистъра на фирменото отделение на Софийски градски съд футболният клуб в момента има двама собственици. Единият е регистрираната в Люксембург офшорна фирма International Sport Management Services SA, която притежава 499 999 акции на ЦСКА. Оставащата една акция се води на физическото лице Васил Крумов Божков.
Офшорката International Sport Management Services SA е вписана като притежател на мажоритарния дял в ЦСКА през ноември 2006 г. Неин представител за България е Димчо Тодоров Петков.
През това анонимно дружество трябваше да се продаде ЦСКА
Документите за сделката са предадени в Комисията за защита на конкуренцията, която по закон трябва да одобри концентрацията.
Според заявката Прамод Митал е възнамерявал да изкупи 100% от капитала на ЦСКА чрез F.C. Global S.a.r.l., офшорна компания, също регистрирана в Люксембург. КЗК констатира, че зад F.C. Global S.a.r.l. действително стои Митал, а дружеството се намира под общ контрол с международната група дружества от притежавания от индийската фамилия холдинг Global Steel.
Афишираната цел на сделката е "подобряване на финансово-икономическите показатели на ЦСКА, повишаване на спортното майсторство на отборите в рамките на ЦСКА и подпомагане на българския спорт".
КЗК одобрява сключването на сделката, а на 3 април публикува решението си в Държавен вестник. Оттук нататък остава само да се преведат парите, за да стане продажбата факт.
Според фирменото дело на ЦСКА в Софийски градски съд, регистрирано под №16207 от 1999 г., акциите така и не са сменили своя собственик. По документи и до днес собственик на ЦСКА е International Sport Management Services SA, зад която без съмнение стоят Васил Божков и неговите икономически структури. Името на F.C. Global S.a.r.l. не се споменава никъде в наличната документация в съдебния регистър.
Дали не става въпрос за пропуск на сегашните управляващи в ЦСКА? Или на мързеливи съдебни чиновници, забравили да впишат промяната в собствеността въпреки изискванията на закона? Едва ли. По-късно през април във фирменото дело са вписани промени в ръководството на търговското дружество ПФК ЦСКА АД и тогава в него влизат Димитър Пенев, Красимир Гергов, Александър Гарибов и др. Собственици на акциите на дружеството обаче и до днес продължават да бъдат International Sport Management Services SA и Васил Божков, а Прамод Митал не е в състояние да покаже и една акция на футболния клуб.
Защо не се стигна до финализиране на сделката? В бизнеса всяка продажба приключва, когато за нея бъде платен и последният цент от договорената цена. Такива са правилата. Според договора за сделката ЦСКА е трябвало да бъде продаден срещу 15 млн. евро. Досега обаче Васил Божков е получил само 7, 5 млн. евро, което прави половината от сумата. Когато получи и останалите, той ще прехвърли всички 500 000 акции от ЦСКА на Митал.
Само че парите ги няма. По тази причина днес ЦСКА само се управлява от името на Митал. Никак не е невъзможно накрая да се окаже, че Томов и компания управляват от името на Митал, но за своя сметка. Има го в живота, всичко се случва.
А Божков продължава да очаква останалата част от сумата.
Логично възниква въпросът - какъв точно милиардер е Прамод Митал, след като не е в състояние да плати едни 7, 5 млн. евро в сделка, която сам е договорил и одобрил?
Преди година индиецът пристигна на "Българска армия" с ореола на спасител, който ще реализира някакъв футболен суперпроект. Васил Божков прие варианта да се оттегли джентълменски от ЦСКА, след като седем години си плащаше, за да бъде обиждан от вечно недоволни запалянковци и закъсали за пари журналисти. От позицията на човек, похарчил 30 млн. евро за футболния клуб в периода 1999 - 2006 г. и оплюван от сектор "Г",
Божков можеше да се направи на обиден и да предостави ЦСКА за управление на Ивайло Дражев. Или на друга родна атракция. Или просто да закрие клуба.
Вместо това Васил Божков реализира мечтата на хунвейбините от сектор "Г" - остави ЦСКА в ръцете на богат чужденец. Защото ние, българите, особено позакъсалите, сме си такива - за чужденец дупе даваме. Което след това ни излиза и през носа, и отзад, но няма да се научим.
Та Прамод Митал декларира сериозни инвестиционни намерения не само във футболния клуб, но и в знаковото предприятие "Кремиковци". Впрочем Митал и хората му напоследък имат един и същ почерк и на двете места: "Кремиковци" тъне в задължения, разграбва се и заплатите се бавят с месеци, а ЦСКА няма пари дори да оборудва достатъчно тоалетни на заприличалия на клоака стадион "Българска армия". И на двете места индиецът не играе по правилата. Но докато Божков си плащаше, за да го псуват, Митал не плаща, но... никой не го псува. Що за парадокс е това и дали ЦСКА не е застрашен от затваряне дори повече, отколкото "Кремиковци"? Отговорът на този въпрос - в следващия брой.

Цветан Ламбрев

А СЕГА НАКЪДЕ?
13 Ноември 2007 08:11
Бре те националите са си здрави, ама като го гледам Юли МоскоФ какви ги говори пред БарекоФ ф момента...днес пак темата ще е кой аджеба е сайбията на Цска-ту
13 Ноември 2007 08:12
А, сори, bm вече го е зачекнал
13 Ноември 2007 08:15
...Що за парадокс е това и дали ЦСКА не е застрашен от затваряне дори повече, отколкото "Кремиковци"?

Що за парадокс е това в същото време клубът, който "трябва да бъде закрит" и който "си няма собственик" да води с 8 точки на "извънземните галактикос".
Отговорът - в края на първенството.
13 Ноември 2007 08:19
Я, футболният капацитет пак наруши "обета за мълчание" :
Батков: Пак ще има титла за Левски, но ще нагарча
Пон, 2007-11-12 23:04
Първенството ще завърши, както миналото - с титла за Левски, тя обаче ще ми горчи, призна собственикът на клуба Тодор Батков пред Канал 3. Той бе категоричен, че "сините" нямат никаква вина, че мачът с Черноморец не се игра. "Просто не ни пуснаха на стадиона", отсече адвокатът.

Ще има титла за "правилна игра", "владеене на топката" и "заходи по крилата", ама ще е картонена и затова ще нагарча...
13 Ноември 2007 08:21
Наш Желю пък се пробва като театрален критик :
Натиснете тук
13 Ноември 2007 08:22
Щом и Такев се включи ...стана клоунада пак
13 Ноември 2007 08:24
Чекаме дебата утре, ала няма да се състои според скромното ми мнение Днеска ще има совалки
13 Ноември 2007 08:25
"9 и пол лимона кредити на Цска..."
13 Ноември 2007 08:26
Я, да чуем и чия е собствеността на другия отбор
13 Ноември 2007 08:27
на един ръшън бой май
Доволно
13 Ноември 2007 08:29
Айде успешен ден на всички
13 Ноември 2007 09:07
PRA4A*bg,
Блягодаря подобно!
13 Ноември 2007 09:14
Що за парадокс е това в същото време клубът, който "трябва да бъде закрит" и който "си няма собственик" да води с 8 точки на "извънземните галактикос".


Те и Берое нямат собственик, пък се държат момчетата.

Да вземе Божков да го подари тоя клуб на Дудучето да са доволни хайваните
13 Ноември 2007 09:27
Бай Ганьо пак се изцепил...
Много е забавно да го слуша човек...мисля, че от всички актьори в тампержертвата, той се справя най-добре...
единственото вярно в изказването му е...че ще нагарча...
...който си отваря широко устата после нагарча...
13 Ноември 2007 09:31
Ицо 7:2, докато Божков даваше малко левчета на Дуче и хаймани те бяха много активни. Сега Митал и АлТом са циций, изгониха ги и от стаите, но от всякъде си кютат и не се говори, че агитката стана рехава. Те само за любов, без заплащане нещо не им се вика
13 Ноември 2007 09:46
Оставете Левски и ЦСКА. Статията е за куците коне. Как ли ще ни намамалигарят румънците? К'во ши паравим после? Нов треньор и стария отбор или стария треньор с нов отбор? Ами ако сменим и двете?
13 Ноември 2007 09:56
Ами ако сменим и двете?

Нема с кого даскале . Нито вариант за тренер има....нито за футболисти.
А за цецка...... или добро или нищо .
13 Ноември 2007 10:02
С какво е по-различен Милан от другите, за да е винаги на върха?
- Нашият президент прави така, че Милан да е различен. Милан е различен и заради позитивната си философия. Милан е различен и заради това, че в този клуб са работили много малко треньори. Има играчи, които дълго време са в Милан - например Малдини е вече 20 години в отбора. Държим много на дисциплината. Всичките тези неща правят Милан различен от другите.


Ако се замени милан с Левски пак ще е вярно
13 Ноември 2007 10:06
Ако се замени милан с Левски пак ще е вярно

Вицът на деня.
13 Ноември 2007 10:30
Ице, - Този път много си подскочил!
13 Ноември 2007 10:34
С какво е по-различен ЛЕВСКИ от другите, за да е винаги на върха?
- Нашият президент прави така, че ЛЕВСКИ да е различен. ЛЕВСКИ е различен и заради позитивната си философия. ЛЕВСКИ е различен и заради това, че в този клуб са работили много малко треньори. Има играчи, които дълго време са в ЛЕВСКИ - например Малдини е вече 20 години в отбора. Държим много на дисциплината. Всичките тези неща правят ЛЕВСКИ различен от другите.
Става, само трябва да привлечем Малдини
13 Ноември 2007 10:38
Нали си имаме Топузаков
13 Ноември 2007 10:45
Дедо Боре=Малдини-3 години
13 Ноември 2007 10:47
ОК, да видим:
С какво е по-различен ЛЕВСКИ от другите, за да е винаги на върха?
- Нашият президент прави така, че ЛЕВСКИ да е различен. ЛЕВСКИ е различен и заради позитивната си философия. ЛЕВСКИ е различен и заради това, че в този клуб са работили много малко треньори. Има играчи, които дълго време са в ЛЕВСКИ - например Топчо е вече 12 години в отбора. Държим много на дисциплината. Всичките тези неща правят ЛЕВСКИ различен от другите.
Мда, идеално! МАЧКАЙ, ЛАВИНА!
13 Ноември 2007 10:51
Оки, щом искаш, продължаваме си темата от вчера:
Сираков 25', 45', 79', 90'
Боримиров 41', 64'
Илиев 12'
13 Ноември 2007 10:54
пак ли ше ни закриват
13 Ноември 2007 10:57
Не знам, питайте слона или който там ви е собственик. Може да не ви закрият, а просто да се разпаднете. Но дано стане след втори декември, та преди да ви закрият, да ви разгромим.

Редактирано от - СИНИЯ ГРЪМ на 13/11/2007 г/ 10:59:33

13 Ноември 2007 11:01
що да питаме слона бе гръм
аз откак се помня вие все ни закривате
а до 2.12. има време
преди това трябва да вземате точки от локото и славия
13 Ноември 2007 11:03
Да нема оправдания след 02.12. "Ама слона това...... слона онова......левскаря Божков и т.н."
13 Ноември 2007 11:05
абе само да не се проклинате вие пак като миналия път че сте нарекли Стойчо Тройчо
13 Ноември 2007 11:09
Топчо и дедо Боре нещо напоследък не играят. Що така? Да не би да ги вземат в Милан?
13 Ноември 2007 11:15
Момчетаааа разсмяхте ме!!! Левски = на Милан.Миланците да вземат малко да си посинят и екипа и всичко ще е о.к.
13 Ноември 2007 11:19
"цесека умре" се пее след 5:0 си мисля. Tова е по повод пеtдесетата годишнина от първия мач между двата отбора, игран на 05.051948 г., завършил 1:0 за СИНИТЕ. Ама това си е съдба, в деня на основавнето ти, да паднеш от вения враг (на цеца де, защото ЛЕВСКИ през годините е имал много конкуренти, като например Славия, Локомотив, Литекс, цеца през социализма.., но цеца само един - този който най-много я е дънил) и след това да те дрънкат на всеки юбилей или да млъкнеш щом случайно поведеш с два на нула в очакване на обрата Но това е - съдба - съдбата на мазохиста.

Редактирано от - СИНИЯ ГРЪМ на 13/11/2007 г/ 11:21:07

13 Ноември 2007 11:20
Сега ни е весело, но в събота ще ни се плаче, а в неделя ще ни болят главите!
13 Ноември 2007 11:24
единствената прилика между левски и Милан са буквите "и" и "л"...
13 Ноември 2007 11:27
ЗавинагиМАЗОХИСТ
13 Ноември 2007 11:49
СИНИЯ ГРЪМ, свали тъмно-сините очила бате. Ще ти се спука жлъчката некой ден ако продължаваш така . Иначе от твоята фразеология, погледната през червените очила може да се каже, че Левски преди 1948г е бил в сянката на Славия, а след това в сянката на Цска . Гледам че си и статистик - надникни и сравни в двата периода споменатите отбори и отборчета . Айде
13 Ноември 2007 11:54
и в сянката на морето шампион
13 Ноември 2007 11:56
Преди 1948 г. ЛЕВСКИ е ставал 5 пъти шампион (1933, 1937, 1942, 1946, 1947), а славия 6 (1927, 1930, 1936, 1939, 1941, 1943).
13 Ноември 2007 11:58
Владислав Варна, до края на съществуването си е ставал 3 пъти шампион (1925, 1926, 1934). Тича - веднъж (1938).
13 Ноември 2007 11:58
Гръм
Я кажи от 44 до 50та в годините на най-дивия комунизъм колко титли имате
щото нали сте били репресирани от комунизма
13 Ноември 2007 12:03
1946, 1947, 1949, 1950
13 Ноември 2007 12:04
А най-дивият комунизъм е през петдесеттe.

Редактирано от - СИНИЯ ГРЪМ на 13/11/2007 г/ 12:05:51

13 Ноември 2007 12:06
Гръм като пишеш за създаване и юбилей припомни ми моля те Уефски какво спечели за своята 90-годишнина???
13 Ноември 2007 12:08
Именно . Но мани го това - мисълта ми е че няма смисъл тук само да се плюе по другите и да се използват 1 тон прилагателни, при условие че откакто Литекс станаха 2 пъти шампиони досега първенството е пълно порно, за дербитата - няма смисъл да ги коментираме изобщо. За мен последното "истинско" дерби беше последния мач преди ремонта на националния - 3:3. След това все едно са излезли 22 марди, като тук там има по някоя интересна случка, като например че от всички тъч-рефери, точно Иванчо Леков влезе във футболната власт - съвсем случайно съвпадение разбира се. Та такива работи...иначе ако само се опитваш да дразниш - успяваш...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД