:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БТК с нова глоба за злоупотреба

Нова глоба от 250 000 лева наложи вчера Комисията за защита на конкуренцията на БТК за злоупотреба с господстващо положение. Комисията се е самосезирала от публикации в пресата за това, че телекомът принуждава всеки, който поиска високоскоростен интернет по технологията ADSL, бива принуждаван да стане и абонат за телефонната услуга. Проучването на комисията е показало, че няма техническа или технологична причина двете услуги да се обвързват.

В решението се казва, че тази практика трябва да се прекрати. Това е поредната глоба, която телекомът понася за нарушаване правилата на свободния пазар. С нея общата сума на санкциите е вече 1.4 млн. лв., но нито лев от тях не е платен досега, тъй като решенията се обжалват. Последната глоба от 200 000 лв. бе също за високоскоростния интернет, тъй като БТК не желае да допусне алтернативни оператори да ползват тази мрежа.

"И тази глоба ще я обжалваме. Принципно комисията не е права, тъй като да искаш високоскоростен интернет вкъщи, без да имаш телефонна линия, е все едно да искаш да имаш вода, без да има тръба, по която да тече", коментира пред "Сега" говорителят на БТК Георги Куртев.
6
1763
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
22 Ноември 2007 04:45
Принципно комисията не е права, тъй като да искаш високоскоростен интернет вкъщи, без да имаш телефонна линия, е все едно да искаш да имаш вода, без да има тръба, по която да тече.


А ако искам по тръбата да тече вино, защо ми е да се смесва с вода? Решението на КЗК не е във връзка с физическия носител, а с услугата телефиния, която се осъществява по него. Технически погледнато не е нужно да използваш телефон, за да имаш и АДСЛ, въпреки че е нужно да имаш телефонна линия. Идеята е, че БТК трябва да дават възможност да си плащам само за линията + АДСЛ-а, но без телефонията. Така че коментарът на цитираният говорител на БТК е абсолютно не на място.
22 Ноември 2007 07:45
Аз плащам месечна такса за да имам телефон но в разстояние от 12 мили, мога да говоря без ограничение безплатно. ДСЛ ми около $17 на месеца със таксите.
Аман от такива като БТК, Елоктрокомпаниите и т.н. чиято единствена цел е максимално да ошушкат Българина.

22 Ноември 2007 11:44
Интернет през БТК е глупост - ниска скорост, ограничен достъп и прочие... не съм специалист но не е добре, така съм чувал.
Но от друга страна аз вече 4 месеца не съм си плащал домашния телефон и неясно по каква причина не е изключен, само ми оставят настоятелни съобщения на телефонния секретар у дома да съм си платял сметките... което аз май няма да направя, защото не съм доволен от услугите им.
22 Ноември 2007 14:27

Good man, плати си сметките (не си струва разправиите), но прекрати договора си с БТК. Вече има нелоши и немалко алтернативи през интернет. Аз вече половин година съм без БТК и никак, ама никак не ми липсват.


________________________________
Морал - това са интересите на другите
22 Ноември 2007 14:50
За извън София интернета от БТК е все още сравнително добър. Още малко...
22 Ноември 2007 18:09
О Сократе наивни човеколюбецо! Чистосърдечно смяташ че може да прекратиш договора си с всемогъщото БТК? Зевс ще те накаже за горделивостта ти. С БТК - да умножат боговете мощта му - не може току-така да скъсаш. По клаузите на божествения им договор трябва да си изплатиш всички робски вноски до края на контракта и тогава да се считаш свободен да махнеш робския нашийник. Инак Харпиите ще изпият кръвчицата ти. Виж и се диви!
7. Прекратяване на договора от страна на абоната
Клиент, който желае да прекрати договора за ползване на БТК ADSL услугата преди изтичането на избрания със Заявката за ползване на Услугата БТК ADSL срок или срокът, за който е продължен Договорът (при условията предвидени в индивидуалния Договор), дължи на БТК плащане на месечните абонаменти до изтичане на съответния срок.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД