:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,398
Активни 555
Страници 1,843
За един ден 1,302,066

Акценти от седмицата

ПУБЛИЦИСТИКА

Утре в предаването "Реално" ще гостува бившият министър и вече бивш депутат от НДСВ Лидия Шулева. С нея водещият Иван Бедров ще дискутира опозиционна или управляваща е най-новата, осма поред парламентарна група "Българска нова демокрация".

По втората тема в студиото ще гостува Евтим Костадинов - председател на комисията по досиетата. Архивите на ДС най-после започнаха да напускат МВР и да бъдат приемани в хранилището на комисията. Костадинов ще коментира за зрителите на телевизия bTV докъде стигна проверката на всички премиери и министри от 1990 г. насам.

Какво е бъдещето на Косово след 10 декември - денят "Х", в който приключват преговорите - зрителите на "Реално" ще чуят гледната точка на студентка по журналистика от Прищина.

Утре, bTV, 10.30



ДОКУМЕНТАЛНА ПОРЕДИЦА

Утре bTV ще покаже на зрителите едночасова версия на документалния филм на журналистката Кейт Блюет от ВВС - "Изоставените деца на България". Филмът разтърси обществеността у нас и в Европа и предизвика много и противоречиви мнения и реакции. "Изоставените деца на България" представя няколко месеца от живота на деца с умствени и физически увреждания в дома "Св. Петка" в село Могилино, община Две могили. Той беше излъчен за първи път по BBC на 13 септември 2007 г.

Филмът показва еднообразния живот на 65 деца и младежи с тежки увреждания, които не получават нито рехабилитация, здравна грижа, социализация и образование, нито внимание и питателна храна. Някои деца са приковани към леглата си, слепите деца се автостимулират, като удрят главите си в решетките на кревата, а останалите прекарват дните си в поклащане напред-назад. Част от тях прекарват по цял ден на гърне. Единственото разнообразие, което децата очакват, е храненето.

Утре, bTV, 17.30



ШОУ

В петък нежната част от зрителската аудитория на телевизия MSAT ще се наслади на конкурса "Мистър Варна". Телевизията ще представи професионалния конкурс, който събра в морската ни столица най-елитните представители на силния пол у нас. Борбата за титлата се разигра на класическата сцена на местния Драматичен театър Варна. Шоуто се водеше по сценария и режисурата на Кирил Аспарухов. Надпреварата протече в три тура, в които дванайсетте финалисти представиха своите умения.

Петък, MSAT, 21.40
827
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД