:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 315
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Царят преля от харизмата си на Велчев

снимка: Юлиян Савчев
След бившите министри и лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски се включи в предизборните обиколки на Милен Велчев. Двамата се срещнаха вчера с жителите на Казичене. След тържественото посрещане с хляб и сол местните се заоплакваха на царя от житейските си несгоди. Никой не попита Велчев какво смята да прави като евентуален кмет на София.

83-годишна баба заразказва на царя как навремето, като се родил през 1937 г., била пред двореца и го видяла с очите си. Тогава тя и сестра й му дарили плетени чорапи и елече. На раздумка със Симеон се отдаде и бай Йордан Гърбев, който бил градинар във "Врана" преди Девети. "Докога ще вдигат тоя ток, кажи?", запита Сакскобургготски Вера Николчева. "Гласувала съм за тебе, да си дойде Царо, а вие какво направихте - нищо!", скастри го тя.

Царят мълчаливо изслуша всички. През цялото време бившият премиер придърпваше до себе си кандидат-кмета на НДСВ, за да напомни на хората защо е тук.

Заради обиколката с царя Велчев закъсня с час и 15 мин за подписване на меморандум за открито управление на София. Той бе предложен от 12 граждански сдружения, обединени от "Отворено общество". Парафите си под документа сложиха Татяна Дончева, Минко Герджиков, Бойко Борисов, Светослав Гаврийски и Венцеслав Димитров. Те обещаха, ако спечелят, да обявят стратегия за развитието на града, да създадат публични регистри на общинската собственост, на сделките с нея, на общинските фирми, на концесиите и на зелените площи.

Дончева първа взе думата и покрай обещанията за публичност и прозрачност при управлението на столицата не пропусна да нападне генерала, че се срещал с работещите в общински фирми. Претендентката на левицата си тръгна веднага след речта си. Преди да подпише меморандума, Борисов предложи и СОС да го ратифицира. Милен Велчев пък се ангажира да въведе система за отчитане на гласуването на съветниците, както е в парламента.

ОБЕЩАНИЕ

СДС ще обяви още в нощта на изборите кого подкрепя на втория тур, ако Минко Герджиков не се класира, обеща Петър Стоянов. Той не пожела да каже дали сините биха застанали зад когото и да било срещу Татяна Дончева. Подкрепата на МСДС за Гаврийски бе наречена "акция на един младеж и неговите приятели". "Бюджетът на ДСБ за предизборната кампания може би трябва да се увеличи с трийсет сребърника", коментира зам.-шефът на СДС Иван Сотиров.

Две от най-тежките критики на ЕК се отнасят пряко към двама от кандидат-кметовете - Милен Велчев и Бойко Борисов, заяви Иван Костов. Според него бившият финансов министър носи отговорност за неусвояването на еврофондовете, а бившият главсек на МВР - за престъпността и корупцията. ДСБ няма да подкрепи друг кандидат на балотажа, ако Гаврийски не се класира.
16
610
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
25 Октомври 2005 22:25
Преливане от пусто в празно...с пот на челата...
26 Октомври 2005 00:01
Царят препика хризантемата си Велчев. След тази "фертилизация" последният мутира в мушкато. По царския почин, Станишев натори Червената си Роза - Татяна. От последната обаче се получи само един трънен венец. Сергейчо си го надена на .... кръста, пардон, на петолъчката.
26 Октомври 2005 04:54
Тоя дебил си кръстил улица на негово име?
Това и бай Тошо не си позволи.
26 Октомври 2005 06:17
"Цар" има в приказките. Ако наистина е цар, да иде и да обрули златната ябълка и да убие змея горянин.........
Глупости...цар....крадлив дебил с претенции .........
26 Октомври 2005 07:45
Царю прелей ми малка сума от милион - два и на мен.
26 Октомври 2005 10:11
Светли пиво, какви ги приказваш?Ти май не си чувал приказката за тримата братя и златната ябълка, цар ще ти брули ябълки.А, пък той е цар и е смешно да си необективен.Уви, не всеки може да се похвали с роднини управлявали Европа столетия наред.Дори само това ги прави различни.
26 Октомври 2005 10:37
Не е ли срамно и наглои не на последно подозрително, един интелигентен крадец като Велчев, с империята си от десетки хотели , всеки от които струва по над 50 млн. $ да се бори за кмет? Изглежда завижда на СофиЯМски и иска да го настигне по богатство?
26 Октомври 2005 11:52
Убиха Емил Кюлев!!!
Мислех, че първо ще е Васко Божков, пък Емо - после, но явно не съм познал
26 Октомври 2005 11:53
Царят преля от харизмата си на Велчев. А Милен вероятно преля комисионки от брейдита на Царя. Да очакваме и Костов да прелее нещо на Гаврийски.
26 Октомври 2005 12:33
Царят преля от харизмата си на Велчев


те сега вече велчевото нема да стигне и до балотаж
26 Октомври 2005 12:46
То ако ставаше с преливане... При Миленчо природата си почива...
26 Октомври 2005 13:27
Царят преля от харизмата си на Велчев. А днес се разбра, след разтрела и на Кюлев, че независимо от харизмите си разбойниците ги отстрелват като патици...
26 Октомври 2005 14:03
Мда-а-а, птичи грип по банкери и мутри. По пльокава предизборна кампания не съм виждал. Дори на вестопроизводственика Бареков взе да му писва. Мила родино, ти си земен рай. Парадай. Всичко се върти около последното - пара дай (гепи парите и бегай), но не винаги е здравословно...
26 Октомври 2005 15:15
Улица "Цар Симеон II"? Аз ли нещо не съм добре или...?
26 Октомври 2005 18:07
Харизма не се прелива, ей! Харизмата или я имаш, или я нямаш, колкото и да се напиняш! А тези и двамата я нямат и това го видяхме хубаво през последните 4 години! Сега и да обикалят улиците, и да приказват сладки-медени на хората - полза няма. А за името на улицата - смаян съм! Грешка ли са направили журналята или това е поредната наглост на самозванеца? Не бих се учудил, ако е второто!
26 Октомври 2005 18:53
Хайде стига демагогия - "харизмата" се видя на последните избори - царски шут в посока Мадрид.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД