:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Броенето на вота ще глътне над 40 хил. лв.

Броенето на изборните резултати в София ще струва 37 хил. лв. Това са около 90% от необходимите пари за цялата страна, съобщи изпълнителният директор на "Информационно обслужване" АД Александър Витанов. Фирмата ще бъде преброител на вота във всичките 11 населени места, където ще има частичен кметски вот в събота.

Резултатите от вота в София ще се обработват в зала "Универсиада", където ще има 60 компютъра, снабдени с UPS устройство. Така дори и при спиране на тока няма да се блокира работата на преброителите. Компютърните специалисти ще получат протоколи от около 1450 секционни комисии в столицата.

Първите междинни резултати се очаква да бъдат съобщени около 21.30 ч, а окончателните - до 42 ч след приключване на гласуването. Александър Витанов обеща всички опити на хакери да проникнат в информационната система на преброителя да бъдат спрени навреме.

"Информационно обслужване" е направило проект за електронно гласуване, така че вотът на гражданите да се отчита по електронен път. Ако държавата прояви интерес, България ще бъде една от първите в тази област, каза Витанов. Той обаче уточни, че държавните институции у нас все още не са запознати с този проект. Ако общинските избирателни комисии разрешат да се изпробва системата, тя може да бъде приложена още в събота. Това не означава, че гражданите ще имат възможност да дадат своя вот от къщи, а ще трябва да идат до секциите. Там заедно с бюлетината ще може да гласуват и електронно чрез устройство от типа на банкоматите.
1
641
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Октомври 2005 00:43
Броенето на вота ще глътне над 40 хил. лв.

И за всичко това е виновен бившия кмет Софиянски който преждевремено напусна своя мандат на кмет на София!!!Ако има най вероятен балотаж касата ще оликне с още толкова и затова ще се отрази за Столичиани за по високите данъците догодина защото тези пари трябва да бъдат избити от някъде!!!За да не се случват повече такива неща в София има само един избор за тези предстоящи избори за кмет на София -гласувайте за кандидант кмета Георги Жеков с бюлетина номер 5 които сметка на тия комунистически хайдуци ще потърси и затвора ще прати!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД