:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Камионът с боеприпаси се движел като призрак из България

В Румъния той бил ескортиран от полиция
Британският камион с боеприпаси, който разпали нов скандал между българските митници и МВР, се е движел като призрак из България.

Той минал безпроблемно през ГКПП-Дунав мост, стигнал чак до Малко Търново, откъдето бил върнат, защото оттам не може да минават камиони. Това можело да стане през пункта на Капитан Андреево. Британецът потеглил към Бургас, за да зареди гориво. Там камионът аварирал и започнал да пуши. Минаващ патрул се притекъл на помощ. Едва тогава станало ясно, че се превозват няколко десетки хиляди ловни патрони, предназначени за турската част на Кипър. Тогава се задействали и полицията, и митницата.

Същият камион е минал през Румъния със специално разрешение и с полицейски ескорт. У нас обаче той разпали жесток спор и мощна публична кореспонденция между институциите.

Преди два дни вътрешният министър Румен Петков написа остро писмо до колегата си Пламен Орешарски, в което му обясни, че митниците не са си свършили както трябва работата в случая с британския ТИР и го призова да вземе отношение по случая. МВР-шефът информира колегата си, че пред граничните полицаи на ГКПП-Дунав мост шофьорът казал, че превозва транзитно хартия за Кипър, докато при проверката и оформлението на документите митничарите записали, че става дума за 21 палета с ловни патрони. Освен това митниците не казали на полицията, че товарът всъщност са боеприпаси, което било нарушение на инструкциите за взаимодействие и на нормативните актове за контрола над оръжието.

В момента товарът е в митнически склад под полицейска охрана.

Шефът на митниците Асен Асенов обяви, че "ако има пропуск по случая с преминалия с боеприпаси камион през ГКПП-Дунав мост, той ще бъде коригиран", а ако се налага "ще бъдат санкционирани служителите в Русе".

И МВР, и митниците все още правят проверка на случая. Инцидентът става част от задълбочаването на напрежението между МВР и митниците, което тръгна от убийството на директорката на "Последващ контрол" в агенция "Митници" Шинка Манова. Според някои се търсят достатъчно аргументи за освобождаването на директора на митниците Асен Асенов.
10
640
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
26 Октомври 2005 00:13
Един Камион - призрак броди из България. Призракът на ... тероризма.
А бе няма ли някой от НСБОП или каквито да са там антитерористични части, да се позаинтересува, аджеба за какво става "на" въпрос? Така утре призракът ще добие плътност и с камион с отровни газове ще ни разкажат играта заради спящи началници-гъзове.

26 Октомври 2005 00:36
Chicho Dr.Те точно тука е заровено кучето!За това ще се задейства и закъснителната клауза я!На БГ.Граница не с фалшиви документи ами и от камиона да стърчи назад танково оръдие, пак може да премине цял конвой не само един камион с оръжие.Само да се даде нещо на който трябва..
26 Октомври 2005 01:53
ПокерФеийс, играта е много сери озна, особено като се има предвид нашата прекалена обвързаност със САЩ в този момент. Обвързаност във военната сфера, нещо изключително опасно за сигурността на аншите граждани. Не само, че сме подкупни, но сме и бежаберни. Дано не се случи най-лошото. Аз възприемама този случай като Божие предупреждение. Ако ще си даваме задника под наем, то да си държим очите и ушите отворени! Не би било трудно тъй като при посочената патофизиологична маневра кожата ставала по къса, според някои организации в Горна Баня.
26 Октомври 2005 03:41
Na mene za tri kuti kafe kakuv problem mi suzdadoha dve kurvi mitnicharki a tuka s tonove patroni nema proverka.....
26 Октомври 2005 03:56
На мене за три кути кафе какув проблем ми суздадоха две курви митничарки а тука с тонове патрони нема проверка.....
26 Октомври 2005 08:24
Камиони, камиони
милиони, милиони.
Митничарите-заспали
полицайте абдали.
26 Октомври 2005 10:34
Колкото на шега - толкова и на сериозно:
Добре че са британците, че ни показаха, че в България може спокойно да влезе през границата цял камион с боеприпаси, или с взрив, или с нещо друго, да ходи където си иска, и накрая да бъде взривен от терористи където си решат.
Предполагам, че даже и терористите не са очаквали, че може да бъде толкова лесно.
26 Октомври 2005 11:32
предназначени за турската част на Кипър


до редакцията:
Боеприпасите са за гръцката част. Искам да вярвам че допусната грешка не е със цел дезинформация и ще се поправи. С уважение...
26 Октомври 2005 11:32
Ми то е ясно бе! Имало е дипломатически чадър.
26 Октомври 2005 11:53
Д а б е д а ! П р е д н а с Р у м ъ н ц и т е с а п р е к р а с н и , а с м о т а н я ц и т е , т о в а с м е н и е . Т а м в Р у м ъ н и я е о б р а т н о т о - с м о т а н я ц и т е с а т е , а м н о г о о р г а н и з и р а н и т е - н и е . Х а й д е с т и г а н о м е р а о т с е л с к и в е ч е р и н к и ... т ъ п а ж ъ р н а л я
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД