:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Криза за нападатели в ЦСКА

Клубът спешно търси заместник на напускащия Чиликов
СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА ЦСКА
Хосе Гарсес ще плати глоба, но ще се размине с уволнение от ЦСКА. Най-вече заради празнината в атака, която ще зейне с напускането му.
В ЦСКА се търси нов нападател "на пожар". След като Георги Чиликов даде съгласието си да заиграе в Азия, в тима на Стойчо Младенов се очертава кадрова криза в атака. Чили е пред договор с китайския "Далиан Шъдъ", но в последния момент е дошла нова оферта от "Санфрече Хирошима" (Яп). В момента на лагера в Анталия има само още един чист нападател освен Чиликов - голмайсторът Неи.

Продължава да липсва панамецът Хосе Луис Гарсес и не е ясно кога ще се появи. От ЦСКА твърдят, че нападателят още е в болница, нищо, че уж бе изписан оттам и се чакаше в началото на седмицата в България, за да замине за Турция. Това не стана и неофициално се заговори, че над Гарсес вече тегне угрозата за дисциплинарно уволнение, ако не се появи до неделя. Заради недостига на нападатели обаче "Ел Пистолеро" май ще се задържи в отбора и след тази си постъпка. Глобата обаче няма да му се размине. Ако Младенов спази думата си и му начислява по 2000 евро за всеки ден отсъствие, Гарсес ще трябва да "олекне" общо с 20 000 към днешна дата. Той вече веднъж бе санкциониран - за отказа си да пътува с ЦСКА за контрола в Гърция и друг път, след като бе засечен в нощно заведение стабилно почерпен.

В ЦСКА вече си правят сметка кого да вземат на мястото на Чиликов, който се очаква да напусне тима най-късно след връщането на "армейците" в София в понеделник. Проучват се бразилец, унгарец и сърбин.

В Анталия футболистите тренират по 3 пъти на ден. Продължават отделно от останалите да са невъзстановените Йордан Тодоров и Роберт Петров, които само правят кросове. Снощи трябваше да пристигне вратарят Даниел Беконо Н`Дене, който вече подписа с ЦСКА, след като разтрогна договора си с "Берое". С него за турския курорт замина и юношата Янко Сандански, който през есента също бе при старозагорци, но под наем. Те бяха заведени от члена на УС Емил Костадинов, който замина на инспекция.

В София остана братът на Ибрахима Гай - Муса. Той тренира с юношите, а след 4 занимания идната седмица Младенов трябва да реши дали да вземе сенегалския защитник за лагера в Испания (24.I. - 11.II.).
136
1990
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
136
 Видими 
16 Януари 2008 22:07
не се стегайте напразно - чемпиони сме
16 Януари 2008 22:22
Покрай пистолджията, май нещо мирише - веднъж болен у болница, после у Юръп, ма чека турска виза, после позакъснел за лагерот без да си иска, после пак у болница
16 Януари 2008 22:53
И друго нещо ме тормози - "Остана ли некое Българче у наш'те отбори, или не
16 Януари 2008 23:02
не и на ул тодорини кукли 1914, ама т'ва е план'09
16 Януари 2008 23:09
2012 - планот де, за тогава важи май
16 Януари 2008 23:16
Стойчо е заложил на план 20000 и кусур Еври. Начи няма да ги закрият, ше вържат финанЦиите.
16 Януари 2008 23:20
Илиян Стоянов: Направих едно добро дело - уредих Чиликов за Япония, пробвам и Велизар
Чух се с Пламен Марков, той ме откри за големия футбол, но едва ли ще съм готов за Северна Ирландия

Чиликов иска в Япония, а не в Китай. Казах му: Откажи се от 20 000 долара повече и от комичното китайско първенство. Ела при мен в Хирошима и след време можеш да взимаш милиони.

Фен съм на Италия, но в момента са слаби. Можем да ги бием и да сме първи в групата.

Японският еквивалент на Левски, Урава Ред, играе пред 55 000 зрители и разполага с бюджет от 100 милиона долара.

Не е добре случващото се в Левски. Футболистите не заслужават да бъдат изгонени по този начин. Взели пари, ами в крайна сметка всеки работи за пари

Критикуват Пламен Марков, но той е правилния избор. Все пак ни класира безапелационно за евро 2004

Един от вариантите за партньор на Тунчев като централен защитник в българския национален отбор - Илиян Стоянов даде интервю специално за читателите на Sportal.bg. В него той за пореден път бе напълно откровен и говореше за нещата с истинските им имена. Ето какво сподели сърцатият бранител на Санфрече Хирошима:

Илияне, говори се, че новият селекционер Пламен Марков ще те върне в националния тим на България. Има ли нещо вярно?
- Не знам. От теб научавам. Кой ти го каза?

Излезе информация в пресата, че ще проведете разговор с Марков, за да се запознае с твоето състояние, в каква форма си и т.н.
- Ние вече говорихме, но това беше преди да го назначат за национален селекционер. Един ден видял жена ми, поискал и моя телефонен номер и ми се обади. Както знаеш, той ме откри за
големия футбол. Уважавам го като специалист и мисля, че той е най-правилния избор за нов национален селекционер. Знам, че доста хора го критикуват, но съм убеден, че всеки треньор щеше да е в подобно положение.

В каква форма си, ще те видим ли с националната фланелка на 6-и февруари срещу Северна Ирландия?
- Ако трябва да съм честен, през лятото бях в слаба форма. Не тренирах в продължение на месец и половина, което се отрази на моята форма. После започнах да играя редовно в Хирошима и сега съм в отлично физическо състояние. Въпреки това съм по-склонен да вярвам, че едва ли ще се появя с националната фланелка на 6-и февруари. Започвам тренировки с моя клуб на 25-и януари и имам твърде малко време да се подготвя. Все пак си оставям вратичка, тъй като по това време ще сме на подготовка в Турция и не знам. Но да не правим предварителни
планове, ще размишлявам ако получа покана.

Ти си любимец на Пламен Марков. Направи доста силни мачове под негово ръководство...
- Какво значи любимец. В националния тим любимци не трябва да виреят. Всичко е въпрос на качества.

Какво мислиш за групата на България?
- За мен напълно преодолима група. Имаме голям шанс да се класираме на световното в ЮАР.

Трябва да изпреварим Италия?
- Всеки, който ме познава, знае, че съм фен на италианския футбол. Следя техния национален отбор и гледайки мачовете им от последните евроквалификации, виждам, че не са тима от 2006 година. Пак казвам, България има голям шанс да победи Италия и да завърши първа в групата. Потенциалът е налице, трябва ни вяра и самочувствие.

Говори се, че Чиликов може да дойде при теб, в Хирошима. Ти ли го предложи?
- Смятам, че направих едно добро дело. Уредих Чиликов за Япония. Нашият клуб търсеше футболист с неговите качества - висок, здрав, добър играч. Аз им го предложих и шефовете го харесаха. Говорих и с Георги, обясних му нещата. Казах му за какво става въпрос. От тук нататък има глава на раменете и решава сам.

Май ще предпочете китайския Далиен...
- Той ми каза, че иска в Япония. Хирошима изпадна тази година, но мога да ти кажа, че местната "Б" група е с класи над смешното китайско първенство. Там отборите са комични.
Казах му: Откажи се от 20 000 долара повече. Ела при мен в Хирошима и след време можеш да взимаш милиони. Опитвам се вече няколко години да уредя българи в Япония, но все нещо се обърква. Преди пробвах и с Велизар, но нали ги знаеш българските президенти. Техните амбиции
се разминават с реалността. Тук съм изградил име. Все пак за три години играх три финала за купата и имам някакви позиции, но трябва да пробият и други български футболисти.

Сравни японското с европейските първенства?
- Не мога точно. Факт е, че то е най-силното в Азия. А Урава Ред спечели третото място на световното клубно първенство. Да си трети в света не е никак малко.

Да, но в азиатския еквивалент на ШЛ местните тимове не стигат много напред...
- Защото приходите са малки. Предпочитат първенството, където парите от ТВ права са в пъти повече, а и публиката не иска да гледа мачовете от азиатската ШЛ. Имам чувството, че японците нарочно отпадат още в групите, да не харчат пари.

Колко е бюджетът на местните тимове?
- За да не те излъжа, ще намаля малко цифрата. Бюджетът на японския еквивалент на Левски - Урава Ред е около 100 милиона долара. Имат няколко футболисти със заплати от порядъка на 1-1, 5 милиона евро. Купиха играчи от Фейенорд и Айнтрахт. Този тим играе пред 55 000
зрители, а като гост няма среща без минимум 5-6 хиляди техни фенове. Но хората тук не се бият. Приятели са и противниковите агитки гледат срещите заедно.
Ще допълня, че твърдението за залязващите "звезди" в Япония е много грешно. В момента се котират юноши от местните школи, които са изключително добре платени. Ако някой си мисли, че тук се пробива лесно, сериозно се лъже. Първенството не е корумпирано и се играе изключително честно. През последните три години, в две от тях, шампионът стана известен в последния кръг. Урава Ред например, загуби последния си мач от последния в класирането на миналото първенство и изпусна титлата. Къде го има този феърплей, освен в Англия?

А бюджетът на твоите отбори колко беше и е?
- На ДЖЕФ около 25 милиона долара. На Санфрече Хирошима - не знам. Предполагам, че към 20 милиона. Така е, защото клуба запази всичките си футболисти. Целта ни е да се върнем още следващата година в Джей лигата. Имаме потенциал, но ни трябва нападател, като Чиликов. Можех да напусна тима, но бях обещал през декември на президента, че няма да го направя. А и не съм фурнаджийска лопата. Да обещавам и после да не изпълнявам. Трябва да има колегиалност. Не мога да сменям отборите като носни кърпички. Имах предложения от няколко елитни клуба, но съм в Хирошима най-малко още един сезон.

Следиш ли случващото се в бившия ти клуб, Левски?
- Разбира се. Там не е на добре. Намират се на много точки зад ЦСКА. Иска ми се Левски да стане шампион, но едва ли ще се случи. Всичко щеше да е на кантар, ако в тима бяха продадените футболисти, но сега съм скептично настроен.

Според теб правилно ли се раздели Левски със своите звезди?
- Не съм толкова близко до клуба, но не е добре, че ги изгониха по този начин. Нужно е по-голямо уважение. Знам, че много хора ще кажат за парите, но в крайна сметка всеки работи за пари
16 Януари 2008 23:21
Истината за идиотите: Натиснете тук
16 Януари 2008 23:24
Японският еквивалент на Левски, Урава Ред



колковати совсем се е изпържил
16 Януари 2008 23:25
Докич,


ако си там ше ми отговориш ли на един въпрос - какво мислиш за това как ръководството се отнесе с футбалерите донесли ви едни от най-големите успехи в историята?
16 Януари 2008 23:31
Шъ им праат бенефис, кат', че ли са за пенЦиа
16 Януари 2008 23:56
Джими, знам че е много трудно за един фен да бъде обективен. Противоречи на смисъла на самото определение. Но не ви ли писна и на самите вас да четете интервютата на двама наистина доказани мъжкари като Гонзо и Коловати както дявола евангелието. Ако по този начин смятате, че помагате за имиджа на клуба който поддържате, разбирам. Ако обаче първосигнално реагирате, лошо за вас. Казвам го най-искрено.
Колкото до въпроса ти, отговора се съдържа в горните ми думи. Коловати е казал нещо което наистина така го възприема. Чест му прави, че защитава колегите си. Аз също си казах мнението като започна тази "чистка". Няколко пъти. Но в този форум, чукчите-писатели са с пъти повече от чукчитата-читатели.
Даже нещо като есета написах по този повод. Писна ми да се повтарям. Иди в архива и ще удолетвориш любопитството си.
17 Януари 2008 00:33
Ами кат затворят и Кремиковци ?!
17 Януари 2008 00:34
епа видех
според мене доста неблагодарно беха натирени в посредствени отбори, слад всичко което дадоха на левски..
ама т'ва явно е вашия начин
17 Януари 2008 00:35
върнете ни Саката!!!


------------------------------------------ --------------
Felix qui potuit rerum conoscere causas! (Virgilio)
17 Януари 2008 00:36
Пиши едно протестно писмо James, и ги накарай да се срамуват !
17 Януари 2008 00:45
Леле, появило се е още едно беви.
17 Януари 2008 00:51
мда да зема да пиша до центалата нали беше на тодорини кукли 1914?
17 Януари 2008 02:26
По-добре спретни един протест пред БФС-то!
17 Януари 2008 02:30
Джанке, колко точки е разликата към днешна дата?
Какво пише в "дон балон" за трансфера на Неи?
17 Януари 2008 07:46
Японският еквивалент на Левски, Урава Ред, играе пред 55 000 зрители и разполага с бюджет от 100 милиона долара.


От кога синият цвятна на японски е "Ред", а публиката и бюджета на лески са измирими с тези на Урава Ред, само ако се махне по някоя нула.
17 Януари 2008 10:46
Я някой да обясни, какво става със случая Неи и защо му крият договора
17 Януари 2008 10:50
Ако до петък, 18 януари панамският нападател на ЦСКА Хосе Гарсес не се появи в София, той ще бъде дисциплинарно уволнен от клуба, разбра Sportal.bg. Причина за гнева на босовете от "Борисовата градина" са наглите лъжи, с които според тях се оправдава тъмнокожият нападатал, за да не се яви навреме за първия подготвителен лагер в Турция.

Както е известно през първите пет дни, при единствения си разговор с човек от клуба, "Ел Пистолеро" обявил, че е много болен и се намира в клиника, но бил трудно откриваем, тъй като си загубил телефона. За последно панамецът обеща да се върне преди два дни в България, но от тогава ръководството на "червените" няма ни вест, ни кост от своенравния играч.

За решаването на проблема не помогна и космическата глоба, определена от наставника на тима Стойчо Младенов, който обяви, че ще глобява панамеца с по 2000 евро за всеки ден закъснение. До момента това прави точно 18 000 евро. Ако нападателят се прибере до петък в България и избегне готвеното му дисциплинарно уволнение, то той ще трябва да плати рекордната за български играч глоба от 24 000 евро.

Съотборниците на "Пистолеро" обаче започнаха да шушукат, че едва ли Гарсес ще се появи отново в България, тъй като вече му било писнало от строгите порядки в ЦСКА, които му забранявали да се налива в дискотеките до ранни зори.

Другият слух за самоволната му отлъчка е, че армейският клуб му дължи доста пари и той ще се възползва от това, за да напусне България, тъй като освен, че не му се плаща редовно, Стойчо Младенов го е забил и на пейката за сметка на Неи.



17 Януари 2008 10:52
Сега става интересно!Петък е утре!Да видим какво ще стане!
17 Януари 2008 11:37
Абе защо им е на ЦСКА нападение, те и досега играха почти без такова и пак са с 13 т. напред Пък знае ли човек може новото вратарче да стане нападателче, за мача с Левски, така пред вратата на Левски ще има двама вратари, че може тогава и равен да устискат
17 Януари 2008 11:46
bm, чети Балоните - те всичко знаят Всичко знаят за Неи, ама не са чели договора.Не са чели договора, ама знаят, че бил нередовен. Иначе нямаше да се жалват толкова пространно, че никой не им дава достъп до него.Това го казват в прав текст!
Е, как ще коментираш всичко това?
Това, горното е как не трябва да се правиш на жълта медия. Иначе, дължимите вноски по Неи са изплатени с вальор 30.11.2007(достоверна информация!).
Навал не са се оплакали, обаче Балоните надуват гейта
17 Януари 2008 11:58
вчера в балона имаше изказване на баждеков че договора бил редовен, викам да закрием темата.
17 Януари 2008 12:00
нещо от доста години няма хубави мачове между Левски и цска, та само май си чешем езиците
Закриване
Неизплатени заплати
Тулуза
Тампере
ШЛ
Лупи
Батков
дрън-Дрън
17 Януари 2008 12:11
Баждека казва... Той да не е агента на Неи?
17 Януари 2008 12:17
проверил е, пък и в балона го смятат за по-надежден източник от СМ например
17 Януари 2008 12:28
Мишо Александров с половин час игра в контрола на Борусия Дортмунд
Чет, 2008-01-17 12:10

Юношата на ЦСКА Михаил Александров игра половин час за Борусия Дортмунд при победата с 1:0 над втородивизионния испански Малага в контролна среща, играна в испанския курорт Марбея.

Българинът влезе в игра в 61-а минута на мястото на Хумелс и остави добри впечатления с изявите си. Единствения гол в мача вкара Младен Петрич още във 2-а минута.
17 Януари 2008 13:33
James W. :
"Докич,
ако си там ше ми отговориш ли на един въпрос - какво мислиш за това как ръководството се отнесе с футбалерите донесли ви едни от най-големите успехи в историята?"
Джеймс, ще си позволя аз да ти отговоря.Не е важно ръководството, важното е НИЕ как се разделяме с тях.
натисни тук
17 Януари 2008 14:01
Не им трябват нападатели!
17 Януари 2008 14:10
samoletski, напълни ми душата Накрая "автора" малко се е поосрал, но като цяло повечето неща са си така. Браво, хубава информация
17 Януари 2008 14:59
BG_:"Накрая "автора" малко се е поосрал, но като цяло повечето неща са си така. Браво, хубава информация " тук е информацията
17 Януари 2008 15:51
Alcek, аз съм избрал отдавна . А това филмче има само твърдения и прилагателни - "кражби", изкуствено" и не знам си какво, докато в другото са само ФАКТИ . Ако някъде има гршка - уведоми ме моля те Айде дерзай - с "истинско" основаване, "не-искуствена" история, истински разгроми и "не-много срамна" история
17 Януари 2008 16:17
17 Януари 2008 16:18
На твое место и аз бих "написал" същото
17 Януари 2008 16:39
Ако филмчето се придружава и с фактология (не че е съвсем без хич, например, изключително удачно е напомнянето за отпадането във втора дивизия което е и причината за поглъщането на Септември, впоследствие оказал се ракетата-носител на четирибуквието)ще стане по-голямо и от "Дързост и красота"
17 Януари 2008 16:48
И пак се въртим и усукваме около едно "основаване" По-добре коментирайте подред на самолетски материалчето - точка по точка моля . Нищо не казвате...ама не е като да съм учуден
17 Януари 2008 16:55
BG, зачената в грях любима рожба на Партията-ръководителка влиза в ясно очертан коловоз. От началото, та досега. Във филмчето само са маркирани делата-червени.
Колкото до "произведението" на тоя дето те кефи, просто си го спестявам. Не съм длъжен да го гледам, я. Не го и коментирам. Форумната ми съвест е чиста.
17 Януари 2008 16:58
Знам, знам - така е най-лесно Те и щраусите правят нещо подобно
17 Януари 2008 17:06
БГ, бих го коментирал, ама ме е гнус да го отворя пак.
17 Януари 2008 17:22
Не мога да разбера защо пак се спрягат само чужденци? Има ли детско-юношеска школа ЦСКА или не! Върнете си преотстъпените играчи! Стига с попълнения които си нямат и грам понятие какво е ЦСКА и въобще не милеят за него! Искам български момчета, па ако ще отборът да се класира в средата на таблицата!
17 Януари 2008 17:26
Добро Утро и Добър Ден !
17 Януари 2008 17:26
Алцек,

ти работа нямаш ли ми гледаш подобни ***** фъф вбокс
17 Януари 2008 17:33
Интересна история имат циганетата .
Срамна, но все пак история !
17 Януари 2008 18:18
BG, защо пък щраус? По начало не си падам по идеолигизираните материали. Предполагам що е чудо е защото този с комплексарския ник го е пуснал на всички възможни места и реакциите дори на най-умерените левскари е единодушна-отврат. Склонен съм да им се доверя. Тебе те ако те кефи, врътне го още един път и заради мене.
17 Януари 2008 18:36
Джани,


срамна е историята
17 Януари 2008 19:13
Докич,
Както е казал някой си Мр. Уилям Окъм , не трябва множествеността да е постулат, без да е необходимо.
Или за BG и наш James e ?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД