:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 241
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ще проверяват лабораториите на РИОКОЗ-Бургас за пожара

Румен Петков посети в болницата 31-годишния полицай от Първо РПУ-Бургас Диян Лазаров, който бе обгазен при спасителните действия в Бургас.
Забравен поялник при ремонт на бойлер е вероятната причина за вчерашния пожар в сградата на РИОКОЗ-Бургас. Това съобщи прокурорът Емил Христов пред БТА. Поялникът е оставен да работи от служител по поддръжката в приземния етаж на сградата. Още вчера е разпоредена проверка по случая, каза Христов.

Областната инспекция по труда в Бургас пък обяви, че ще бъде назначена проверка на лабораториите в сградата на РИОКОЗ по съмнение, че от там е тръгнал пожарът във вторник, при който загинаха две жени, а десетки бяха обгазени. Шефката на РИОКОЗ д-р Светла Станчева обаче смята, че не може пожарът да е тръгнал в лабораториите - те са на първия етаж, а димът тръгнал от подземието, където са елинсталациите.

Станчева е доволна от действията на огнеборците. "Първото обаждане е в 14.10, а те са пристигнали в 14.18. За мен това е бърза реакция", обяви тя. Противопожарната служба беше похвалена и от министъра на вътрешните работи Румен Петков, който вчера откри нови РПУ-та в региона. Петков обаче призна, че служителите там не разполагат с достатъчно техника, а наличната е амортизирана. "Противопожарните служители влизаха в сградата без никакви предпазни средства. Те нямаха предпазни средства за себе си и за тези, които спасяваха", посочи още Петков. Той нарече акцията по спасяването на близо 40 работещи в РИОКОЗ "демонстрация на героизъм, заслужаващ поклон". Служителите бяха спасявани с една стълба, която достигаше до последния етаж. Останалите бяха мобилни, но безполезни в случая.

Министърът ще награди отличилите се веднага щом получи предложение от областния управител и шефа на полицията в Бургас. Вероятно след месец Петков ще посети Бургас, за да обсъди с бизнесмени възможности за осигуряване на техника за службите.
4
3184
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
16 Януари 2008 22:27
Типично по комунистически, сега ще бъдат дадени няколко хиляди лева за медали, почерпки, софри, награди и команировки за героизма, но НЯМА ДА БЪДАТ КУПЕНИ НОВИ СТЪЛБИ или ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА!!
17 Януари 2008 02:52
Според кадърния ни министър РуПет, пожарите ще се гасят вече по метода на Ла Фонтен.
17 Януари 2008 08:37
Това медиите и журналистите уж са обективни и отразяват събитята-дрън-дрън.Само кореспондент на канал 1 се изтърва, че всъщност двете "автовишки"/които реално спасяваха хората/са дошли от "Нефтохим".Хубаво де, трови, пуши-ОК!Ама що управляващите от ГЕРБ и Атака и верните им медии не признаят поне една бяла точка, ако не на нефтохим, то поне на пожарната му, и на хората, работещи в нея.
17 Януари 2008 10:25
televiz


две пожарни(колкото и да са героични пожарникарите) здравето на децата на цял един град не могат да заменят.
Когато Лукойл си изпълни обещанията дето бяха дадени още на Костов, тогава ще се гледа на Нефтохим като нещо добро.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД