:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И наследникът на Путин ще се срещне с Първанов и Станишев

Споразумение за "Южен поток" няма да има, но ще се преговаря усилено до последния момент, каза премиерът
Снимка: Борислав Николов
Дни преди посещението на руския президент Владимир Путин предвидливи търговци на сувенири пуснаха на пазара матрьошки с неговия лик.
Първият вицепремиер на Русия и основен кандидат за президент Дмитрий Медведев ще е в делегацията на руския президент Владимир Путин и ще има разговори на "четири очи" с Георги Първанов и с премиера Сергей Станишев. Това става ясно вчера. Медведев е и председател на борда на директорите на "Газпром" и пряко наблюдава проекта за газопровод "Южен поток". Според руските медии включването на Медведев в делегацията е изненадващо - за тези дати той е имал планирано посещение в Екатеринбург, което е било спешно отложено за февруари.

Очаква се Путин да кацне около 18 часа тази вечер. Той ще бъде придружен от трима министри - на външните работи Сергей Лавров, на промишлеността и енергетиката Виктор Христенко и на транспорта - Игор Левитин. До последно вчера се уточняваше съставът както на официалната, така и на бизнес делегацията. Някои от "големите" в руския бизнес ще пристигнат със свои самолети и по различно време. У нас идват шефовете на "Газпром" Алексей Милер, на "ЛУКойл" Вагит Алекперов, на "Атомстройекспорт" Сергей Шматко и на "Стройтрансгаз" Виктор Лоренц.

Засега е ясно, че пред погледите на Путин и Първанов ще бъдат подписани само 4 от планираните общо 6 договора. По-значимите са българо-руско-гръцкият учредителен договор за създаване на фирмата, която ще ръководи проекта за нефтопровода "Бургас-Александруполис" и договорът между НЕК и "Атомстройекспорт" за построяване на АЕЦ "Белене". "Другите два договора са за връщане на отработеното ядрено гориво от експерименталния атомен реактор на БАН и програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата", съобщи вчера премиерът Сергей Станишев. Той изрази съжаление, че въпреки интензивните преговори и няколкото телефонни разговора с Путин все още не се е стигнало до споразумение за газопровода "Южен поток". "Нито едно споразумение не може да се подпише на всяка цена", коментира премиерът. Той каза, че до последния момент ще се преговаря по спорните въпроси - тези дни например руската страна е приела, че компанията, която ще управлява газопровода на наша територия, трябва да се регистрира в България.



-------------

Охрана

-------------

Около 20 минути преди кацането на руския президентски самолет ще бъде затворено въздушното пространство над страната, съобщиха вчера от летището. Хаос обаче няма да има, защото в този момент по разписание има само два полета - от Атина и Истанбул. Заради Путин за около половин час ще бъде затворено "Цариградско шосе", но само в едната посока, докато кортежът премине в посока НДК.

Веднага след пристигането си у нас руският президент ще отиде на концерт, с който ще се открие годината на Русия в България. Точно в НДК ще бъде първата среща на двамата президенти. Мерките за сигурност са изключителни. 2800 полицаи ще охраняват Путин по време на двудневната му визита у нас.

Още от 7 часа тази сутрин МВР въвежда ограничения около НДК. Между булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша", "Пенчо Славейков", "България" и "Фритьоф Нансен" ще бъдат пропускани граждани срещу личен документ и удостоверение от работодателите, че действително работят там.
25
2769
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
16 Януари 2008 23:45
и него ше обгрижат нашичките - с доволно придихание

------------------------------------------ --------------
Felix qui potuit rerum conoscere causas! (Virgilio)
17 Януари 2008 02:38
Путин ...на промишлеността и енергетиката Виктор Христенко и на транспорта - Игор Левитин. ...шефовете на "Газпром" Алексей Милер, на "ЛУКойл" Вагит Алекперов, на "Атомстройекспорт" Сергей Шматко и на "Стройтрансгаз" Виктор Лоренц.
Един КГБеец и банда йеврейеев. Егаси руската, егаси славянската връзка.
Хвани Путин, удари е Шматката. Имената им да има човек.
17 Януари 2008 08:02
левитин. милер, лоренц
Какви са тия "руснаци" бе?
17 Януари 2008 09:00
Откакто България стана член на Европейския съюз още повече се деверопеизира.
17 Януари 2008 09:03
Ще пляскаме и гласуваме!!!Тези всичките накуп могат да накарат която и да е страна по света да ги посреща като царе/независимо дали ги обича или уважава/.А пък нашите управляващи със сигурност от 2 месеца са си загубили съня!Реалности...
17 Януари 2008 10:11
То да беше наследника(наследник - каква тъжна ирония) само, с мед да го намажеш.


Подполковникът, обаче, води със себе си цялата болшевишко-чекистка олигархия от миллеровци, алекперовци, богданчикови и прочие сволочи. За капак - идва и каскета Лужков да си обменят опит с Бойко Борисов как се управлява. Аве, на Бойка откога му затъкнаха руската флигорна, уж не беше такъв човек.


Голема загадка е дали таварисчите са включили в делегацията и народния депутат Лугавой, например.
17 Януари 2008 10:30
ОИО, и за ДСБ не ставаш.
17 Януари 2008 10:59
ДСБ, са се показали като американски измикяри. Посрещат Путин с "GO HOME". Да го бяха написали на български или поне език, който може да се свърже с Путин по някакъв начин. Без да искат пак се показаха, че не милеят за българските интереси, а за американски, собствени, марсиански и т.н.
17 Януари 2008 11:21
На плакатите пише на български и англииски. Едн път за нас и един път за останалия свят.
17 Януари 2008 11:54
За останалия свят. Имаш предвид CNN и т.н. Значи съм прав - измикяри. Да му го бяха казали директно на него, а не на останалия свят.
17 Януари 2008 12:00
Кого стряскат тия от ДСБ? Ами далаверата на фирма BULL с чий нефт стана-от луната ли!По-добре е да си мълчат, ама то гузен негонен бяга! И ще го посрещаме, и танци ще има, щото нефта, газа и въглищата ги ползват всички хора в ?ългария, да не говорим за тока- това е простата истина!!!А политиците се правят на напънала се жабата да я подковат и нея. То ДСБ и без това са отдавна там, където им е мястото!Да се стяга бат`Бойко, че сега идат на сгледа- той има да му мисли, а не Станишев-гърмения халосен патрон!
17 Януари 2008 14:19



Май на нас ни трябва мислещ, планиращ и контролиращ държавен глава като Путин, а не като нашите пут*овци!
Що се отнася до "протестите" - и с камера на нивото на краката да ги снимат - опак няма да ги изкарат поне сто.
17 Януари 2008 15:37
Има си хас и да не се срещнат - нали са съпартийци. Интересно каква ли ще е позицията на "Атака" към тази среща?
Явно "Атака" ще запази видим неутралитет и вътрешен парТитет, засвидетелствуваща нежеланието за улизане в Европа и НАТО, а също така и нежелание (на думи) за реинкарнация на българо-съветската дружба.
Абе, некой у тоя Форум знае ли защо Държавния департамент на САЩ е отказал виза на Влади Жириновски!?
17 Януари 2008 16:12
Брей тука американските ураджии ги нема, сигур се надяват "либерала" Медведев да отпусне сиджимката...?!
17 Януари 2008 18:34
"....Дмитрий Медведев ще е в делегацията на руския президент Владимир Путин и ще има разговори на "четири очи" с Георги Първанов и с премиера Сергей Станишев....."
Ще разговярят на четири очи и шест уши за излизане на България от EC и НАТО и приемането й за 16 тайна република.
Що се отнася до "Южен Поток", въпросният не бива да се бърка с щурм "Южно Направление".
17 Януари 2008 19:39
Числото 2009, абе докопа ли вече, касата водка от самолета на Путин ...?!Ха Ха.
17 Януари 2008 20:26

[Златен]
17.1.2008 г. 14:19:58

Май на нас ни трябва мислещ, планиращ и контролиращ държавен глава като Путин, а не като нашите пут*овци!


borowan,
Не беcпокойся!
Както гледам г-н Пирински се е кандидатирал за тази дейност. Оня ден постави журналистите у кьошето, а цензурата си е неоспорим факт от време оно. Доказа се, че добре умее да изпълнява (никой никога не е искал да планира - има кой), да контролира, издръжлив е, тарикат е - рубинена звезда от първа величина.

Редактирано от - Valeriana на 17/1/2008 г/ 21:17:51

17 Януари 2008 20:32
А колкото за протестите - всеки има право да протестира, стига да не нарушава закона. Проблема е, че хората ги е страх. В БГ днес проблемът е Олигархическия червен терор, което е една жалка реалност.

Редактирано от - Valeriana на 17/1/2008 г/ 21:20:46

17 Януари 2008 21:17
Ех, Валерианке, вземи си по-толяма доза валериан, щом ти се привижда БГ червен олигархически терор. Ама тя, ПРОСТОТИЯТА, не ходи по небето, а сред следовниците на драгалевския манго.
17 Януари 2008 21:19
Има нещо, което не се връзва.
Десницата ни повтаря като навита, че подполковник Путин е СССР. Ама Путин е милиардер, с долари повече от бюджета на цялата ни държавица, а милиарди не се крадат от кагебист-чекист. Крадат се от обикновен комбинатор в сговор с други като него. Затова лексикона на десницата ни, заимстван от този на Рибентроп и Калтенбрунер, издава липса на обиграност, гъвкавост, западна мекота и поне привидна демократичност. Издава просто обремененост от едно кошмарно минало. Едно лошо, ялово, отречено и нищо невършещо минало. Минало на лумпените.
Нека на бъркаме миналото с настоящето. Крайно време е да усвоим подходите на Запада, отчитането му на промените, социалните подходи и действителните демократични постижения, за да усетим новото в историята ни. А не мирис на мухъл.
17 Януари 2008 21:53
babichker,

Не ми се привижда, а си е факт - доказван ежедневно и ежеминутно. Не знам какви дози трябва да взима човек, за да го отрича. Най-паче си един от тях, както и вашия "драгалевския манго", колкото и да го пребоядисвате.

Българите не са толкова тъпи, колкото Ви се иска. Циркът ще си иде, откъдето е дошъл, заедно с клоуните. Това е!

17 Януари 2008 22:13
ВалериЯна тебе от що те е страхизблалиси валерияна нема проблем , пий хероин бе мадам...Ха Ха, като те чета с т, ва се друсаш...Ха ха.
17 Януари 2008 22:15
Явно съдиш по себе си, Мильо.
17 Януари 2008 22:21
Видя ли веднага те познах, Знаеща и потребяваща си...?!Ха Ха.
17 Януари 2008 23:39
Милчо, водката е "амброзията" (Запазена Марка) за руския сольдат изпращан да умира геройски, като наш Гюро Михайлов с голи ръце и пияна глава. Е, това е "героизъм".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД