:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,084,524
Активни 80
Страници 43,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът започва битка за отваряне на III и IV блок на АЕЦ

Правителството ще обсъди пакет от мерки, които да доведат до повторното пускане на спрените заради влизането ни в ЕС реактори на АЕЦ "Козлодуй", съобщи вчера премиерът Сергей Станишев.

Формалното основание за това е, че са настъпили обстоятелствата по член 36 от присъединителния договор. Според него, ако до 3 години след влизането на България в ЕС възникнат сериозни и трайни затруднения в някой сектор от икономиката, страната ни има право да предприеме защитни мерки, за да възстанови положението. На същата клауза се позова преди време и президентът Георги Първанов.

Според енергийния министър Петър Димитров България вече има конкретно основание да поиска задействането на т.нар. "генерална предпазна клауза" - преди няколко дни бе спрян износът на електроенергия за чужбина, защото заради студовете и повишената консумация на ток НЕК се принудила да посегне на резервите си.
90
3576
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
90
 Видими 
16 Януари 2008 22:01
К'ви легендарни борци за националните интереси сме имали..
16 Януари 2008 22:09
В резултат на предишните епични битки от всички предишни правителства на тази нещастна страна за І-ви и ІІ-ри блок бяха затворени съответно ІІІ-ти и ІV блок. Резонно е в резултат на новите битки да бъдат затворени и V-ти и VІ блок. Поживем - увидим !
16 Януари 2008 22:26
Кабинетът да не са станали членове на АТАКА?.. и да съм пропуснала
16 Януари 2008 22:33
Аре, пак битка. Ма много войнствен тоя кабинет бе, юбря!
16 Януари 2008 22:40
Ех да им се ненадЕваш на тия наште политици и политички, значи!
16 Януари 2008 22:43
Опа-а-а-а, няма виновни май !?
Първо да се осъдят тези които подписваха с лека ръка и онези които са ги съветвали , другото е престъпление пак и национална безотговорност, нещо на което ... сме се навидяли и насвикнали май ... Дето "чичо Фичо .." вметна веднъж ... каквото и да напишат сега да се счита за манджа с грозде.
То стана като в казарамата ... тия камъни от тука - там и ония от там - тука.
16 Януари 2008 23:40
В нюз.бг има по-подробна информация по този въпрос, включваща и разглеждането на идеята за даването на спрените 3-ти и 4-ти реактори на "ЛИЗИНГ" на "международни компании" (стига последните да агитират за повторното им влизане в експлоатация) при евентуалното им рестартиране...
16 Януари 2008 23:41
Първо трЕбва да получат писмо от умрЕл - напр. А. Луканов - и след това ще получат и разрешение..
16 Януари 2008 23:49
дали изобщо има шанс да ни "разрешат" да ги отворим?
Натиснете тук
17 Януари 2008 00:38
Няма проблем, скоро време бат'Бойко ще ги отвори, и никой няма да му противоречи, вкл. ЕС. Защото иначе...
17 Януари 2008 02:01
Незабавно НОВ Народен съд над "Царя" и "Султана", и КОНФИСКАЦИЯ на имуществото им- ТЕ и тяхното парламентарно и правителствено Мнозинство разпространяваха ЛЪЖАТА, че затварянето на реакторите в АЕЦ "Козлудуй" е официално искане на ЕС към България, като условие за приемането й за член на ЕС! А наскоро, благодарение на евродепутата от Партия "Атака"- Димитър Стоянов, ЕК/ЕС/ бе принудена да му изпрати официално писмо, в което е казано, черно на бяло, че ЕК/ЕС/ никога НЕ е поставяла на С. Кобургготски и правителството му искане и задължение към България тя да затвори 1-4 реуактори в АЕЦ-а си, като Услровие за приемането й за член на ЕС!!
"Царя" и "Султана" са ВИНОВНИЦИТЕ за затварянето на БЕЗОПАСНИТЕ реактори на АЕЦ "Козлудуй"!
Незабавно НОВ Народен съд над "Царя" и "Султана", и КОНФИСКАЦИЯ на имуществото им- заради причинени ОГРОМНИ щети на България и на българския Народ! КАЗАХ!
П.П. И никакви нови "Краун ейджънс"- този път ядреноелектрически!!!- в АЕЦ "Козлудуй"/ които, при това, и понятие си нямат от съветски ядрени електроцентрали, а щели да ги "експлоатират"!
17 Януари 2008 02:01
Сетила се Мара, да ....
17 Януари 2008 02:12
BORZOI,
/:/ "дали изобщо има шанс да ни "разрешат" да ги отворим?..."
......................................... ......................................... .....................................
България НЕ се нуждае от никакво "разрешение" да си отвори БЕЗОПАСНИТЕ реактори в АЕЦ "Козлудуй", които е затворила след ЛЪЖА на еврокомисар Г. Ферхойген, че затварянето на 1-4 реактори на АЕЦ "Козлудуй" било официално и задължително Условие на ЕС към България!
Сиреч, България/ управляващите я през 2002-2006 г./ е затворила тези реактори САМОинициативно, по "политически причини"/каквото и да означава това- а НЕ по технически причини! и БЕЗ затварянето да е било искане на ЕС- сега България/управляващите я/ имат абсолютното Право, пак по "политически причини"- каквото и да означава това?!/ и пак самоинициативно, за отвори затворените реактори! И само да уведоми ЕК и ЕС/ за сведение, а НЕ за разрешение!/!
17 Януари 2008 02:20
"Правителството ще обсъди пакет от мерки, които да доведат до повторното пускане на спрените заради влизането ни в ЕС реактори на АЕЦ "Козлодуй", съобщи вчера премиерът Сергей Станишев."
Интерпретация: Правителството ще ни пуска повторно, докато ни влезе чак до СЕЦА неподлежащ на мерки пакет...с една дума "Козлов уй" , съобщи вчера премиерът Сер' гей Стани шев и кройка (в Пирогов по спешност, след получаване на разкъсно-контузна рана......от моотциклет).

17 Януари 2008 02:25
“…Да си спомним скандала в парламента от 31 май 2002 г., когато Ферхойген сензационно обяви: “Обещали сте да затворите III и IV блок на АЕЦ до 2006 г.!” - срок, посочен според него от Еврокомисията. Е, 2006 година дойде. България отчете износ на електроенергия, който я нарежда на 4 място в Европа. А ако има още работещи реактори, може да стане и трета. Това е пазарен дял, тоест огромни приходи от продажби, които трябва да бъдат отнети от българите, за да печели някой друг. Кой?
Преди година и половина проф. Андре Майсьо, президент на Световния съвет на ядрените работници обясни далаверата на комисаря Ферхойген и българското правителство в прав текст: между 1999 и 2000 г. комисарят е вложил умишлено фалшив цитат от доклад на WENRA (Организацията на европейските регулаторни органи в областта на ядрената енергетика) от март 1999 г. Същото е направил и в писмо от 26 март 2000 г. “Ферхойген е извършил манипулация и с твърдението, че “Европейският съюз моли за затваряне на “Козлодуй”. А вие знаете, че се явихме пред съда в Люксембург и доказахме, че това не е вярно. Искането за предсрочно затваряне на 4 блока на АЕЦ “Козлодуй” е отправено не от Евросъюза, а от Г-7, Групата на седемте най-развити страни. Споразумението ви с тази организация от 1993 г. не ви задължава да затваряте реакторите”, обясни професорът пред медиите от 16 май 2004 г.
Трагикомедията обаче е там, че както изглежда, Ферхойген не е притискал, нито манипулирал българските правителства. Те сами са предложили закриването на АЕЦ-а, както самият комисар не се посвени да каже впоследствие публично. И не само той. “На 1 октомври 2002 г. бях в Брюксел и разговарях с официални представители на Еврокомисията. Радостта им беше толкова голяма, че те ме поздравиха (!) със смелото решение на кабинета “Сакскобургготски” да закрие III и IV реактор на АЕЦ “Козлодуй” през 2006 г.”, спомни си колегата Готев в края на миналата година…”
…………………………..
В. “МОНИТОР”-12.01.2006

17 Януари 2008 02:38
МНОГО СА ВИНОВНИТЕ ЗА "КОЗЛУДУЙ", НО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР МЪЛЧИ-
1-ва част: Натиснете тук
2-ра част: Натиснете тук
3-та част: Натиснете тук


ако цитирате заглавие, то го цитирайте както си е (без да му добавяте граматически грешки) . Ако е ваше собствено изказване - махнете CAPS LOCK-а и болда по т.1.5


Редактирано от - bot на 17/1/2008 г/ 03:50:16

17 Януари 2008 08:34
Параграфе, само ще те допълня, за да е по-ясна картинкат:

Непроизводство от 1 и 2 блок - 1 774 080 000 лв;
Непроизводство от 3 и 4 блок - 270 000 000,
при цена 40 лв/MWh без ДДС
Приведено към усреднена пазарна цена - 8 363 520 000 лв
Около 15% от тази сума са за гориво и отчисления за погребване;
Крайна сума - 7 108 992 000 лв.

Сметката е за 330 дни работа на блок годишно, на 100%.

Не отчетен фактът, че тези блокове работят (грешка - работеха...) по 340-345 дни годишно, при това много често с мощност 8-10% над максималната (проектно комплексът реактор-турбина-генератор позволяват продължителна работа с мощнаст до 17% над максималната!!)

Така че реалната сума е доста по-висока, особено ако се вземе предвид, че такива реактори могат да работят безпроблемно до 15 години след проектния срок (визирам Финландия и Унгария), цената е страшна.

Разбира се, сметката е много опростена - не са включени съпътстващите ефекти. И все пак тези 8 реални милиарда (само досега) за бюрократите в ЕС явно са малко. Да не говорим за дървените глави в родината ни...
17 Януари 2008 08:51
Ще видим ние тая работа, ама тая работа де не е...като оная работа?
17 Януари 2008 09:02
Аре няма ли да млъкнат сички теа реактори. За да ги пуснем отново, понеже е подписано в договора за присъеднивяване към ЕС, трябва:

ДА СЕ ПРЕГОВАРЯ И ПРЕПОДПИШЕ ДОГОВОРА СЪС ВСЯКА ДЪРЖАВА ПО ОТДЕЛНО ОТ ДВАДЕСЕТ И ШЕСТТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Което е толкова огромно дипломатично и политическо усилие, че вероятността да стане клони към 0.000000000001 %. Стига сте се ловили като шарани на бял червей. Затварянето на 3ти и 4ти блок е необратимо. Всичкото това е за да се запълва медийното пространство със фалшиви новини, за да се отклонява вниманието на плебса от другите важни проблеми, а именоо:
- Образованието
- Корупцията
- Замърсяването
- Некачетвеното строене на пътища и абе всичок
- Надърността в парламента
- Некадърността в правителството
- НЕЕФЕКТИВНОСТТА на държавата
и така нататък и така нататък.
Всички партии популистично ви ангажират вниманието с тези блокове - Атака, Герб, БСП, ДСБ, СДС, ДПС и т.н.

Ай четете малко между редовете...
17 Януари 2008 09:03
Да попитам голееемите експерти по всичко във форума - ако отворят повторно 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй", ще ви поевтинее ли електричеството, което консумирате? Ще поевтинеят ли стоките, в чието производство се калкулира ел. енергията като материал? Иначе за какво се пенявите толкова? И не искам да чета за световната конспирация срещу жизнената българска енергетика и голееееемите печалби от износ, защото те така или иначе предварително са приватизирани, изнесени към чужбината, погребани в швейцарски или /о, ужас/ люксембургски банки. А за народа остава страха от нов Чернобил.
17 Януари 2008 09:07
Абадабчо
17 Януари 2008 09:42
Костадинка -

Все нещо ме кара да си мисля че този лизинг е бил подготвен преди години?
17 Януари 2008 09:45
Evasion, та викаш давай да закриваме, а? Що па да не закрием и ТЕЦ-овете и ВЕЦ-овете и направо да си върнем газените лампи, тогаз сигурно новите ни "съюзници" и местните им измекяри вече ще са доволни. Логиката ти издиша, момче, ама много издиша. Токът може и да не поевтинее с отварянето на 3 и 4-ти блок, но че ще поскъпне ако не ги отворим, в това може да си сигурен. Абе Хаджи Иванчо хаджи Пенчовци да искаш на днешно време, дето и за без пари са готови да правят свирки на мазните евробюрократи, пфу, отврат
17 Януари 2008 09:50
Evasion и Абадабчо
17 Януари 2008 09:50
Chicho Dr.

Да не сте му ремонтирали "ауспуха" на момчето
17 Януари 2008 09:55
Първо сами си ги спряхме, сега ще се "борим" пак да ги пускаме. Да се смееш ли да плачеш ли? А тока все по-скъп става.
17 Януари 2008 10:28
Да се чуди човек комунистите до дупка искат да крадат. И хем Европа им спря кранчето хем пак викторинки си правят да пускат АЕЦ-а
Нямат насита да крадат, и ги боли за хората. По ги боли за Албанците и Румънците че ще седят на свещи.
17 Януари 2008 10:30
Не можаха да се преборят хората за Европа с тия комунисти. Всичко друго окрадоха и сега ако трябва и БГ от ЕС щв извадят само и само да могат да изнасят ток и да прибират $$$$$
17 Януари 2008 10:33
Концесия, значи...
Като почнем от боклука, минем през снегорините, през магистрала "Тракия" та чак до "Козлодуй": - Царете на комедията, пардон, на Концесията!
17 Януари 2008 10:36
Абе що посредници и лобисти, по НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ПРАКТИКА нека ние бутнем рушвет на "отговорните другари" в ЕС и готово......
17 Януари 2008 10:52
Тоя път са го кръстили лизинг, не концесия. Това си е скрита продажба. Колко питанки влече след себе си .....
17 Януари 2008 11:03
И пак някоя фирма производител на картофи с президент 20 годишна пача ще спечели прозрачния търг
17 Януари 2008 11:09
Тая песен за борбата съм я слушал много пъти. Много приказки, а накрая резултат никакъв...
17 Януари 2008 11:11
и ако стане не дай си боже авария нещо и загинат гражданин... тарифата е по 2 бона на калпак (Справка жената от Варна и мн. др.). В касата на концесионера има кинти да плати цялото население на балкание. Боли го
17 Януари 2008 11:13
ВЕЛИКОбританският Лизинг на 3-4-ти реактори на АЕЦ "Козлудуй" си е кавър-версия на "Краун ейджънтс", май- но вместо митнически вариант, сега /ще/ е в ядреноТОКОВ вариант! И за още повече милиони- за стотици, а, може би, и за милиарди?!
При това, тия същите великобританци, които твърдяха и настояваха/ и в Г-7 и в ЕС/, че тези реактори са опасни?!
Май, бяха опасни за бизнеса им, а НЕ за екологията или хората! Та нали атомните експерти от ЕС и МААЕ към ООН доказаха и казаха/ и написаха!/ НЕеднократно, че реакторите 1-4 в АЕЦ "Козлудуй" са БЕЗОПАСНИ -а и същите, като 3-4-ти реактори в АЕЦ "Козлудуй", работят и до ден-днешен във Финландия, например, а Финландия също е член на ЕС?!
И с какъв сурат същите тези антиКозлудуйски великобританци сега ще "лобират"/?!/, пред същия този ЕС, но този път за отваряне на затворените реактори в АЕЦ "Козлудуй"! Ще им повярва ли и сега ЕС- този път, че реакторите са БЕЗопасни, а НЕ опасни, както твърдяха преди години?!
А и ако им повярва сега ЕС, че са БЕЗопасни-защо британци и канадци да ги експлроатират, а НЕ българи/ или, поне, руснаци- нали реакторите са руска технология и производство!/, които имат над 30-годишен опит с тези реактори, а бъдещите "лизингари" нямат и един ден опит с руски реактори, дори?!
Абе, тоз ЕС ще се окаже, май, по-НЕдемократичен и по-лицемерен и от СИВ, бе?!

17 Януари 2008 11:15
Аман от популизъм!!! Ще го отворят, но не защото имаме нужда-което е така от 3 години насам, а защото ще ги вземат на лизинг ингилизите и ще печелят без да са вложили и 1 стотинка! Защото се знаеше, че причините за затварянето на АБСОЛЮТНО ЧИТАВИТЕ НИ РЕАКТОРИ БЕ ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКО!
Що така се стреснахте, бе господа дупедавци- управляващи!Илиновите господари се подиграват с вас и България пред очите на всички ни, некадърна политическа пасмина!!Отвратен съм!!
17 Януари 2008 11:21
Ако не ме беше шубе от бан - щях да кажа : "Ама, че кретени!". Но ще го заменя с "Ама, че бавномислещи и хептен със спирачки развиващи мисленето си комунисти!".
И да не се лъжем - парлама е! Ще повряскат - тук, ще заобещават - тук, ще ударят по едно темане - там, ще се върнат и ще кажат, че са се опитали, ама на - лоши европейци...
Има ли някой да им вярва? Но - май нас ни взематз а кретени, щом ни пробутват подобни евтини тарикатлъци.
17 Януари 2008 11:23
Хора, просто не Ви разбирам? Коментирате, обсъждате, мислите, хабите нерви и емоции и защо? Та не свикнахте ли, че управляващите са абсолютни безхаберници, липсва им елементарно чувство за отговорност. Никой от тях никога не е мислил за срок по-дълъг от утрешния ден и по-дълеч от носа си. Тази криза можеше да бъде предвидена. Изобщо вместо екологични можеха при преговорите за зтваряне да се изтъкват икономически аргументи и тогава ЕС щеше да ни влезе в положението. Тя поне от интереса си разбира. Затвориха ги преди година сега ще ги отворят. Нима не беше същото и с земеделските земи. Първо ги раздробиха, сега ще ги комасират. Съсипа се напояването сега ще се предприема хидромелиорация и още и още то да е само едно, ами магистралата. Нима с тези пари които ще се дават на концесионера не можеше държавата сама да си изгради магистралите? Абе я да спирам, че както почнах май и аз взех да хабя нерви, а започнах точно с идеята да не го хправите вие
17 Януари 2008 11:24
ВОТ: "ако цитирате заглавие, то го цитирайте както си е (без да му добавяте граматически грешки) . Ако е ваше собствено изказване - махнете CAPS LOCK-а и болда по т.1.5"
......................................... ......................................... .....................................
ЦИТИРАМ/изписвам!/ заглавието, тъй като сайта НЕ ми дава да го copy/paste -или, поне, аз НЕ успях да се справя този път?!
Ако има "граматически грешки" в изписаното от мен заглавие- НЕволни са и са за моя сметка! Аз- ВИНОВЕН!
Ясно е вече, нали, че заглавието "МНОГО СА ВИНОВНИТЕ ЗА "КОЗЛУДУЙ, НО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР МЪЛЧИ" НЕ е мое заглавие, а е на авторката Манолова- аз само съм го преписал/ и съм добавил някакви "граматически грешки", може би?!/!
Приемам основателни/те/ забележки!17 Януари 2008 11:41
Има borowan, има... Като например изискания stoyancho
17 Януари 2008 12:09
Paragraf, за съжаление кучето си лае, керванът си върви! Ясно е, че ако управляващите не мислеха само за да напълнят джобовете си за момента, нямаше да сме на този хал! Без да съм специалист, но от това, което съм чел за експертните проверки, не виждам какво е пречело да се договори първи и втари блок да работят поне до 2010 година, а трети и четвърти поне до 2020 година (и впоследствие удължаване с поне още 5-6 години)! Дотогава щяхме да си построим и АЕЦ Белене! Ами помислете ако нашите се бяха ориентирали вместо да замърсяват жестоко природата и водата, да изнасяха минерална и качествена питейна вода на арабите, колко петрол бихме получили в замяна! Да не говорим само от това колко пари бихме спечелили!
Но Фердинанд е поставил интересите на Германия над интересите на България и за това допуснахме такива загуби след първата световна война! Всичко друго, но тогава е спрял настъплението на българската армия в Гърция и предизвикал колосалните загуби!
Преди втората световна и Германия и СССР са били съгласни да върнат и Северна Добруджа на България, но Борис отказва! Освен това Италия е искала България да нападне Гърция, на което Борис е отговорил: Ние не нападаме в гръб! С тези си действия бащата на Симеон довежда 9 септември и геноцида над България!
Симеон пък за да си върне хазартните дългове опоска всико, коета той можеше да опоска!
17 Януари 2008 12:20
Ето материал във в-к НОВИНАР отпреди една година - 03.01.2007 г.
"Кунева пак дава надежди за 3. и 4. блок на АЕЦ".
Там има доста добра дискусия на тази тема.
17 Януари 2008 12:43
Кабинетът започва битка за отваряне на III и IV блок на АЕЦ


Kабинета запо4ва битката за следващите избори или да предотврати предсро4ните.

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума (т.1.8)

Редактирано от - bot на 17/1/2008 г/ 12:48:16

17 Януари 2008 12:59
Значи предишните си напълниха гушките за да ги спрат, а сегашните ще си напълнят гушките, за да ги дадат на лизинг. Както казваше великият български поет Никола Вапцаров, " а ние мълчим, а ние позорно мълчим". Ебати Държавата, ебати Кенефа. Още ги преживявам тия неща. Срамно ми е.
17 Януари 2008 13:00
Трябва ли да почнат да спират тока за да се сетят някои каква им е ползата от АЕЦ-а? Защо Министерството на Енергетикета вече на взема решение да пусне 3-ти и 4-ти блок на 9 Февруари 2008? Да не би да чакат да стане -40° на припек?
17 Януари 2008 13:10
Браво! Много разбирачи има в нашия форум. Хвала на такЪви българи! Всичко знаят, всичко могат и ей сегичка ще оправят тая заплетена история с АЕЦ-а. После ще закрият Кремиковци щото много пуши и цапа натурезата, след туй ще прескочат да извадят Ванеса, пък като си починат малко може да се разходят и до Босфора да изкарат оня другия, къв беше... май Хера? Да не говорим, че вече снега няма да вали тъй безконтролно и да затрупва пътища и хора щото нашите юнаци само като се напънат мисловно и ... край на всички проблеми за България!
Ама той др.Ленин много отдавна беше писал, че при комунизЪма всички ще са готови да управляват държавата! Даже една чистачка ще има акъл за всичко!
17 Януари 2008 13:22
Да обобщя - без ЕС можем, без ток не...
-------------------
Правителството да излезе с декларация до страните от ЕС, в която да каже, че предвид студа и енергийните проблеми пуска отново 1 - 4 блокове, а ако някоя страна има нещо против - да отидем на съд...
Най-"лошото" е да напуснем ЕС - а дали е лошо - това е спорно...
------------------
Интересно какво ще каже Путин за спрените реактори...
17 Януари 2008 13:29
.. че затварянето не е по Технически причини - това даже на Манерку и Йезуитко стана ясно
Лошото е, че сега се опитват да ни го пробутат за Политическо
..... а простичката истина е, че блоковете на АЕЦ Козлудуй бяха затворени по КРИМИНАЛНИ причини
от съответните криминални престъпници
а прогнозните загуби за БГ държава и Народ правят тези криминални престъпници и национални предатели
С риск отново някой да изпищи що пак намесвам Атака - само ще припомня т.16 от Принципите, които са базата по създаването на партия Атака:
"16. Преразглеждане на затворените глави в преговорите с ЕС и предоговаряне на неизгодните за България клаузи. Отмяна на договора за затваряне на АЕЦ Козлодуй. "
Днес - герой до героя, мила моя майнольо .....
и всеки изпъчил гърди мъжки
реактори да спасява и отваря
вестникарски "песни" за тях да пеят
17 Януари 2008 13:38
Аз лично не мога да разбера защо да ги отворим сами не дават, а на лизинт дават?

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
17 Януари 2008 13:46
.. питай Хеатку, съкровище...
он кат бъдещ газдудукпром требе да знае тез мурафети
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД