:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Глобул" намали с 33% предплатените разговори

"Глобул" е първият мобилен оператор у нас, който свали цените на предплатените разговори до 46,8 ст. с ДДС. Досега цената им беше 70,8 ст. с ДДС, т. е. намалението е 33%. Толкова струват сега тези разговори и за потребителите на "Мобилтел". Предплатените разговори от третия GSM оператор "Вивател" ще са по 62,4 ст. на минута с ДДС.

Новата цена обяви изпълнителният директор на "Глобул" Атанасиос Кацирубас. Тя е за всички обаждания без международните. Цената на минута разговор важи за тези, които си купят новата предплатена карта "B-connect hit тарифа". Всички притежатели на предплатени карти могат да сменят тарифата срещу 0,50 лв. Цената на минута предплатен разговор от "Глобул" може да слезе до 37,2 ст. с ДДС, ако се приложат различни програми за лоялност, каза Кацирубас. В момента цената за абонатите на договор е 46,8 ст. на минута, но те плащат месечна такса от 12 лв. Новата тарифа предвижда 21,6 ст. за 1 SMS, а за абонати на договор той струва 13,2 ст. с ДДС.
6
657
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
26 Октомври 2005 00:02
Еее, умишлено ли не казвате, че при този тарифен план, първоначалното токсуване ще е 1 минута, а не 30 сек., както беше досега. Според мен този факт съвсем не е за пренебрегване.
26 Октомври 2005 07:47
Как ще пишат, та те не знаят. Тази информация им е пусната от ГлоБул (респективно МобилТел) и те я препечатват без да се замислят. Това са нашите журналистит. А иначе се питам защо тогава хората да плащат абонамент и да сключват договори, като цената на разговорите е една и съща.
26 Октомври 2005 10:22
Да си оправят покритието, па тогава да предлагат изгъзици
26 Октомври 2005 11:52

Глобул копира некоректността на БТК - "нула стотинки на минута", да ама не - първо тези нула стотинки си имат първоначална такса и второ, те ти изяждат абонамента, който реално си го плащаш. Сега умишлено се премълчава най-важния факт, че от 30 секунди, минималното време за отчитане става 1 минута. Примерно звъниш, чакаш, обажда се гласовата поща и ти затваряш, нещо достатъчно често срещано. Та за тези 1-2 секунди, вместо както досега да ти таксуват около 35.4 стотинки, сега по новата "по-евтина" тарифа ще ти вземат 46.8 стотинки. Преди време пак така премълчаха за новите (вече стари) абонаментни планове, когато същото това време за вдигна от 15 секунди на 30 секунди.
26 Октомври 2005 13:17
Взеха превантивни мерки срещу навлизането на Вивател. Ама пак са високи цените. В Бурунди (?!?) минута разговор с мобилен телефон струва 20 наши стотинки. Обаче ори нас нали е "ово е стандарт" и ние сме нация от гъзари и не ни пречи че са високи цените. Недоволстваме, мрънкаме, викаме, ама пак си говорим. Ако някой подеме кампания за бойкотиране на нещо, останлите ще си кажат. Еми да си "бойкотира завалията, аз си имам друга работа". Вечно чакаме да се случи нещо че да ни оправи (че и отзад).
26 Октомври 2005 17:04
и тогава какъв смисъл има човек да е на договор като ще плаща почти една и съща цена за разговор като таксата не я смятаме?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД