:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БНТ даде рекордна сума за филми на "Уорнър"

Рекордно високата сума от $22 000 е платила БНТ за пакет филми на компанията "Уорнър". В него са включени две от най-успешните холивудски продукции от последните години - "Хари Потър и философският камък" и "Властелинът на пръстените - задругата на пръстените".

Цената на новия пакет е близка до стойността на друга голяма покупка отпреди няколко години, когато за пакет с хитовия "Титаник" бяха дадени около $20 000.

Цената на всеки филм зависи от пазара, на който ще се разпространява, както и от конкуренцията, обясни за "Сега" главният редактор на "Кино" Тодор Игнатов. Негово е решението кои филми да бъдат подбрани за излъчване по Канал 1.

Договорът с "Уорнар" осигурява около 50% от филмите, нужни на БНТ. Сред планираните за излъчване са още хитови заглавия като "Перфектна буря", "Парола "Риба меч", "Всички мои познати", "Бандата на Оушън". Останалите заглавия са на по-малки компании като "Ню Филмс" или "Редженси", която е продуцент на "Поверително от Ел Ей", "Жега" и "Имало едно време в Америка".

Холивудските заглавия ще вървят в праймтайма в събота и неделя от 20,40 ч. От вторник и четвъртък по Канал 1 ще се излъчват сериали. БНТ ще покаже седмия сезон на "Отдаденост", 11-серийния руски филм "Наказателен батальон", както и няколко поредици на Би Би Си. Всеки понеделник пък ще е запазен за български продукции. На 7 ноември Канал 1 започва излъчването на 6-серийния филм на Дочо Боджаков "Патриархат", в който участват Деян Донков, Кръстьо Лафазанов, Димитър Рачков, Койна Русева, Ваня Цветкова, Христо Гърбов и др.
1
638
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Октомври 2005 19:11
Абе всички тия филми сме ги гледали до втръсване и не са толкова стари, че да изпитваме носталгия. За какво ви е да давате $22000 пари за неща дето излизад с вестниците за 2.50лв.
Инвестирайте в бг филми, качете Канал 1 на сателит, такива работи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД