:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Би Ти Ви иска да ореже детските предавания

Промяна на програмните си параметри е поискало от СЕМ ръководството на Би Ти Ви. От 10 на 6% да бъде намалено задължителното по лицензия седмично програмно време за детски и младежки заглавия, настоява частната медия. Оттам искат и орязване на образователните програми от 7 на 5%.

Медията аргументира промяната с неизбежното позициониране на детските и младежките предавания през деня. Това не давало възможност в същото време да се излъчват други културни, социални, информационни и коментарни предавания. "Мотив е и силната конкуренция на пазара и големите промени, които настъпиха на него с появата на нови канали", обясни за "Сега" юристът на Би Ти Ви Жанет Захариева. Оттам изтъкват и по-ниските параметри, заложени в лицензиите на други национални ефирни оператори. 3.5% от седмичното време е минимумът на БНТ за образователните програми, 7.6% е бариерата при детските предавания.

bTV вече е получавала разрешение за намаляване на образователните и детските програми от съответно 9% на 7% и от 15% на 10% при прехода от 18- към 24-часова програма. СЕМ ще се произнесе по новото искане след мониторинг как се изпълняват сега съществуващите задължения.
4
646
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
26 Октомври 2005 07:03
Ма махайте ги всичките направо, за кво са им на децата детски филми! Телевизията е вредна за тях, пък образователните програми - най-вече!!! Я да ходят на улицата да се друсат, да се влеят в икономиката. Ми тъй де!
Чи тез политици къде да се плюнчат, то не може всичките по новините! Пък колко журналисти има - ми и те трябва да ядат!
Само коментарни рубрики, тъпи игри и сериали - това е истината!!!
26 Октомври 2005 10:04
За какво им е на дечицата да се образоват? Те и без това намаляват, а циганетата не гледат bTV. Я пуснете повечко воайорски сапунки конкуренти на Красавицата и отличникът и др. подобни. Пък току виж са засенчили Биг брадър!
26 Октомври 2005 10:06
Да не говорим за отдавна изтъркалото се политическо воайорско предаване "Тази сутрин" водено от чака-рака журналиста Бареков!
26 Октомври 2005 17:15
Пропускате образователните предавания.
За тях не могат да се пращат смс-и, а и рекламата няма да е много

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД