:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 209
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Организацията на евреите в България "Шалом" организира поклонение пред паметната плоча до Народното събрание за Деня на Холокоста и за 65-годишнината от спасяването на българските евреи. На 10 март се почита и паметта на евреите от Вардарска Македония, Беломорска Тракия и Пирот, депортирани в нацистките лагери на смъртта.
14
6321
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
11 Март 2008 02:40
http://www.focus-news.net
"В София вчера бе отбелязана годишнина от събития, с които едва ли може да се похвали друга европейска нация. На 9 март 1943 г. масови демонстрации и протести в София доведоха това, че няколко десетки хиляди български евреи бяха спасени от депортация в лагера на смъртта Треблинка, предаде агенция МИГнюз.
Правителството на България, което бе в съюз с нацистка Германия, даде съгласието си за депортация на евреите в страната в концентрационни лагери на територията на Полша. Но масовото протестно движение, което бе оглавено от българската православна църква разруши плановете на нацистите. Около 50 хиляди евреи бяха спасени.
Екзарх Стефан, който по това време оглавява православната църква в страната, бе готов да предостави на евреите убежища в църквите по цялата страна, разказват очевидци на събитията."
11 Март 2008 09:16
а къде бяха евреите да върнат жеста, когато бяхме на дъното, и президента Стоянов ходеше да се моли от врата на врата на президентите на други държави да ни дадат зърно, и повечето му отказаха щото при Жан и БСП бяхме останали и без зърно за хляб?
За гъби?
Вместо това Гад Зееви източи авиокомпания Балкан...
11 Март 2008 09:34
ЦСКА -
постоянно питам, къде са евреите да дадат едно рамо с/у турцизацията и ограбването на България от антибългарската Д П С ? Какво е становището на евреите относно геноцида над българи и арменци от турците?
В изказванията на някои по-известни евреи от български произход виждам по-скоро обратното.
11 Март 2008 10:12
Абе поне малко акъл да бяха дали!
11 Март 2008 10:32



И аз пак питам - кога е денят за почитане на паметта на десетките милиони руснаци, германци, украинци, белоруси, чехи, американци, англичани, китайци и хора от други националности, паднали в борбата и от ножа на фашизма? Само евреите ли, легнали безропотно под ножа, са за почит и пример?
А цесекарят е прав. Но това е вече политически въпрос. Благодарност от евреин не чакай - докато ти се кланя, той оглежда джобовете ти.
11 Март 2008 12:07
Вечна слава на умните и талантливи евреи-премиери на България след преврата 1989 г:
Андрей Луканов - евреин по майка
Филип Димитров - евреин по майка
Стефан Софиянски - евреин по майка
Сергей Станишев - евреин по майка
Имената, снимките и племенната им принадлежност красят сайтове на Шалом и подобни.
11 Март 2008 12:23
Да си гъзоблизец е призвание, нали, бай Иване!

Значението на Холокоуста
Радиопредаване гласове на американските дисиденти, 12-ти Август, 2000
Автор: Д-р. Уилиам Пиърс (Починал на 23 юли 2002 на 69 години от рак. - бел. ред)
* Бележките на преводача са записани в скоби.
Днес аз ще започна по общо, но после ще преминем към по специфични доказателства за подкрепа на главните тези. Ще започнем с ролята на евреите в европейското, бяло, арийско или не-еврейско общество, който и да е предпочитаният от вас термин. Моята теза е че, евреите като цяло, винаги са вредни: морално и социално разрушителни, интелектуално разрушителни, но преди всичко действуват като расови унищожители. Всяко общество, нация, народ които дават свобода на евреите да вършат каквото си искат, ще бъдат унищожени от тях. Това е така, защото в природата на евреите е да унищожават всичко което е не-еврейско, и защото евреите имат уникалната способност за разрушаване на обществата на другите народи.........
Натиснете тук
11 Март 2008 12:28
Какво са направили евреите за България?
За да съдим за значението на политическата дейност на евреите в България‚ най-напред е необходимо да изучим и да опознаем отечеството си‚ неговите исторически пътища‚ неговите идеали‚ неговите минали и настоящи политически и икономически явления.
След идването на апостолите Павел Варнава на Балканския полуостров‚ България става център и разсадник на православната вяра.
В нейните манастири са се съсредоточили висши възпитателни учреждения‚ подготвящи видни лица за държавна деятелност и пастири за разпространение и закрепване на Христовата вяра.
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума (т.1.4)
Автор: М. Варшавски
1933 г.

Редактирано от - bot на 11/3/2008 г/ 14:45:30

11 Март 2008 12:35
обърках се , сега кой е виновен за нeщастливото ви битие, другари- евреите, турците или обикновените мангали
11 Март 2008 14:28
Горд съм като българин с това, което направиха българските народ, църква и държава преди 65 години.
В Израел името на България е символ на героизъм и хуманност по времето на ВСВ. Честването е скромен акт на благодарност на останалите 2000-3000 евреи в България.

Срам ме е от псевдо-националисти, търсещи причина/облага/кяр на един чисто хуманен акт на дедите си.
11 Март 2008 15:00
Мисля, че залудо сме ги спасявали само. вчера гледах при Милен Цветков някаква еврейка как се обяснява, че не могла да си върне напълно имотите в центъра на София. е това ли е благодарност! ние не стига че сме им подарили живот, а те сега искат да си реституират де що имат! наглостта ционистка край няма! тва баби вчера ме изкара извън нерви - тя не се ли замисля че въобще е жива вече 65г. че и иска да лапа! ай сиктер маман ви еврейска! да не припомням вица за негъра и ръката...
11 Март 2008 15:07
Холокоста , господа , е бизнес с размах. Нищо не отбирате от търговия, гойчовци , с гойчовци...
11 Март 2008 16:30
Не бих се у.удил, ако унищожилите архива през 30-е г.на 20-и век предаден(продаден) ни от Турция да са от това племе.
11 Март 2008 21:19
БГА Балкан!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД