:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,484
Активни 140
Страници 24,118
За един ден 1,302,066

София може да получи световно по шахмат

Сергей Станишев поръча държавна стратегия за развитието на играта
Снимка: Николай Дончев
София може да стане домакин на следващото световно първенство по шахмат, заяви президентът на Международната федерация (FIDE) Кирсан Илюмжинов. Той пристигна в България за срещите на новия световен шампион Веселин Топалов, с президента Георги Първанов и с премиера Сергей Станишев.

"Все още не сме решили къде ще се състои следващото световно първенство, но не изключвам това да стане в София", заяви президентът на автономната руска република Калмикия. Той поясни, че Топалов ще защитава титлата си на подобен турнир като този в Сан Луис, с участието на 8-те най-добри шахматисти в света. Илюмжинов обаче спести подробността, че за домакинството на световното ще се изисква набирането на награден фонд, сходен на този в Аржентина - 1 милион долара.

Вчера Топалов се срещна с президента и премиера на България, а днес му предстои реч в Народното събрание. Сергей Станишев обеща държавна стратегия за развитието на шаха, като препоръча на шефа на ДАМС Весела Лечева и на министъра на образованието Даниел Вълчев да разработят програма за включването на играта като свободно-избираема подготовка (СИП) в училищата.

Държавният глава Георги Първанов връчи на шампиона и неговия мениджър Силвио Данаилов Почетния знака на президента, както и шахматна дъска, в която фигурите изобразяват българските царе. Веско върна жеста като подари черния офицер - последната фигура, която световният шампион за 2004 г. Рустам Касимджанов му е взел преди да предложи реми и с това да узакони титлата му.
1
626
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Октомври 2005 15:14
Абе тя ВАРНА , вече получи свтовнотопо шах за училищни отбори за 2006 и 2007 година. Тук отдавна някой развиват турнири "НАДЕЖДИТЕ НА СВЕТА."

P.S. Обаче накрая се оказва , че на един мой приятел се налага да извади парите за наградите от джоба си. А като дойде телевизията все не го виждам него , а разни мазни дебили ми се плезият и раправят , колко много работа били свършили за града . Но какво да се прави , на върха на ВЪЛНАТА , излизат най-често лайната.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД