:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Академик" взе бившия треньор на "Левски"

Любомир Минчев става помощник при баскетболните шампиони
Уволненият на 30 март от треньорския пост в "Левски" Любомир Минчев вече е помощник в щаба на баскетболния шампион "ЛУКойл Академик". Вчера 36-годишният бивш национал, който е асистент в националния тим, подписа договор и дори присъства на тренировката на "студентите".

"Щастливи сме от привличането на Минчев. Той е изключително талантлив и перспективен. С него треньорският щаб ще е по-завършен", заяви спортният шеф на ОСК "ЛУКойл" Сашо Везенков. "Академик" пък за първи път ще има двама помощници. Досега на старшията Желко Лукаич помагаше само друг бивш национал - Йордан Колев.

Днес от 17 ч. в Правец шампионите посрещат в първи 1/4-финален плейоф (до 2 победи) "Рилски спортист". Другите срещи са: "Спартак" (Пл) - "Черно море Еврохолд" (17,30 ч.), "Левски" - "Ямбол" (18 ч. в зала "Триадица") и "Балкан" - ЦСКА (18 ч.).

При жените пък завърши редовният сезон. В 24-тия кръг "Берое`07" победи изненадващо шампиона "ЛУКойл Нефтохимик" със 71:69, "Рилски спортист" би като гост "Монтана" с 99:79, а "Дунав Еконт" стори същото със "Славия - 81:42. Така "Дунав" остана лидер и ще има домакинско предимство срещу всеки съперник. В 1/4-финалите русенки започват с "Черно море Одесос". Останалите двойки са "Нефтохимик" - "НСА Делта", "Берое`07" - "Славия" и "Рилски спортист" - "Монтана". Играе се до 2 победи на 30 април, 2 май и евентуално на 4 май.

За най-полезна баскетболистка (MVP) на редовния сезон бе обявена Агнеса Дойчинова. 35-годишният център има среден "полезен коефициент" 20.5 от изиграни 22 мача за "Рилски спортист". В 2/3 от срещите Дойчинова има "дабъл-дабъл" (над 10 т. по два показателя). Тя е и лидер по резултатност с 22 т. средно на мач, следвана от Цветомила Петрова ("Монтана") с 19.4 и Наталия Топалова ("ЛУКойл Нефтохимик") с 16.3.

В класацията за МVP на второ място е Топалова с коеф. 17.9, а трета - Жанета Жельова ("Берое`07") с 16.3.
5
1122
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
27 Април 2008 13:50
Идеята за Балканска лига е добра, макар и закъсняла. Отдавна има Адриатическа и Балтийска, така че схемата е работеща. Но по-добре късно, отколкото никога. Не виждам сърбите кой отбор ще пратят, при положение, че най-добрите са в Адратическата лига.
Дано има интерес и спонсори.
29 Април 2008 07:59
Няма изненади в първите четвъртфинали. Лукойл Академик, Левски и Балкан победиха много по-слабите си противници. По-интересна беше срещата Спартак Плевен - Черно море. И двата отбора могат да се причислят към "по-силната" петица в първенството ни, но мача беше оспорван само през първото полувреме. После Спартак Плевен методично увеличаваше разликата и накрая би с 19 точки.
29 Април 2008 08:22
Браво на плевенчани за хубавата победа. Но още не са се класирали, Черно море вкъщи е суперфаворит. ЦСКА също мисля ще стигнат до мач на 1 Май.
30 Април 2008 09:54
Черно море победиха вкъщи, но ЦСКА са аут. Болковац от Балкан с 28 точки.
Левски-Балкан в единия полуфинал.
30 Април 2008 12:36
Голям бой преди ЦСКА-Балкан между фенове на двата отбора. Част от треньорските щабове са се намесили да разтървават, не е имало охрана преди началото на мача!
Ще се оправим скоро.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД