:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 342
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Германия събра 500 млн. евро укрити данъци

Наесен започват първите дела срещу богати измамници
Германската прокуратура и данъчните власти са събрали около 500 милиона евро досега от данъчни мошеници, които са укрили пари в Лихтенщайн, съобщи в. "Зюддойче цайтунг".

Над 200 богаташи от Германия признаха, че са укрили пари в банки в малкото княжество, и сами се явиха пред властите, за да избегнат съдебно преследване. Засега всички следи по данъчната афера, която разтърси Европа и редица страни по света от февруари насам, водят към благотворителни фондации и банки във Вадуц.

Германските следователи разполагат с банковите сметки на стотици богати измамници, които укрили пари в банката LGT Group. Наскоро към това се прибавиха и данни от друга финансова институция - Vaduzer Vontobel Treuhand AG. Поне 700 души вече се разследват, че са укрили данъци в Лихтенщайн. Други 230 души се явили преди данъчните служби и си признали, че са скрили пари в други страни и са разследвани в тази посока. Те обаче нямат връзка със скандала, разтърсил княжеството.

След приблизително две седмици германските власти ще проведат нови акции срещу заподозрени в данъчната афера в Германия, пише "Зюддойче цайтунг", цитирайки свои източници в прокуратурата в Бохум. Този път ще бъде акцентирано върху семейни благотворителни фондации, чрез които следователите предполагат, че фирми укриват данъци. След края на лятната ваканция прокурорите смятат да повдигнат първите официални обвинения срещу замесени в аферата. За есента е предвидено да стартира делото срещу бившия шеф на германските пощи Клаус Цумвинкел и брат му Хартвиг, за които се предполага, че са укрили от 1 до 10 млн. евро в Лихтенщайн. Международният скандал гръмна на 14 февруари в Германия точно след задържането и разпита на Цумвинкел. Тогава прокуратурата съобщи, че разследва 1400 германски богаташи, които са отклонили приблизително 4 млрд. евро към княжеството. Данните били получени от бившия банков служител на банката LGT Group Хайнрих Кибер срещу 4 млн. евро.

САЩ, Великобритания, Канада, Франция, Италия, Испания, Холандия, Австрия, Финландия, Швеция, Дания, Гърция, Македония, Австралия и Нова Зеландия също разследват свои граждани, замесени в аферата. България е отправила запитване до Берлин дали има замесени българи.

ПОМОЩ

Прокуратурата в Бохум предложи част от събраните милиони от богатите измамници да се използват за подпомагане на кухните за бедните и социално слабите хора, както и за борба с бедността сред децата. "Парите на тези богати данъчни мошеници трябва да отидат директно за бедните хора", заявява следовател пред "Зюддойче цайтунг".
2
2166
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
25 Април 2008 23:48

Редактирано от - rki на 26/4/2008 г/ 01:36:53

27 Април 2008 18:12
Ех тази арийска точност и пресметливост?!А ний сме арийците на Балканите!Открийте разликите! t

Редактирано от - tupakmango на 27/4/2008 г/ 18:17:38

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД