:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ферари" нападна FIA заради бюджетите

От "скудерията" искат ясни правила за парите във Формула 1
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Собственикът на Формула 1 Бърни Екълстоун (вдясно) си говори с шефа на "Рено" Флавио Бриаторе на яхта в Монте Карло. Двамата притежават по 50% от английския футболен клуб "Куинс Парк Рейнджърс".
В Монте Карло вчера бе почивен ден за отборите от Формула 1 преди състезанието за Гран при на Монако. Но не липсваха емоции. Тон даде спортният директор на "Ферари" Стефано Доминикали, който нападна международната федерация по автомобилизъм (FIA) заради намерението й да ограничи бюджетите на тимовете.

"По принцип няма да е лошо да има подобен лимит, но не виждам как може да стане това. Винаги сме имали ясна позиция по този въпрос. Бюджетите могат да бъдат ограничени, но правилата и механизмът за този процес трябва да са абсолютно ясни. Ако наистина бъде наложен лимит, той трябва да е категоричен, а не да бъдат намирани вратички", каза Диминикали.

Както е известно, FIA иска максималният бюджет на сезон за отборите да намалява плавно до 110 млн. евро през 2011 г. Промяната може да влезе в сила още догодина - тогава лимитът ще бъде 175 млн., а през 2010 г. - 140 млн.

Все пак реакцията на Доминикали е странна, защото предшественикът му във "Ферари" Жан Тод често се обявяваше точно за ограничение на бюджетите.

Междувременно собственикът на Формула 1 Бърни Екълстоун за пореден път се изказа остро по адрес на президента на FIA Макс Мозли: "Не виждам защо се занимава с мен. Опитва се да отклони вниманието от сексскандала - ще излезе, че всички други са замесени в оргията без самия него. Нямам никакво намерение да контролирам правилата в спорта". През седмицата Мозли прати писмо на отборите, в което ги предупреди, че ако бъде изгонен на извънредната среща на FIA, Екълстоун може да вземе цялата власт във Формула 1.
6
1054
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
24 Май 2008 02:12
Лудият Макс се опитва да отклони вниманието от сексскандала - ще излезе, че всички други са замесени в оргията без самия него.
Тоя да не е бил на семинарите на БСП ?
25 Май 2008 16:54
Прецакаха Кими, и всичко се спече
Оставам си на мнението за това състезание - трябва да отпадне от календара
25 Май 2008 18:47
Кими имаше лош ден. Направи грешки. Но идват нови стартове.
Железнио тепърва има да наритва кафеникави задници. .
25 Май 2008 18:52
25 Май 2008 19:51
Кво значи прецакаха Кими Кими прецака Сутил! Момчето кара състезанието на живота си. 4-ти с тая кола! А Кими се нахака в него и му е*а мам@та. И на отбора му тоже! Голем ейсмен нема що.
25 Май 2008 22:40
Видя се какъв измислен шампион е Мими....на писта където предимството на колата "Ферари" не е толкова очевадно и при атмосферни условия в които се изискват качества на истински пилот не можа да влезе дори в точките.Точно там му е мястото, жалко че със своята некадърност Мими прецака състезанието на Адриан Сутил и работата на целият екип на форс индия, хората бяха съкрушени.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД