:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отправки за понеделник

Драма

"Малки разговори"

Там някъде накрая на света, в малко крайморско селце, няколко мъже и жени, подгонени от жестокостта и суетата на цивилизацията, са намерили своя временен пристан. Тук те се срещат с любов, ревност, предателство и отдаденост, но най-вече с човешката доброта. Тук отново проверяват характерите си, ценностната си система и правят своя избор. Сценарият е написан по мотиви от пиесата на Чехов "Вуйчо Ваньо", но действието се развива тук и сега. Филмът е опит да погледнем с усмивка и съчувствие на интелигентните хора около нас, неспособни да приемат живота като битка, но способни да защитят своите житейски възгледи независимо от цената.

Режисьор: Владимир Краев, с Йоана Буковска, Ивайло Христов, Юри Ангелов ,Ицхак Финци, Диана Добрева и др., България, 2007 г.

КАНАЛ 1 20.55



Военна драма

"На Западния фронт нищо ново"

Този филм завършва своеобразен цикъл от филми за Първата световна война, появили се в американското кино през 20-те години. Въздействието му е толкова силно, че не само печели "Оскар", но и е забранен от нацистите за прожекции в Германия. Патриотичният германец Паул Беумер пред очите ни се превръща в несломим и вечно оцеляващ воин. Всъщност именно този образ е прототип на героя на Чарли Шийн - редник Крис Тейлър, от модерната военна класика "Взвод".

Режисьор: Луис Майлстоун, с Лу Ейърс, Луис Волхайм, Джон Рей и др., САЩ, 1930 г.

БИ ТИ ВИ 00.00



Романтична драма

"Открадната красота"

19-годишната американка Луси след самоубийството на майка си отива в Италия. Формалният повод: да купи бои за своите картини. Сърдечният повод: да срещне отново мъжа, в когото се е влюбила преди 4 години. Но има и нещо друго - възможността да разбули мистерия, за която е прочела в дневника на майка си.

Едновременно дълбок и забавен, много чувствен, този филм е подходящ както за изтънчени ценители, така и за широка аудитория. Респектира още с бляскавия актьорски ансамбъл, под режисурата на супермайстора Бернардо Бертолучи, създал шедьоври като "Последно танго в Париж", "XX век", "Последният император".

Режисьор: Бернардо Бертолучи, с Лив Тайлър, Стефания Сандрели, Джеръми Айрънс, Джоузеф Файнс, Жан Маре и др., Италия - Франция - Великобритания, 1996 г.

TV7 21.00



Екшън

"Лудия Макс"

"Кои са тези?" пита якият водач на групата диваци с мотори. Преди да улегне прахта и да спре грохотът на моторите, той най-добре от всички ще разбере кой е един от тях. Както и всички киномани. Макс Рокански е безстрашният полицай, облечен в кожи, който обявява война на мотористите убийци, нападнали семейството му.

За да повярвате, трябва да видите как тази неопънкарска, жестока война се води по горещите пътища на една постапокалиптична Австралия. Накрая един самотен мъж пътува по магистралата, освободена от недостойните да карат по нея.

Режисьор: Джордж Милър, с Мел Гибсън, Джоан Самуел, Стив Бийсли, Дейвид Камерон, Тим Бърнс и др., Австралия, 1979 г.

ДИЕМА 22.00



Семеен

"Не поглеждай под леглото"

Мъдрата за възрастта си Франсис Макосланд винаги подхожда логично и разумно към живота. Но внезапно някой започва да върши разрушителни пакости в малкия град и всички улики сочат към нея. Тя неохотно приема помощта на Лари Худини - въображаем приятел на по-малкия й брат. В разрез с рационалните й възгледи Лари трябва да я научи да разчита на въображението си, за да победи Торбалан под леглото, да докаже невинността си и да спаси града.

Режисьор: Кенет Джонсън, с Ерин Чембърс, Тай Ходжис, Робин Рикер, Стийв Валънтайн и др., САЩ 1999 г.

FOX Life 21.00



Мюзикъл

"Пурпурен дъжд"

Това е историята на арогантен, млад, чернокож изпълнител, роден и израснал в Минеаполис, който достига мечтания звезден връх. Филмът проследява тежкия живот на младия певец, който страда от честите брутални избухвания на баща си и младежките любовни трепети, с които опитва да спечели красивата Аполина. Филмът изненадващо печели и с умело дозиран комичен елемент в лицето на съперника на главния герой, който е тотална негова противоположност. Но музиката и брилянтно заснетите концертни сцени са тези, които правят "Пурпурен дъжд" неоспорима класика: Let's Go Crazy, Jungle Love и финалната Purple Rain са само малка част от знаменития саундтрак на филма.

Режисьор: Албърт Маньоли, с Принс, Кларънс Уилямс III, Морис Дейвис и др., САЩ, 1984 г.

CINEMAX 21.00
1231
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД