:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 569
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Китай откри 50 източника на радиация след труса

Няма случайни изтичания в Съчуан, тъй като там няма АЕЦ, съобщиха властите в Пекин
Китайски специалисти са открили 50 рискови източника на радиация след мощното земетресение в югозападната провинция Съчуан, съобщи зам. министърът на околната среда У Сяоцин, цитиран от Ройтерс.

Той обърна внимание, че в 35 от тях положението е под контрол, но 15 от въпросните източници все още не са неутрализирани. Ситуацията е под контрол и случайни изтичания на радиация няма, подчерта същевременно У Сяоцин. Китайският заместник-министър на околната среда уточни, че три от източниците са под отломки, а останалите 12 са в опасни сгради, в които персоналът не може да влезе. Той не уточни за какви точно източници става дума. В пострадалия от опустошителното земетресение на 12 май район се намират главната китайска лаборатория за ядрени оръжия и няколко секретни ядрени обекта. В зоната няма атомни електроцентрали.

Американската помощ за пострадалите от земетресението в Китай достигна близо 3 млн. долара и включва сателитни снимки на повредена инфраструктура, съобщи американският посланик в Пекин Кларк Ранд, цитиран от АП. Националната агенция за геосателитно разузнаване на САЩ осигурява сателитни снимки на водохранилища, пътища и мостове, повредени от земетресението, заяви Ранд. Освен това американският Червен кръст досега е осигурил дарения в размер на 10 млн. долара, а американски компании, развиващи дейност в Китай, са обещали общо над 34 млн. долара.

Генералният секретар на ООН Бан Ги Мун ще посети днес град Инсю, епицентър на земетресението в провинция Съчуан, съобщи китайското МВнР. Броят на жертвите на земетресението в Китай достигна 55 740 души, а 24 960 са в неизвестност, сочат последните данни на китайското правителство. Пет милиона души са бездомни.

СЪТРУДНИЧЕСТВО

Русия подписа с Китай договор в областта на ядрената енергетика на стойност 1 милиард долара още в първия ден от визитата в Китай на руския президент Дмитрий Медведев, съобщи АФП. Съгласно договора Русия се ангажира да построи четвърти блок в ядрено предприятие в Китай и да достави на Китай лекообогатен уран. Русия ще инвестира 500 милиона долара в изграждането на новия блок и около $500 млн. в доставката на лекообогатен уран, уточни за медиите Сергей Кириенко, директор на руската Агенция за атомна енергия "Росатом". Русия и Китай също така са решени да създадат център за борба с катастрофите в рамките на Шанхайската организация за сътрудничество. Центърът на тази структура ще се намира в руския град Красноярск.
2
1878
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
24 Май 2008 16:47
"В пострадалия от опустошителното земетресение на 12 май район се намират главната китайска лаборатория за ядрени оръжия и няколко секретни ядрени обекта."
Дали е възможно това да са проби на прослувтото геотектонично оръжие, което американци и руснаци разработват от десетилетия?
25 Май 2008 03:40
Май нещата са по-прости. Китайците са скрили ядрените си обекти от чужди любопитни оченца без да се консултират със специалистите си по Фен-Шуй .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД