:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 218
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Брюксел умува над финансови санкции за България

Страната ще загуби 500 млн. евро, разкри анонимен източник от Брюксел
Снимка Пресслужба на ЕК
Еврокомисарят по регионалната политика Данута Хюбнер отрече твърденията, че Еврокомисията ще спира парите за България.
Еврокомисията се приближава до решението да спре средствата от някои еврофондове за България заради неуспеха й срещу корупцията и организираната престъпност, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на източник от ЕС. Той е пожелал анонимност заради деликатния характер на продължаващите разследвания, а и защото проектодокладите за наблюдението на България и Румъния още не са готови. До момента Еврокомисията замрази 400 млн. евро за страната ни по програмата ФАР и между 50 млн. и 100 млн. по САПАРД. "Те ще загубят тези милиони. Няма да съобщим, че милиарди нови пари ще бъдат отрязани, но ще поискаме обстойни финансови ревизии", разкри източникът. По думите му най-сериозно безпокойство в Брюксел предизвиква предполагаемата връзка между т. нар. стара гвардия отпреди 1989 г., руските бизнес интереси и организираната престъпност. Източникът изрази съмнение, че премиерът Сергей Станишев има нужната власт, за да изкорени корупцията и да води борба срещу организираната престъпност. "В Румъния поне виждаме сътрудничество, какъвто не е случаят в България, с изключение на премиера, който обаче не притежава властта", отбеляза той.

Еврокомисарят по регионалната политика Данута Хюбнер отрече твърденията, че ЕК ще спира парите за България. "Не ми е известно да се доближаваме до такова решение. В момента очакваме доклад за състоянието на нещата във фонд "Републиканска пътна инфраструктура". За ЕК е важно да види действия и да получи гаранции, че нещата се подобряват", заяви тя пред БНР. "Това е чиста спекулация. Не може да се предрешава съдържанието на доклада, преди той да е написан и приет", заяви и говорителят на ЕК Марк Грей.

-------------

ПРИЗНАНИЕ

"Имаме проблеми с корупцията и организираната престъпност, никой не отрича това", призна Сергей Станишев пред в. "Таймс". Проблемът е, че всеки напредък срещу корупцията разкрива нови случаи на корупция, отбелязва "Таймс". Според "Юропиън войс" Станишев настоява: "Не ни замразявайте". "Аз мога да гарантирам, че правителството ще направи всичко, за да осигури ефективност и прозрачност при използването на средствата", изтъкна той пред медията. Британското списание "Икономист" пише, че най-големият проблем сред новите страни-членки в ЕС са България и Румъния заради корупцията по високите етажи на властта. Съдебната система е пълна с корумпирани, пасивни или неопитни съдии и прокурори, твърди изданието. Австрийският вестник "Ди пресе" оценява историята с магистралата "Тракия" като политически хаос. Изданието се спира на амбицията на София да финансира строителството с пари от иракския външен дълг, бюджетния резерв и бюджетни излишъци.
34
2369
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
24 Май 2008 00:42
Заглавието и подзаглавието твърдят нещо, което пък самото съдържание на материала опровергава???
24 Май 2008 01:51
"....най-сериозно безпокойство в Брюксел предизвиква предполагаемата връзка между т. нар. стара гвардия отпреди 1989 г., руските бизнес интереси и организираната престъпност."

Който си мисли че ония в ЕС са балъци - дупе го лАже.
Mladya hqsh , остави материала - паре нема да дойдат .
И нещата вървят към обратно кихане.
24 Май 2008 02:13
VOCI, бихте ли коментирали следния ФАКТ
.. от 1, 5 години ЕС изисква от България това, което Атака също иска и се бори от 3 години
В същото време ЕС предпочита тройната коалиция и заедно с нея громят Атака
..та, въпросът ми е - знаят ли в ЕС какво изобщо искат?
.. и как си го представят - хем европейски правила, хем потомците на камунягите да ги прилагат
.. е нема такъв филм... макар на всички да е ясно двуличието на ЕС и САЩ, които предпочетоха червената мафия, вместо червената армия
Какво изобщо иска ЕС от България, след като са напълно наясно, че камунистическата мафия е узурпирала властта на 100% и че ТЯ /камунистическата мафия/ друга не може да бъде и друго не може да прави
24 Май 2008 02:35
КОСТАДИНКА ИВАНОВА , коментарът по въпроса Ви : Да , ония от ЕС знаят много добре какво искат и как да си го получат. Затвориха ни безопасната АЕЦ , например. А американците получиха българско пушечно месо и бази без пари .
След като намират начин да се договарят с колониалната администрация, туй че тя ( администрацията ) е съставена изключително от наследници на комунистическио режим тях ХИЧ не ги бърка. Ако ще човекоядци да са на власт в България - нали ще ядат местните , не техните .
Това че са им дали картбланш да се вихрят безнаказано на местна територия , ОБАЧЕ съвсем не означава че ще ги пуснат да цоцат от парите на европейските данъкоплатци. Те тука нашите дебелогъзи червенотиквеници яко нагазиха лука и сега ги чакат санкции по всички финансови въпроси + чегарене по темата " правосъдие". Надушвам , обаче , обрат в отночението към България. Както се изцепи преди време Хърсев - нарочили са ги за " момчета за бой ". Срокът на лиценза за дерибействане на дечицата на ЦК май изтича.
24 Май 2008 05:08
На нашата червено-синя мафия, хич не и пука, че щели да блокират 500 милиона Евро, след като не и мигна окото да саботира Магистрала Тракия от което днес по изчисления се разбира че сме загубили близо 8 милиарда Евро.Почти колкото държавния дълг.Интересно, ако сега решат да се построи детска болница, колко ще струва, след като се оказа, че само на Пирогов да се закупи съвременна медецинска апаратура , ще са нужни 50 милиона Евро.Търсят къде е мафията, ами веднага ще е намерят там където се извършиха саботажите:>в Народното Събрание и в медиите.Самия Станишев взимаше учаетие с речите си срешу построяването на Магистралата, детската болница, АЕЦ Беляне, Дунав мост и т.н..Кой плащаше на медиите да манипулират обществото в помощт на мафията? Не може мафията да докара държавата до загуби с десетки милиарди Евро и... Статистиката да не отчете факта сега, че "Само за миналата година отчетената инфлация е 12.5%. Сумарната инфлация от 2005 до края на 2008 г. се очаква да надхвърли 25%. С оглед на тези цифри резонен е въпросът какво получават в крайна сметка пенсионерите, след като покупателната им способност през 2005 г. е била по-голяма от сегашната."
Като си напънеш памета, ще си спомниш, че Олиото през 2005г.беше 1, 85лв.а сега е 4лв.Ако още малко се напънеш и ще ти се поиска да се само бичуваш, че пак си гласувал за старите си душмани.Тъй като, на много им е блокирал Чипа, сега ще ни бичува бавно и продължително Брюксел.
24 Май 2008 05:36
КОСТАДИНКА ИВАНОВА, Вие наистина ли си мислите, че Атака ще оправи нещата? Нямам нищо против националистите, обаче нищо крайно не е хубаво. Много сте наивна ако си въобразявате, че Волен Сидеров е чиста вода ненапита и че наистина може да дойде на власт. Аз лично за себе си знам, че не бих гласувала за такъв човек, поради причини, които няма да изтъкна тук, понеже във форума има хора, които възприемат всяка критика към любимия им фюрер като лична обида.
Корупцията във властта няма да спре в близките години. Нещата трябва много да се влошат преди да се оправят.
24 Май 2008 05:55
Ми сега??? Обидените камуняци да не свърнат към ОНД-то????
Ма там Путя все опоскал, останале сал блондинки и хайвер....
24 Май 2008 06:04
Въобще не се заблуждавайте, че Брюк Селските ги е еня тука да правим пари и бизнес. Това което искат Брюк Селските да имат тотален контрол и само техни хора на важните места. Що се отнася до кьор фишека:"предполагаемата връзка между т. нар. стара гвардия отпреди 1989 г., руските бизнес интереси".
Та ние сме в ЕС от 1 година, нали не си мислите, че тези с руските бизнес интереси са останали на парите на ЕС. Тия от 20г. не са спирали да въртят и правят пари. Освен това тези с руските бизнес интереси са предимно в енергийния сектор , туризма и преди в селското стопанство (което се ликвидира от Ибан Костов). Та тези с руските бизнес интереси въобще не са опряли до нещастните Брюк Селски финанси. ха ха[/i][/b]
24 Май 2008 06:49
Гледайте само как се хаби енергия и място във вестника - няколко часа след съобщението на Ройтерс, Европейската комисия официално го е опровергала.
По-добре да си говорим за празника.
Честит празник на всички![/b]
24 Май 2008 07:56
Не е новина. Даже и да отпуснат парите, те пак няма да стигнат до България, а само до някои българи. Трима-четирима на брой.
24 Май 2008 08:05
Кратко писмо до форума и Бот.
Дргаи форумци, познати и непознати, близки и далечни, българи и такива които не се чувстват толкова съпричастни към нашата си родина , драги ни Бот , Честит празник на българската и славянска, донякъде, писменост и култура ! Писменост поднесена ни като безценен дар от двама братя, Кирил и Методий, и техните ученици Климент, Наум, Ангеларий и Сава .
Писменост дала началото на нещо много важно и затвърдила нещо, без което днес нямаше да има и нашата мъничка България - писменост дала ни възможност да се докоснем до познанието , да обогатим и развием културата си и ... запазила езика ни. Не само тези два елемента са необхоодими за образуването и запазването на една нация и държава , а също така общи граници , обща религия , пазар, култура, обичаи , военна организираност ... но без тях би било невъзможно някак си ... без тези два компонента нямаше да я има тази спойка за да съществува и днес една от първите държави в съвреммената история на света който познаваме.
Искам да пожелая много здраве и щастие на всички вас , вашите родители, роднини, прители и всички добри хора които познавате или не ... и да помоля за възстановяването на една справедливост . Виждам, че ги няма вече някои от форумците ... Чичо Доктор, Хасан, хуна не съм го мяркал , мечо го отнесе заради мен по едно време ... и сигурно има и други наши познайници за които сега не мога да се сетя и си мисля ... с какво заслужиха толкова за да им е забранено да пишат тук , когато толкова много други хора могат ? Клавиатурата ми ми създава проблеми, затова ще съм кратичък . Никой не е по-малко българин от тез момци и моми, ако има сред тях и такива, нито ние сме по-голями от тях ! Ако причините са мутренско политически, направо ни гокажи, Бот....иначе , не разбирам за какво става въпрос, ако не за България!
Това е, друго няма. Ако тези хора няма да имат достъп , тогава ме отрежи и мен. Криво ляво , ще я караме без участие в този форум , но не смятам , че тези форумци за по-малко българи от останлите !
Благодаря и се извинявам за писането с калпавата си клавиатура !

Редактирано от - San De Cannes на 24/5/2008 г/ 09:26:34

24 Май 2008 08:17
големи гяволета туй руските дудуци, ма пейзанските им номера в ЕС не вървят...
24 Май 2008 08:31
Една добавка вкратце Полинезиецо - Свети Седмочисленици са...Дано случайно да си пропуснал св. Горазд...Чвстит празник на всички пишещи и говорещи на Кирилица и от мен...

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
24 Май 2008 08:37
Kолкото може по жестоки санкции от страна на ЕС иначе хидрата няма да се оттегли сама. За съжаление един болшевик го е казъл но важи с пълна сила за нас-"колкото по зле толкоз по добре"!

А на всички честит най български празник и върви народе възродени
24 Май 2008 10:19
Тази тема стана като :... "един поп имал кученце , то... "
Ако нашите "отговорни фактори" имаха честта на японските самураи - щяхме да отанем без управление.

Редактирано от - Stranger на 24/5/2008 г/ 10:30:47

24 Май 2008 10:34
"предполагаемата връзка между т. нар. стара гвардия отпреди 1989 г., руските бизнес интереси и организираната престъпност"
т.е. агентурата на КГБ в България,
кагебистите с интереси в България,
и създадената и контролирана от тях криминална армия
Ми то съвсем като преди 9 септември.
Остава бандитите да приемат официално името ОФ.
СДС ще играе ролята на БЗНС-то.
24 Май 2008 11:20
Я не сакам да имам достъп до европейските фондове, я сакам ОНИ да немат.
24 Май 2008 11:27
ако ОНИ са камуняците, сакам.... нека гепат рубли в ОНД-то...
24 Май 2008 11:32
На всички: Честит празник и върви народе Възмутени!!! Към светли...и така наНАтатък.
24 Май 2008 11:43
"Аз мога да гарантирам, че правителството ще направи всичко, за да осигури ефективност и прозрачност при използването на средствата", изтъкна той

Винаги се чудя, с какви очи Станишев и Ко. ходят на официални срещи на ЕУ? Не се ли запитват, какво останалите представители мислят за тях и си шушукат, след като тея влязът в залата?
- А, ето ги и некадърниците от България... Или:
- А, ето ги и корумпираните покровители и членове на мафията...
- Тея за нищо ги няма

А Станишев и Ко. горди и наперени... СРАМЕТЕ СЕ!

Редактирано от - Kapitanot на 24/5/2008 г/ 11:46:00

24 Май 2008 12:02
Винаги когато дойдат БКП тата на власт все се опитват да контролират нещата - т.е. цените, а по този начин създадат възможност за далавера на определени кръгове. Това май го правят нарочно за ОБЛАГОДЕТАЛСТВАНЕ.
Не може в БГ олиото, бензина кашкавала и ред други продукти да са по скъпи от ЕС, а на всичко отгоре да ни обеждават, че въпреки това цените са по ниски от европейските.
А за корупцията - то стана нарицателно и нещо нормално. И да не говорим повече - щото нема смисъл. След като морала в политиката го няма - нищо хубаво не ни очаква. А от друга страна след като се говорят лоши неща за партията за която сме гласували - отиваме пак да гласуваме за нея???!!! Какво да очакваме.
24 Май 2008 13:17
Нютоне, кои сте вие загубили 8млрд евро?Вероятно "царя" и "царските" люде??!
Хубаво щеше да ви дойде да гушнете една почти построена магистрала и да доите Бг 30г!Не че и сега не го правите де!!
Честит празник на писмеността и културата!
24 Май 2008 15:24
Евала Брюксел, евала кмете... Аман от комплексали с власт. Да го духат сите...
24 Май 2008 18:21
честит празник землени пишещи и четещи на кирилската азбука
да пребъдете
а за парите от брюксел си има просто обеснение - писано е в дебелата книга - не хвърляйте бисери на свинете
е дано се разрови кочината и да се открият в нея свестните хора - образовани, добри, толерантни, трудолюбиви
и най-вече да се забрани със закон на мързеливите да се дават помощи, алчните да разпределят фондове, крадливите да провеждат търгове, злобарите да раздават правосъдие, мошениците да дават експертни съвети и т.н.
Бог да пази България и половината земно кълбо!
24 Май 2008 21:53
Некой другарЕ тъдява из форума мърмонясваха за това дето пращаме мангизи, я на родители, я на познати и тъй нататък, ама сами виждате, другари и другарки, дами и господа, че голем берекет сме сторили за България. Сега ще плащате във валута, т.е. НИЕ капиталистите ще ви помогнем в плащането, щото се оказва, че Бугарскио Лев има покритие от курмид лук, като рублата-карбованчик.
25 Май 2008 00:26
Човек , преди да почне да се разговаря за Брюксел , че и нататък , требе нормално да се нахрани и облече ... Да не говорим за организацията на общия му живот , щото тя е в темела на изхранването и обличането ...

25 Май 2008 00:45
Да си го набият в задника!Защо толкова години не могат да оправят мафията у италия, а са си изливат агресията върху България?Фалш, един чист фалш, а тия пари дето уж ще ги спрат да не би да ги върнат на европейците?Или те ще си ги налапат?Кое е по-вероятното?Една приятелка се върна преди няколко седмици от Брюксел, вика че такава корупция и тук не е имало!
Жалкото е, че всичките диви селяни им се връзват на тъпите приказки, като са толкова против мафията защо създадоха Косово - държава изцяло крепяща се на мафията!За да може господата и нови братя американци да си разпространяват амфетамините от Афганистан през бъдещите бази в България и Румъния за на лево необезпокоявани!Смехът е пълен, давайте рибки, скок подскок!
25 Май 2008 02:29
Една приятелка се върна преди няколко седмици от Брюксел, вика че такава корупция и тук не е имало!
А нещо друго дето тука не е имало ?
Корупция има НАВСЯКЪДЕ. Обаче в Брюксел е свряна под чергата ( малък процент от големите рибоци си играят с милиони ) . Назначават си любовниците на хлебни местенца без конкурс, ползват замъци и яхти на приятели " бизнесмени" . Таят офшорни сметки. ОБАЧЕ основната маса редови чиновници са стегнати в менгеме от задължения и отговорности и стоят мирно пред закона и шефовете.
Актуален пример от Чикаго. Изловени са 6 души лицензирани агенти в строителния надзор които срещу определено заплащане са легализирали съмнителни строежи. Лицензите са отнети. Всички имоти на тяхно и на роднините по права линия име за които не са доказани с какви пари са купени са конфискувани. Пишман играчите са в панделата . Показателна акция да се знае какви са правилата .
А в България ДРЕБНАТА мижава корупцийка е движеща сила на държавния апарат. Почти ВСЕКИ гледа да чопне нещо. Барем 5 лева , ама да не е капо. Това е пълно разложение на обществото. Не че такова общество не може да функционира . Може , разбира се. Обаче правилата отсам Калотина не се стиковат с ония оттам. Поради което ония отказват да захранват с пари местните корупционни схеми. Ако ще има толерирана от ЕС корупция - тя ще е от сорта : Преговарящ от името на България с ЕС подписва за предсрочно затваряне на 3 и 4 блокове срещу пост комисар в ЕК. Ясно и просто.
25 Май 2008 02:44
добре де, корупция, мафия в Италия, ма откъде па накъде требе да дават паре бадева на Доган, Царо и камуняците
25 Май 2008 13:01
Естествено е, че там където има хора и общества ще има и корупция. Погледът на Евросъюза, САЩ и Обединените Нации се спира често върху България, защото е повече от очевадно, че в тази държава има особени форми на корупция и криминални прояви, където мафията е неразделна част от политическия апарат, избиран с помощта на най-свирепети и нереализирали се по време на комунистическата система бивши служители на ДС и Овенно контраразузнаване, узурпирали и разделили цялата държава.
По мнение на специални разузнавателни служби, нямащи нищо общо с ЦРУ, Моссад или ЕмАй-6 и разположени в Нидерландия, или т.нар. "Европол", отстоящ на 20 минути пеш-марш от Централна ЖП Гара в Хага, е недвусмислено във вреда на Република България, която е мишена поради неопровержими факти и информация, доказващи че повече от 85 процента от редовите служители в МВР са корумпирани, а избираните по върха и техните преки и непреки заместници - 100%.
25 Май 2008 21:48
Човек , преди да почне да се разговаря за Брюксел , че и нататък , требе нормално да се нахрани и облече
Ми то това отдавна го говорим на сичкото форумно лумпен-политикан - вместо да бистрят политиката по форуми, да поработят, та да си нахранят и облекат семействата (или поне да спрат да мрънкят, че са им гладни и голи), ама не отбират от дума.

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
25 Май 2008 22:53
MANRICO,
/:/ "...вместо да бистрят политиката по форуми, да поработят, та да си нахранят и облекат семействата (или поне да спрат да мрънкят, че са им гладни и голи), ама не отбират от дума..."
......................................... ......................................... .....................................
ТЪЙ, тъй...!
Даже на още едно-две места/ на още един-двама Работадатели/ да работят- щото Заплатата, дето им дават на едното място/дето им я дава единият Работодател/ НЕ стига "да си нахранят и облекат семействата"!!!
Така, де, ама Работодателите и те хора, бе- и те трябва да хранят и обличат семействата си- и им трябва повече Печалба за повече и по-отбрани храна и облекла за семействата им! Пък трябва да им останат пари на Работодателите от Печалбата и за луксозни джипове, за скъпи яхти, за прескъпи силиконови метреси, за вили с басейни, за многобройна прислуга, за подкупи, за партии и прочие!
Така е- трябва МНОГО да се Работи/на честни, частни Работадетели!/, а НЕ да се хленчи, че заплатите били ниски, а цените-високи!!!
"Пролетарии у нас и по Света, РАБОТЕТЕ, а НЕ хленмчете!
А като изкарате достатъчно Печалба за съответните Нужди на Работодателите ви, те, понеже са хуманисти/ а НЕ комунисти/, ще ви платят съответната Заплата!"...
Айде-е-е-е, бегом на работа!!!
25 Май 2008 23:06
Параграфе , ми то като партийните секретари ви станаха безпартийни работодатели - така ще е . Сичкото капитализъм камуняките ви го спретнаха баш по книжките на дедо Маркс от преду сто и кусур години. Честитоооо.
25 Май 2008 23:41
VOCI,
Някога девизът на БКП беше: "Където Народът- там и ние/комунистите/!"
Около и след 10.11.1989 г. Народът в София и страната поиска/дали?!/ Капитализъм- и Върхушката на БКП/БСП Му го даде! После вече НЕ го питаха Народа за нищо- нито за новата Конституция, нито за Приватизацията, нито за платеното вече Здравеопазване и Образование, нито за НАТО и ЕС, нито какво въобще иска/ никакъв Референдум за каквото и да е било!/!!!
Колкото до "калпави/или алчни?!/ капиталисти"- има ги навсякъде по Света, и БЕЗ да са или били комунисти! А нашите са толкова сега "чисти, честни частници-Капиталисти", колкото са били преди това "честни, чисти комунисти"!!!
НЕ търси под вола теле- под кравата е!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД