:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Акценти от седмицата

ПУБЛИЦИСТИКА

Днес "Темата на НОВА" ще бъде посветена на български математик, изобретил универсална формула, с която могат да се решават всички видове задачи. Така ученик от 5-и клас например може да реши веднага задача за 12-и. Непризната теория се намесва в науката. Нови понятия и нови закони отключват всяка задача. Математическата гилдия е изправена на нокти. Умира илюзията, че точната наука е само за големите умове. Авторът на тайнствените правила превръща деца във виртуози на математиката.

Утре предаването ще разгледа въпроса за това как висши чиновници са превърнали Министерството на отбраната в строителна пирамида? Как безумията на държавни служители направиха международния футболен съдия Ангел Ангелов затворник в собствения му апартамент, а десетки други семейства 15 години хабят нерви и пари из столичните съдилища? Защо никой не е в състояние да накара МО да изпълни решение на съда? Кой и как в МО продаде два пъти в рамките на два месеца 15 апартамента?

Днес и утре, "Темата на НОВА", 19.45



В предаването "На 4 очи" утре ще видите: Той е журналист от старо време и е една от легендите в телевизионната ни история. Възпитаник на НАТФИЗ, прекарал 32 години от живота си пред новинарските камери. Тв говорителят Никола Филипов ще бъде гост на Цветанка Ризова.

Той ще говори за искреността и пропагандата тогава и сега, за промяната в годините след 10 ноември, за страстта към "Пинк флойд".

И още - българският прочит на доклада на Европейската комисия. Водещите политици у нас - управляващи и в опозиция, ще коментират оценките от Брюксел.

Утре, "На 4 очи" 18.00



ФИЛМ

Телевизия Hallmark ще излъчи минисериал в две части, от който ще ви настръхнат косите. Серия от засилващи се вторични трусове, вулкани, потъвания на земни маси, експлозии, наводнения и климатични аномалии заплашва да превърне земния пейзаж в пустиня. Но сеизмологът Саманта Хил предвижда най-голямата опасност: един разлом с непрекъснато увеличаващи се размери, който води право към двата най-големи ядрени реактора на страната.

"10.5: Апокалипсис" издига стандарта на минисериалите до катаклизмени мащаби. С внушителните си специални ефекти, епична човешка драма и смъртоносен екшън и приключение, това е един дълбоко разтърсващ филм.

Петък, Hallmark, 22.00



СПОРТ

Телевизия Евроком закупи правата за бразилското футболно първенство. В продължение на 20 седмици феновете на футбола ще могат да проследят на живо най-интересните срещи от Серия А на бразилското дерби. Срещите ще бъдат излъчвани пряко всяка събота от 00.20 и неделя от 22.00. Началото е днес от 00.20 с мача "Флуминенсе" - "Крузейро" директно от стадион "Маракана". Утре от 22.00 на "Олимпико" ще се срещнат отборите "Гремио" и "Палмейрас".

От днес, Евроком



МУЗИКА

Телевизия HBO ще ни представи живо концертно изпълнение. То е на латиното Рики Мартин. Концертът на пуерториканската звезда е част от турнето "Черно и бяло", което стартира през февруари 2007 и финишира на 14 октомври същата година на пълния до пръсване стадион "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Днес, HBO, 21.05
988
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД