:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Новера" подозира саботаж от конкуренти за боклука

Кризата с чистотата в центъра на София е породена от конкурентна фирма, обяви вчера концесионерът "Новера". Такива съмнения бяха изказани и преди ден на сесията на СОС от червени съветници. По информация, получена от работниците, напускането е организирано от фирма в същия сектор, която е обещала по-високи заплати, съобщиха вчера на нарочна пресконференция от "Новера". Оттам отказаха да назоват фирма, защото не могат да представят доказателства, но допуснаха, че моментът не е избран случайно и има връзка с обявения конкурс за нов концесионер в 5 района.

"След като показахме, че купуваме нови машини, някой се притесни за предстоящата поръчка и поиска да покаже, че не всичко е наред", обясни концесионерът. Оттам отново обясниха забавянето с типичното за лятото сезонно напускане на работници. "Първата вечер, в която смените не се появиха, помислихме, че това е частичен проблем. На втората вечер разбрахме, че проблемът е сериозен и на третия ден започнахме да взимаме мерки", съобщиха от фирмата. "Новера" твърди, че нито един от напусналите работници не се е върнал на работа, а на фирмата е коствало много пари и усилия да реорганизира и върне от отпуска други работници и да наеме нови хора. Въпреки това концесионерите пак повториха, че са щели да се справят сами с боклука.

"Удивен съм от наглостта на концесионера, хем 6 дни не чисти, хем няма нужда от помощ", коментира кметът Бойко Борисов. Той възнамерява да плати на другите 4 фирми с приходите от глобата за "Новера". Вчера не стана ясно каква част от работата в сряда е свършена от "Новера" и колко от боклука е извозен от викнатите допълнително 4 фирми.
1371
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД