:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

16 г. затвор получи Куйович за контрабанда на хероин

Снимка: БГНЕС
Будимир Куйович
Хасковският окръжен съд осъди Будимир Куйович на 16 г. затвор за създаване, организиране и ръководене на престъпна група за контрабанда на хероин за близо 7 млн. лв.

Така въпреки многобройните отлагания само 4 месеца след като тръгна делото срещу черногореца, заради когото се разлюля МВР, има присъда на първа инстанция. Според прокуратурата ръководената от чужденеца група е действала от 15 октомври до 29 декември м.г., когато четиримата бяха задържани, твърдят от прокуратурата.

Освен на лишаване от свобода Куйович бе осъден и да плати 220 000 лв. глоба. Той ще трябва да излежи и двугодишната условна присъда, издадена от Районния съд в Свиленград м.г. за незаконно преминаване през границата.

Тримата българи, подсъдими заедно с него, също бяха признати за виновни. Стойко Дойчев получи 14 г. затвор и трябва да плати 170 000 лв. глоба. Михаил Янков бе осъден на 15 г. и 200 000 лв. глоба. На Николай Писков съдът нареди 12 г. зад решетките и глоба от 120 000 лв.

Наказанията им са почти максимални. За създаване на организирана престъпна група, която се занимава с наркотици, НК предвижда от 5 до 15 г. затвор. Решението на окръжните магистрати в Хасково не е окончателно и може да бъде атакувано пред апелативните в Пловдив.

Четиримата се проверяват и за данъчни престъпления, укриване на доходи и пране на пари.

Покрай делото "Куйович" в началото на юни гръмна и друг скандал с комисията за установяване на престъпно имущество. Оказа се, че Михаил Янков е продал имоти, докато е в ареста, под носа на комисията "Кушлев". Апелативната прокуратура в Пловдив направи проверка, която стигна до извода, че между комисията и държавното обвинение няма обратна връзка. Пловдивските обвинители дори предложиха Върховната касационна прокуратура да започне проверка на цялата комисия "Кушлев", която да установи ефективността й.

Бяха образувани и три дела за длъжностни престъпления, по които ще работят окръжните прокуратури в Стара Загора, Хасково и Сливен. Първото трябва да изясни длъжностните лица, допуснали подписването на пълномощното в ареста на Стара Загора и как нотариусите са си свършили работата. По другите две пък ще търсят виновни в службите по вписванията в Нова Загора и Свиленград, които са предоставили непълна информация за имотите на Янков и така той е успял да ги спаси.
1
1539
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Юли 2008 03:02
невинен е , пуснете го. Другите зад него са за затвор. Дали документи на доказан наркобис и са чисти като момина сълза. Кой от МВР пое канала.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД