:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

7 полицаи наказани за чадър над съдия

Шефът на РПУ- Враца подаде оставка
На седем полицейски служители са наложени дисциплинарни наказания за неизпълнение на служебните задължения заради проверката за алкохол на районен съдия от Враца. Това съобщиха от ОДП-Враца вчера. Наказанията са след проверка на Инспектората на МВР по сигнал на гражданин от края на месец май.

Един от полицаите е порицан за една година, а останалите шестима имат писмено предупреждение за срок от три до шест месеца. Инспекторите предлагат на вътрешния министър да накаже дисциплинарно и шефа на РПУ-Враца за "неупражнен контрол върху подчинените му служители". Късно снощи стана ясно, че той е подал оставка.

Според сигнала при полицейска операция през нощта на 2 срещу 3 май полицейски патрул спира автомобил, управляван от съдия Васил Ганов. Шофьорът, който бил видимо пиян, нямал документи и отказал да бъде проверен с дрегер. На всичкото отгоре магистратът потърсил съдействие от началника на врачанското полицейско управление Васил Василев. На служителите било наредено да си затворят очите. Василев отрича дори да е разговарял със съдията. Магистратът обаче обяснява, че е звъннал на полицейския шеф, но защото бил "приклещен" между две патрулки и искал да разбере дали няма някаква акция. Съдията признава, че е бил спрян за проверка. Според неговата версия нарушението му било единствено, че нямал документи. Той е категоричен, че не е отказвал да бъде тестван за алкохол и сам е надул дрегера. За това, че нямал документи, пък му съставили акт, който той без възражения подписал.

При акцията по заповед на шефовете си младши автоконтрольор Валери Дойчинов е надул дрегера вместо районния съдия Васил Ганов, твърдят публикации. Целта била да се прикрие, че служителят на Темида шофира след употреба на алкохол. За шофиране с над 1.2 промила алкохол в кръвта НК предвижда до 1 година затвор. При това престъпление не се разрешава освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание глоба.

ПРИНЦИПНИ

Ганов не е първият магистрат, който попада в алкохолен скандал. През март шефът на Районния съд в Плевен Любомир Кръстев бе уволнен дисциплинарно от Висшия съдебен съвет. Кръстев се прочу миналото лято, след като се разбра, че е шофирал пиян и отказал да спре за проверка. Покрай скандала директорът на областната полиция в Плевен Бисер Иванов подаде оставка. Официално мотиви не бяха огласени. Според източници от полицията обаче министърът тогава Румен Петков не бил доволен, че комисар Иванов не е подкрепил достатъчно тримата полицаи, които съставиха акт на съдията. За това те бяха наградени от Петков.
3
2475
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
26 Юли 2008 01:56
Спирането на пиян магистрат отдавна не е новина.По-добре когато катаджиите спрат трезвен такъв, да поканят медиите да отразят събитието.
26 Юли 2008 08:42
"На всичкото отгоре магистратът потърсил съдействие от началника на врачанското полицейско управление Васил Василев. На служителите било наредено да си затворят очите." - И какво излиза шефът наредил на служителите да не закачат съдията, след което служителите наказани, а шефа - чист???? Би трябвало наказанието за шефа да е много по-голямо от тези на служителите!
26 Юли 2008 10:35
А тия (съдиите) би трябвало да бъдат хора за пример на обществото.
Има ли честен съдия в България?

Някой да му сложи името тук.


http://nedvijimiinvesticii.blogspot.com/
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД