:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,437
Активни 563
Страници 1,882
За един ден 1,302,066

Скъпернически увеличения на доходите догодина

Без особени изненади и творчески импровизации ще е бюджетът за следващата година, който тройната коалиция ще обсъди на сбирката в Банско този уикенд. Вчера проектът бе раздаден на участниците в заседанията. В документа е заложено плавно увеличение на минималната работна заплата с по 20 лв. през всяка от следващите 3 години, така че до 2011 г. тя да стане 280 лв. И догодина бюджетните заплати и пенсиите ще се повишат със скромните 10%, каквато бе практиката през последните години. Затова пък бизнесът ще бъде стимулиран с намаляване на данъчноосигурителната тежест за работодателя с два процента.

Управляващите не предвиждат намаляване на данъка добавена стойност, противно на някои очаквания, че левицата може да понижи ставката с два процента. В проектобюджета размерът на ДДС си остава 20%, както досега. Ще се запази и таванът на максималния осигурителен доход - 2000 лв., както и данъкът върху дивидентите - 5 процента. Корпоративният налог остава без промяна - 10 на сто. Запазва се плоският данък от 10% върху доходите на физическите лица и 15 процента за търговците.

През 2009 г. здравната вноска ще скочи от 6 на 8%, както бе договорено на предишния коалиционен съвет в "Катарино". Очаква се коалиционните на левицата НДСВ и ДПС да поставят ребром въпроса за ускореното провеждане на здравната реформа и в частност стартирането на частните здравноосигурителни фондове. Двата партньора недоволстват от мълчаливата съпротива на БСП срещу либерализирането на сектора.
6
2386
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
26 Юли 2008 09:25
Затова пък инфлацията ще си расте. А и за нея се грижи властта.
26 Юли 2008 12:15
Колкото повече инфлация, толкова повече левчета в излишъка.
Колкото повече левчета, толкова повече евра...за тези, които могат да ги докопат и докато успеят да задържат борда.
26 Юли 2008 14:20
Кактио винаги, много нови социални придобивки и през тази бюджетна година. Тъй се бори инфлацията и се повишава балгосъстоянието на хората - СС ви го каза прямо , ама вие не вярвахте.
26 Юли 2008 16:03
Трябва да се запази и нещо от излишъка за предизборната агитация, непосредствено преди изборите.Това е най-важния момент....
26 Юли 2008 16:04
важното е марулите да не поскъпна
27 Юли 2008 11:03
Балканджи Йово все още спи. Няма си ръце и крака, а управляващите си търсят голям и як ...чеп. Ама бълканджията си спииииииииии!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД