:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 251
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Футболната война - много шум за нищо

Арбитражният съд отмени решението на ФИФА за играчите под 23 г., но клубовете сами ги пуснаха
СНИМКА: РОЙТЕРС
Германката Ариане Хингст (вдясно) се опитва да отнеме топката от звездата на бразилския тим Марта по време на срещата между двата тима от група "F", завършила 0:0.
Войната между международната футболна асоциация FIFA и големите клубове приключи по неочакван начин. След като сезираха Спортния арбитражен съд (CAS) за заповедта на FIFA да пуснат в Пекин своите звезди, които не са навършили 23 години, вчера клубовете сами се отказаха от иска си. При това в деня, в който CAS издаде присъда в техен интерес. Така звездите на "Барселона", "Вердер" и "Шалке" Лионел Меси, Диего и Рафиня все пак ще участват в олимпийския турнир.

Разправията между големите клубове и FIFA се точи повече от месец. В нея президентът на световния футбол Сеп Блатер взе страната на олимпизма и нареди всички футболисти под 23 г., повикани в олимпийските отбори на страните си, да бъдат освободени. Затова и тимовете на Аржентина и Бразилия бяха композирани с участието на Меси, Рафиня и Диего, независимо от воплите на клубовете им, че те са нужни за предварителните кръгове в Шампионската лига.

Вчера CAS отсъди в полза на работодателите на младите звезди. Блатер бе видимо ядосан и заяви: "Изненадани сме от това развитие на случая, но го уважаваме. Въпреки това не знам защо се създават подобни проблеми. Още преди помолих клубовете да се съобразят с игрите в Пекин и да покажат малко солидарност към олимпийския дух. Участието на тези играчи в олимпиадата щеше да е прекрасно за феновете и за самата игра, но явно няма да стане."

Въпреки това само след няколко часа и от "Вердер", и от "Шалке" заявиха официално, че пускат бразилците Рафиня и Диего да участват в Пекин. Присъедини се и "Херта", който разреши същото на сърбина Гойко Качар.

От "Барселона" до вчера нямаше официално становище, но има вариант и за Меси. Защото: "Важното е той да е щастлив, не искаме да го разочароваме", както заяви треньорът Хосеп Гуардиола.

Междувременно вчера се изиграха първите мачове от женския турнир. В повторение на финала от световното първенство шампионът Германия и Бразилия завършиха 0:0 в гр."F". В другата среща от групата КНДР се наложи с 1:0 над Нигерия.

Останалите резултати: гр."Е" - Аржентина - Канада 1:2, Китай - Швеция 2:1; гр."G" Япония - Нова Зеландия 2:2, Норвегия - САЩ 2:0.
1214
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД