:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лидерите в спринта - на 1/2-финал с лекота

Провал за българите още в началото на лекоатлетическия турнир
Световният рекордьор в спринта на 100 м Юсейн Болт (Ям), сънародникът му Асафа Пауъл и световният шампион от Осака`07 Тайсън Гей нямаха никакви проблеми в първите си бягания на олимпиадата в Пекин.

Болт даде най-добро време на 1/4-финалите. Той финишира за 9,92 сек., което е само с 0,20 сек. по-слабо от световния рекорд. Ямаецът обаче видимо спря да си дава зор още по средата на дистанцията, като дори гледаше към публиката преди финала.

Бившият световен рекордьор Асафа Пауъл също спечели своето бягане без големи проблеми. Той завърши за 10,02. Тайсън Гей обаче остана втори в своя 1/4-финал с 10,09, като бе изпреварен от Ричард Томпсън (Трин) с 9,99.

Провал претърпяха българските атлети в първия ден от атлетическия турнир. В спринта на 100 м Десислав Гунев завърши 6-и още в предварителните серии с 10,66. Той се оправда с топлото време: "Много е влажно и горещо. Не успях да направя добро бягане, въпреки че стартирах добре".

По същия начин изглеждаше представянето и на Георги Иванов, който пък направи три фаула в гюлето. Шампион стана Томаш Майевски (Пол) с 21,51 м. Втори и трети се наредиха Крисчън Кентуел (САЩ, 21,09) и Андрей Михневич (Блрс, 21,05)

"Не мога да си обясня какво се получи. Чувствах се добре, бях подготвен. Може би прегорях от напрежение", обясни Иванов.

Добринка Шаламанова пък се отказа от бягането на 3000 м в препятствия заради болки в корема. В хвърлянето на диск Венера Гетова остана 16-а в гр. "В" с едва 54 м.
2
1275
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
16 Август 2008 06:38
обринка Шаламанова пък се отказа от бягането на 3000 м в препятствия заради болки в корема

Доколкото видях на нашата и падна номера след старта и организаторите панически се опитваха да и го закачат пак. Предполагам това е причината за отпадането, не болки в корема.
Ивет Лалова спечели серията си, Евтимова чака резултатите от всички серии и в момента е предпоследна по време за втория кръг.
16 Август 2008 06:55
Теджан остана 5-та в серията си и отпадна за втория кръг!
За капак Евтимова остана точно под чертата за класиране по време - само на 2 стотни.
Така само Ивет ще ни отсрамва.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД