:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,449
Активни 570
Страници 1,894
За един ден 1,302,066

Банка стана спонсор на математиците от СМГ

Българската банка за развитие стана генерален спонсор на отбора по математика на Софийската математическа гимназия за участие в едно от най-силните състезания по тази дисциплина. Международната надпревара ще се проведе в Тайланд от 20 до 30 октомври т.г., като участие ще вземат деца от 50 страни. Необходимостта от спонсорството се появи, тъй като министерството на образованието поема пътните разходи за самолетни билети само на националните отбори при участията им в международните олимпиади, но не и на останалите тимове.

В отбора на СМГ участват Даниел Добрев, Радослав Кафов, Люба Божилова и Райна Андреева. Техни ръководители са Петя Тодорова и Илиана Цветкова, преподаватели по математика в СМГ. Децата вече имат няколко успешни участия в престижни международни състезания.
11
2436
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
08 Октомври 2008 23:48
Какво е името на тази банка за да не си влагам парите в нея?
09 Октомври 2008 00:51
Ако ти имаш пари за влагане по банки светът наистина е тръгнал на много зле
09 Октомври 2008 01:00
Браво на банката! Пожелавам успех на децата. Да бе се намерила някоя банка да спонсорира и очовечаването на някои двубуквени форумни идиоти ...
09 Октомври 2008 02:37
Ми те всичките пари на света няма да стигнат за такова нещо, бароне...

__________________________________________

A man who trades freedom for security does not deserve and shall not receive either

Benjamin Franklin (1706 - 1790)
09 Октомври 2008 04:25
FL

Регистрирах се специално за да ти обясня какъв си имбецил.

Банките, както всеки друг бизнес, правят оборот и реализират печалба. Както всеки друг бизнес, могат да решат да харчат пари с цел маркетинг/реклама. Лягай да спиш и не губи времето на хората. Глупак.

09 Октомври 2008 07:36
Ало, FL,
Такива като тебе с двупръстови чела и една гънка за равновесие , трябва много да си мълчат, когато става дума за ДЕЦАТА на България и особено , ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА България.
09 Октомври 2008 08:00
Браво на банката, както и на човека, /ръководител на отбора най-вероятно/, тръгнал да моли като просяк за парите. Доста често ни се налага на нас, учителите, с нещо /дребно или по-голямо/ да спонсорираме лично образованието на децата, които учим. Както и да търсим спонсори и да им се молим, за да можем да подсигурим средства за изявите на "чуждите" деца.
09 Октомври 2008 09:22
Похвално е участието на банката, наистина трябва да се спонсорират талантливите деца, които искат да учат, а не да гледаме непрекъснато клипове с побои и простотии от класната стая.
Ще коментирам обаче и защо МОН не участва и според мен правилно не участва.
МОН спонсорира националните олимпийски отбори, които се формират по много ясен начин и се заплаща само транспорта, останалото се поема от организаторите на олимпиадата. А тези състезания по математика имат съвсем друг характер, те са изцяло платени от участниците - такса участие, престой, транспорт, всичко. Другият момент е, че няма яснота при избирането на децата, не се знае дали това са най-добрите или просто така са решили учителите.
Затова мисля, че е правилно спонсори да бъдат странични организации, а не МОН.
09 Октомври 2008 10:17
това е бившата Насърчителна банка-единстевната българска даржавна търговска банка-поздравявам ги за спонсорството така и трябв, а а и името на банката задължава да го прави, то ако не се развиват бъдещите поколения-ментално (на физика го докарва ме) за къде сме.
09 Октомври 2008 11:23
Който бяга от часовете по математика - има проблем с логиката. Олимпийските мафиоти от СМГ заминават на олимпиада по математика, където традиционно се представят отлично, оставяйки след себе си велики нации, почитани от много форумни идиоти. Очевидно двубуквеното скудоумие е бягало и от часовете по български език, съдейки по крайно ограничения речник, скромните му познания по граматика и пълното пренебрежение към препинателните знаци.
09 Октомври 2008 22:02
Браво на банката.Най после някой да се сети че в България освен простаци има и свестни деца.Първанов и Станишев да не дремят а да отпуснат стипендии на тези деца пари за учителите и училищата на тези деца.Това е елита а не чалгата и простотията.Успех им желая и на връщане да ни зарадват с много награди.Да види света че освен идиоти и малоумници в България има и нтелект.А оня първия какво да му кажа освен че е кръгъл идиот.Заради такива като него ме е срам че съм българин
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД