:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 563
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДАНС незаконно е започнала делото "Галерия"

ДАНС е започнала информационното дело "Галерия" срещу журналисти в нарушение на законовите правила. Този най-общ извод направиха шестимата депутати от вътрешната комисия вчера в доклада с изводи за посещението им в агенцията. Те констатират, че са събирани данни за лица, фирми и медии, които трудно се съотнасят към предмета на информационното дело - изтичане на класифицирана информация от ДАНС. Искани са разпечатки и записи чрез СРС без никаква обосновка. Няма план за провеждане на оперативните мероприятия. Всички заповеди са устни. Не са намерени доказателства за документиране на отчетност на лица, имали достъп и работили по делата.

Депутатите препоръчват да се ускори сформирането на орган за парламентарен контрол на ДАНС и работата със СРС, който да контролира политиката, финансите, администрацията на агенцията и да извършва проверки по конкретни дела. Документът ще бъде предоставен и на прокуратурата. Ако тя започне проверка, върху случая ще бъде наложена следствена тайна.

Депутатите се натъкнаха на делото "Галерия", по което са разработвани журналисти от почти всички медии, при посещението си в ДАНС преди седмица. Тогава шефът й Петко Сертов обясни, че делото е във връзка с изтичане на класифицирана информация към медиите. После категорично отрече да са разработвани журналисти.
5
2041
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
08 Октомври 2008 21:55
Я да въдим какви журналисти е имала и има България Натиснете тук
09 Октомври 2008 07:04
Така нареченият "списък на журналистите", които са се подслушвали, е доста съмнителен. В него присъстват откровени недоразумения като Бареков, винаги верни на властта като Бенатова и Ахчиева, а за други - като Тошко Тошев, било наредено да не се закачат. Затова пък той и бившата метреса на Доган В.Велева първи се втурнаха да говорят колко свободна е България и как никой не пречи на свободата на словото.
09 Октомври 2008 10:16
ДАНС е служба, която трябва да разкрива и се бори с организираната престъпност и аферите във висшите етажи на властта.Трябва да има възможност да прави всичко възможно за успех в работата си.Опитват се да му се бъркат, уж в интереса на "човешките права".Вижте кои най-много защитават "правата"!От тях трябва да започне подслушването!.... Който не иска да го подслушват, да не говори-нито по телефон, нито по микрофон...Който не иска да го снимат, -да стои на тъмно и да не се явява там, където има камери...Аман от служби, и всичките с букаи!..../вериги, с които свързват двата предни крака на конете, да не могат да бягат, а само да правят малки крачки/.
09 Октомври 2008 10:23
Щом като класифицираната информация вече е "изтекла" към медиите и е достояние на народа, поне кажете за кое точно от изнесеното в "Опасните" става дума...
09 Октомври 2008 12:52
За НЕРВЕН Натиснете тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД