:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бразилец измъкна "Левски" във Варна

Жоазиньо донесе победата на "сините" срещу "Спартак"
СНИМКА: БГНЕС
Халфовете на "Левски"Николай Димитров (вляво) и Георги Сърмов са блокирали Диян Дончев от "Спартак" по време на вчерашния двубой.
Благодарение на бразилеца Жоазиньо "Левски" постигна победа с 1:0 като гост на "Спартак" (Вн) в предпоследния мач от 12-ия кръг на "А" група и вече е само на 3 точки от лидера в класирането ЦСКА. Халфът се появи на терена в 61-вата мин. и след още 6 вкара единственото попадение. Той се възползва от грешка на защитника на "Спартак" Венцислав Маринов, овладя топката в наказателното поле и прати с левия крак топката в мрежата.

Като цяло левскарите имаха пълно превъзходство над съперника, но пропиляха няколко чисти положения. Преди почивката Георги Иванов би от 3 м, но ударът му бе изчистен пред голлинията от защитник на домакините. Малко след това след центриране на Дарко Тасевски от корнер Виктор Генев с глава нацели гредата на "Спартак". Веднага след почивката Зе Соареш можеше да вкара, след като надбяга защитата на варненци, но отблизо не уцели вратата.

Домакините имаха своя голов шанс в самото начало. Тогава Велимир Иванович се озова очи в очи с вратаря на "Левски" Цветан Димитров, който успя да изпревари халфа на "Спартак" и му попречи да вкара.

Имаше и няколко изпълнения извън терена. Първо запалянковци в агитката на "Левски" стигнаха до бой помежду си. После пък фенове на "Спартак" почнаха да замерят треньора на "сините" Емил Велев, който отиде до тъчлинията, за да иска обяснение от съдията Георги Йорданов. Наставникът бе ударен с пакетче семки, но хладнокръвно го вдигна от земята, благодари с жест на варненските зрители и започна да люпи семки на пейката.

"Доволен съм от трите точки, тъй като съперникът ни се бореше с 10 души пред своето наказателно поле - коментира след срещата Велев. - Добре е, че създаваме много положения и в крайна сметка отбелязахме гол".

От своя страна спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров отново нападна съдиите: "Безхаберно съдийство, особено през първото полувреме, когато този рефер свири смешни фаулове и не ни даде дузпа за игра с ръка на футболист от "Спартак". На този съдия мястото му не е в "А" група. Има явна тенденция срещу нас, това си личи в последните мачове".

Вратарят на "сините" Георги Петков пък призна, че иска да напусне клуба. Националът не игра срещу "Спартак" заради травма, а после каза: "Очаквам конкретна оферта през зимата и се надявам ръководството да ме пусне, след като изкарах 7 години в клуба".
59
1814
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
59
 Видими 
10 Ноември 2008 08:39
Боримиров-приказвай по-малко, работете повече.Стига оправдания със съдийството.
10 Ноември 2008 09:08
Гледах второто полувреме на мача.Типичен за представянето на Левски напоследък.Много мачкане на топката и малко мисла в играта Спартак са дота трагични, тромави и без никаква идея.
От съдията какво иска пък дедо Боре шмайзера не е ясно.Съдията си свири много добре и не е повлиял на мача по никакъв начин.
10 Ноември 2008 09:16
Боримиров е ярко доказателство как един българин може да живее маса години в развита страна като Германия и да не прихване нищо от немския манталитет...все съдиите му виновни...
10 Ноември 2008 09:17
.
10 Ноември 2008 09:20
.
10 Ноември 2008 09:21
Борето си го каза още предния мач...."трябва да ревем предварително и постоянно от съдийте за да не ни порязват на мачовете"
10 Ноември 2008 09:31
Здравейте и от мен!
Колкото и да е тъпо, това е положението. Опитите на спортно-техническото ръководство на Герена да се опитват да се правят на европейци отказвайки да коментират съдийството се провалиха. Това се прие от арбитрите за признак на слабост и се стигна дотам един Никола Йорданов да се оправдава по следния начин за неизгонването онзи ден на Чворович. Цитирам по памет: "Ако го бях изгонил и след като от ЦСКА имаха толкова претенции към мене за мача им в Сливен всички щяха да си помислят, че съм левскар". Смейте се, псувайте, кой както иска да реагира, но така стоят нещата от живота с родните чернодрешковци. Дани и сие са принудени, не че ги оправдавам, просто обяснявам, да се включат във всеобщия хор на превантивното реване.
Приятна седмица на всички!
10 Ноември 2008 09:35
Наставникът бе ударен с пакетче семки, но хладнокръвно го вдигна от земята, благодари с жест на варненските зрители и започна да люпи семки на пейката.
.
Кокала е пич . С Балъков няма да сте по-добри.
10 Ноември 2008 09:38
Боримиров бил принуден да реве срещу съдиите...???


как не ги свалихте за миг тези сини очила...
10 Ноември 2008 09:40
Пешев, Вечен, това, че сте ЦСКАри не е задължителна причина да сте контра не всяко изказване на левскар.Казвам ви го защото:съдята поне в 30% беше неадекватен /в смисъл -тежест на нарушение и тежест на съответното наказание/ независимо от това в чия полза или вреда е отсъждането му.За пример:размахването на крака като мотовилки не е игра с едно докосване, нали?Но е опасна за здравето игра и се наказва от правилника...
10 Ноември 2008 09:42
Ха здравейте!
"Измъкна" май е ключовата дума за тоя кръг...
"Левски" този път се измъкна във Варна! Не заради играта, ами просто щото куцуз, куцуз, ама все някога и късмет требе да дойде...
ЦиСиКаА този път не се измъкна в София! Щото късмет, късмет, ама все някога и куцуза иде...
Дет викат франсетата "Pourvu que ç a dure!". Т.е. за мен кат' фен, при толкова слаби отбори в тоя нашия шампионат май-май само на запазване на тая тенденция остана да се надявам... Тъжно, ама.... Така е!
Лек ден и успешна седмица!
10 Ноември 2008 09:47
БФС погва ЦСКА и Левски
Пон, 2008-11-10 09:14
Независимо, че настоящето първенство в "А" група е едно от най-оспорваните в последните години, вече се появиха доста съмнения за "предварително решени" мачове. Именно това накарало БФС да започне вътрешно разследване тази седмица, научи Спорт 1.
Няколко дни преди съботния сблъсък между ЦСКА и Черно море, завършил 1:1, се е носил слух из кулоарите на родната централа, че той ще завърши именно по този начин. В последствие двубоятприключи по този начин след съмнителна игра на армейците в защита при попадението на Мирослав Манолов, което накарало хората, управляващи родния футбол, да започнат разследване.
Ден по-късно, в неделя, край морската ни столица Левски победи с 1:0 Спартак Варна, като в БФС са получили информация, че крупни суми са били заложени на на такъв краен резултат в съседна на България държава. Голът на Жоазиньо бе единствен в срещата, а след попадението соколите почти не искаха да нападат към вратата на сините.
Преди това в отложения мач на Левски с Черноморец в Бургас се носеха слухове, че мачът е бил нагласен за победа на столичани, но акулите вкараха късен изравнителен гол, а срещата завърши 2:2 от 2:0 в полза на Левски.
Спорт 1 научи, че на полувремето е имало тайна среща между благодетеля на Черноморец и още двама души на стадиона в квартал "Лазур". Малко след началото пък в родния букмейкър "Еврофутбол" бяха блокирани на няколко пъти залози за равенство и следващ гол на Черноморец.

Те на тази партенка здраве и кажи
10 Ноември 2008 09:55
tvirem, казах че гледах второто полувреме и невидях с нещо съдията да е бил неадекватен Абе негледате ли международни мачове, невиждате ли там съдиите какви простотии творят.Не е причината в повечето случай в съдията, в играта е. Голямо реване падна и след мача с Черноморец.Може и да е сгрешил съдията, но при 2:0 каква му е вината че ви изравниха
Айде сега дедо Боре Шмайзера бил принуден да реве, че той друго май не е правил досега

Редактирано от - peshew на 10/11/2008 г/ 09:56:31

10 Ноември 2008 10:03
.
10 Ноември 2008 10:05
Пешев, не говоря за грешки/по няколко на мач/, а за десетки грешни отсъждания!Второ-като гледаш и ония мачове, защо не преброиш по колко отигравания с крака на метър и повече височина има в тях и в нашите и т.н.И според мен е крайно време да сравняваме и съдйите с техните колеги от Европа по свършена работа.
10 Ноември 2008 10:15
всъщност ако не ревете нали няма да сте левскари...
10 Ноември 2008 10:16
Все по-малка посещаемост на мачовете, това е истинското мерило за играта. Ще чакам пак да имаме отбор като онзи, който ни караше да мечтаем
10 Ноември 2008 10:18
Няколко дни преди съботния сблъсък между ЦСКА и Черно море, завършил 1:1, се е носил слух из кулоарите на родната централа, че той ще завърши именно по този начин.

Ако хвърлим едно око на прогнозите, ще забележим , че само Докич и Фидел Беев са познали ЦСКА-Черно море 1:1.
Предполагам отново "Альошата" се е добрал до поверителната информация
Междувпрочем, при единственото сериозно положение за Спартак(през първото полувреме) нападателите се чудеха как да не я вкарат...

Редактирано от - Force на 10/11/2008 г/ 10:22:06

10 Ноември 2008 10:35
На "Альошата" напоследък неможе да му се има доверие Вече цяла седмица чакат на летището Джани Инфантини дето трябваше да ни закрие, но засега нищо
А иначе мача ЦСКА-Черно море си беше предвидим, след като напоследък /изключвам мача с Левски/спортната форма се движи надоле

Редактирано от - peshew на 10/11/2008 г/ 10:36:17

10 Ноември 2008 13:00
Добър ден
10 Ноември 2008 13:50
Добър да е, Джими!
10 Ноември 2008 14:12
Как беше викенда апарт от футболните драми в България?
10 Ноември 2008 14:26
Мрачен и студен! Или поне при мене беше така!...
10 Ноември 2008 14:49
Шит с една дума, поне пулето биха и манковете паднаха
10 Ноември 2008 14:52
А и Тотнъм биха, и Левски..... така че хубав уикенд. Особено Неделя пред телевизора, буре немска бира, пастърмичка, кисело зеле с вратни пържоли, 3 часа на 180 градуса в захлупен гювеч с червен пипер и малко лук....
10 Ноември 2008 14:53
`баси тишината днес във форума
10 Ноември 2008 14:54
Слабо е, явно е работен понеделника
10 Ноември 2008 14:55
А славия води на черноломец с 1-0 след първите 45минути
10 Ноември 2008 15:18
Всички монтират, затуй е тихо
10 Ноември 2008 15:41
даже вече е 2:0 и ми развалиха точния резултат
10 Ноември 2008 15:47
Мазната мастия е виновен
10 Ноември 2008 15:53
ами ако и другата седмица бият с 2:0 ще му простим
10 Ноември 2008 16:38
Размечтахте се нещо.
Джеймс, имаш работа за довършване.
10 Ноември 2008 16:49
Др седмица ли играят манковете с челски ?
Ега напрайте равен
10 Ноември 2008 17:55
Т'ва ли ще е за днес форума
10 Ноември 2008 18:09
Тоя мач го отметнахме, 1:1.
10 Ноември 2008 20:07
"Много тихо, тука бе" /Т. Живков на пленума на БКП - 10 ноември 1989 г./
10 Ноември 2008 20:08
А иначе - "Пак съм тук и съм същия"
10 Ноември 2008 20:09
Нещо мноо вяло
10 Ноември 2008 20:11
Футболо, си бало пиперо, доде ме немаше, ма нема ли нещо - "така за душата, А"
10 Ноември 2008 20:16
нЕма го Ловецо - нЕма мезета, нЕма живинка у форумо
10 Ноември 2008 20:24
Lowec, специално за теб поздрав с любимо форумно парче. Да благодарим за него отново на Джими
Натиснете тук
10 Ноември 2008 20:34
Заместник-градският прокурор на София Роман Василев е разрешил на президента на футболния отбор ЦСКА Александър Томов да напусне страната.

Обвиненият за длъжностно присвояване Томов е заминал вчера за английската столица Лондон, след като е получил разрешение от зам.-градския прокурор. Александър Томов ще остане там 4 дни. По закон обвиняем по наказателно дело не може да напуска пределите на страната
.

/Агенция БГНЕС/
10 Ноември 2008 20:38
Много ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ, Докич.
Това е за истинските мъже
10 Ноември 2008 20:41
Щом е любимо, вече станало форумно парче, значи верно не ме е имало дълго време
10 Ноември 2008 20:45
А когато говориме за рефери, нЕкой виде ли нещо на мача оня ден на Пуул-чето, за избиването с ръка пред вратата
Питам де
10 Ноември 2008 20:48
Lowec, Джими го пусна на другата "светла" ноемврийска дата -7 ноември. Одма го харесахме. На мене ми действа и самия клип. Падам си малко баир будала. И аз съм се връщал от оня свят. Бях млад и глупав, сега остана само и-то, но с кума тогава се усетихме, че ако не дадем заден, направо вкоченясвахме. Адска лапавица над Говедарци с пронизващо студен вятър. Сал едни спомени останаха.
10 Ноември 2008 20:58
Замръзвал съм под Мусала, когато карах школата за планински спасители, в Централната Планинска Школа - Мальовица, та знам какво е
10 Ноември 2008 21:03
А иначе, разбрах, че "Левски" изпуснали равенството, а ЦСКА - загубата. Верно ли е
10 Ноември 2008 21:13
Ловец тук ли си още , да ударим по едно.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД