:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 75
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Воn appetit, старче

В едно царство, в едно господарство, което впоследствие станало република, но пак продължило да гледа с добро око към монархията (лошото му го били извадили добри хора!), живеел пенсионер. Или по-точно - откакто задухал вятърът на промяната, този пенсионер бил оставен на доиздухване.
В интерес на истината обаче вятърът на промяната довял и редица придобивки, каквито например били разните видове телефонни услуги. Особено популярна станала комуникационната врътка секс по телефона. Въртиш значи съответния номер и от другата страна ти се обажда щура сладострастница и така вокално ти чичолини, и такива яко ти ги камасутри, че те задоволява всячески и пълноценно, докато ти омекнат коленцата.
Разбира се, баш тая услуга хич и не интересувала нашия пенсионер, който по понятни причини едва се държал на краката си. Но той направо рипнал от радост и взел да прави мексиканска вълна, когато научил, че най-сетне е въведено нещо и като за него, а именно новата услуга хранене по телефона.
Една вечер пенсионерът врътнал съответния номер - от другия край на жицата му се обадил приятен женски глас и с предразполагащ тембър попитал какво иска господинът за вечеря. Пенсионерът преглътнал от вълнение и като се престрашил, си поръчал кебапчета - тройка. "Руска или шведска?" - пошегувала се жената-хранилница. Нашият смотолевил нещо от сорта "три в едно блюдо", а като се окопитил, настоял каймата да е от месо: 60% свинско и 40% говеждо, ама без тлъстини, че съвсем щели да му развалят кръвната картина. Последвал нежен смях, след което го уверили, че каймата им е направо екстра и ще докара кръвната му картина да заприлича на пейзаж от Сезан. Е, сетил се тогава нашият - и гарнитура, разбира се: хрупкави пържени картофи!
Речено - сторено. "Масата е сложена!" - обявил театрално гласът, след което жената така се развихрила, така професионално отхапвала и примлясвала от кеф, че пенсионерът изпитал всичко най-подробно и се почувствал чак на седмото небе от щастие. Да, той усетил и вкуса на сочните кебапчета, и вкуса на хрупкавите пържени картофи. Накрая забърсал със салфетка устните си и най-сърдечно благодарил за питателната гощавка.
Пенсионерът затворил телефона и отишъл да си измие зъбките, понеже добре знаел, че утре пак ще му потрябват. Миел си ги той и пеел. А на неговата възраст това не било трудно, тъй като ги държал в ръка...
Легнал си сит и щастлив, па се размислил. Драго му било, че в това царство и господарство, което впоследствие станало република и т.н., се полагат грижи и за такива като него. Та нима не било супер, че той, пенсионерът, можел да си хапне тройка с гарнитура на стойност колкото обикновен телефонен разговор? Звучало като в приказките, нали?
Ами че той, ако поискал, можел да си поръча и шницел по виенски на тази стойност! Или пък дори Шатобриан за двама и сам да си го изпапка... Господи, че той можел дори да закуси по телефона и да си докара кръвната картина като "Закуска на тревата" от Мане! Пък можел и да обядва даже...
И пенсионерът сладко заспал, защото вече за нищо не го било грижа - нещо, което пенсионерите в други царства и господарства едва ли можели да се позволят по време на задаваща се рецесия.
5
1128
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
31 Март 2009 10:58
Могъл е и един маврудец да "пийне"
31 Март 2009 11:52
А после, като получил сметката от бетекато, се оказало, че въпросният хранителен телефон е с двеста тридесе и осем импулса на половин минута, да?А с маврудчето щяло да излезе двойно?Ако доведем аналогията докрай, де.
31 Март 2009 12:17
31 Март 2009 12:40
Хич не ми се вижда неизпълнимо. Щом джипитата ни лекуват по телефона, защо да не ни и хранят така, а?
31 Март 2009 15:28
Василе
Де да можеха и други вестници да си поръчват такива автори по телефона
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД