:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,469
Активни 563
Страници 1,914
За един ден 1,302,066

Прокуратурата знаела защо изчезна Киро Киров

Изчезналият бизнесмен Киро Киров е отвлечен, твърдяха вчера източници, запознати с тактиката на похитителите.

Бившият главен секретар на МВР и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че става въпрос за отвличане. Според него твърденията на сина на Киров - Иван Киров, че баща му е в чужбина, най-вероятно са стратегия на полицията. "Напълно възможно е това да са указания, които са дадени при едно друго обаждане от страна на похитителите", смята пък криминалният психолог Росен Йорданов.

"Прокуратурата е наясно с причините около изчезването на Киров", обяви вчера пред "Сега" градският прокурор на София Николай Кокинов, но не пожела да ги назове. Според неофициални източници през последните месеци бизнесменът наистина имал проблеми с изплащането на кредити. Заради финансовата криза дори е съкратил около 300 служители. От "Киров АД" лаконично обявиха, че продължават да работят и да изпълняват поръчките на бизнес партньорите си.

От вътрешното министерство изобщо не коментираха случая, а генералният комисар Павлин Димитров дори не се появи на церемония по връчване на книжки на млади шофьори, както бе обявено предварително.

Единствената неофициална позиция на полицията, която се появи в медиите бе, че се забавили с 12 часа да "закачат" телефоните на Киров, тъй като Софийският градски съд не им дал разрешение веднага. "Няма искане за използване на специални разузнавателни средства, което да е пренощувало при нас. Ние спазваме закона, според който съдът се произнася незабавно след получаването на искането", коментираха от СГС пред "Сега". Оттам не уточниха кога точно е постъпило искането на МВР, тъй като и това било класифицирана информация.
6
4222
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
31 Март 2009 06:29
Ченгетата използват всеки случай, за да "докажат", че трябва да подслушват без разрешение. При това действат нагло и натрапчиво.
31 Март 2009 08:02

Твърде много информация от твърде много места.И всичката "компетентна"
31 Март 2009 09:03

Ето и още малко и по-подробна (информация): Длъжници взели на мушка Киров



____________________________
Спортът е опиум за народите!
31 Март 2009 12:25
Изпълнена съм с бодър оптимизъм. Един път и прокуратурата да знае нещо по даден случай. А че няма да ни кажат нищо - вече сме свикнали! Ще изникне някой нов случай и ще забравим този - да не би някой ясно да си спомня какво точно се случи с футболния ни бос и жена му? Да не би пък и самата прокуратура нещо да каза по случая? Сега тупкат с горещата топка на място /подхвърля се, че без участие на полицаи на определени нива отвличанията нямат шанс/ и чакат другият отбор да се открие, че да забият. Ще има да чакат! То и ние няма да дочакаме нормално обяснение от управленец на някое ниво, камо ли пък от прокуратура. От съда пък никой и не иска обяснения, защото тъй било по конституция. Нека ни е!
31 Март 2009 14:28
Интересна практика се наблюдава в България- когато убият или отвлекат някой- полиция и прокуратура се надпреварват да изнасят факти и да обясняват колко много са знаели по случая... Ами като са толкова информирани защо не са предотвратили тези събития? Тяхната функция каква е? На статистиката каква е? Ако само ще слушаме констатации- те и медиите си ги правят дори и без намеса на прокуратура и полиция...
31 Март 2009 14:39
Ченгетата използват всеки случай да докажат, че не са ченгета, а прости милиционери-еничари, ставащи само за подтискане на народа
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД