:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
HOMO HOMINI LUPUS EST

Хю Джакман и Лийв Шрайбър се бият със зъби и нокти

Копието за официалната премиера в Арена бе зрелищно докарано с хеликоптер
Снимка: Александра филмс
Логан се превръща в неузнаваемо животно с възможностите на машина.
Филмите за Х-мен са хитове още от първите серии от 1992 г. Най-новото заглавие от поредицата пълнометражни филми е "Х-мен Началото: Върколак" и ще ни върне назад във времето, за да разберем предисторията на Върколак и Саблезъб - братята, които могат да убият с един замах. Отново базирана на комиксите на Марвел за Х-мен и Оръжие Х, "Началото: Върколак" за пореден път се фокусира върху образа на Логан, изигран, разбира се, от Хю Джакман.

В новата лента е първата среща на мутантите с професор Чарлс Ксавие, а Логан Върколака си е все така смел, честен и намръщен. Хю Джакман е неизменно в тази роля от началото на заснемането на пълнометражните филми. Сигурно не е лесно да изиграеш няколко пъти един вече развит и обоснован персонаж и после да се върнеш в началото на неговата история, когато той е с друга мотивация. Но очевидно за Джакман проблемът не е чак толкова голям, защото отново изглежда зашеметяващо, дори ако говорим само за физиката му. Брат му - Виктор Крийд/Саблезъб, тук изигран от Лийв Шрайбър, също е един от главните персонажи във всички филми за Х-мен. И неговата биография ще намери миналото си в "Началото: Върколак". Шрайбър, къде с грим, къде с лични физически качества, достоверно влиза във вълчия си персонаж - също толкова харизматичен, както и този на Върколака.

Както винаги обаче, и тук по-интересни са отрицателните герои. Този филм е поредното доказателство, че е много трудно да се изгради ярък положителен персонаж. Лошите често са по-цветни. Дори ако говорим само за създаването им, лошите имат нужда от по-разнообразна изходна база, повече креативност при обрисуването на образите им. Вярно е, че ни зареждат с негативизъм, но злото е атрактивно дори за да го отречеш. В "Х-мен Началото: Върколак" един от отрицателните герои е Саблезъб. Персонажът, разбира се, е комиксов, но и забавен - злобен, силен, много подвижен и абсолютно безкомпромисен. Превъзхожда брат си с това, че иска да бъде лидер. Върколака, макар и положителен герой, не се различава чак толкова много от Саблезъб. И той е звяр, който, ако бъде раздразнен, става носител на смърт. Но предпочита спокойния живот, любовта на една красива жена и честната и безопасна работа. Само че плановете на Уилям Страйкър (в този филм изигран от Дани Хюстън) са свързани със свръхсилите на всички мутанти и въпросът за лидерството ще противопостави двамата братя. А още - от ръцете на Логан започват да излизат стоманени остриета, с което приказката става по детски зрелищна.

Режисьорът на този Х-мен Гавин Худ успява да обрисува битка между доброто и злото, които си приличат до болка. Не могат да бъдат едно до друго, но винаги се търсят. Няма защо да споменаваме специалните ефекти - и на децата им е ясно, че подобни филми няма как да бъдат реализирани без намесата на софтуер, с който всеки невзрачен пейзаж се превръща в изящен шедьовър. Но пък феновете на Х-мен, на върколаците или просто на комиксите като цяло едва ли ще останат безразлични. Отново ще се позова на сайта imdb.com. В него, както вече знаете, хора от целия свят могат да гласуват за качествата на филмите, да пишат мнението си и да добавят снимки на любимите кинаджии. За "Х-мен Началото: Върколак" вече са гласували повече от 5500 човека, а вотът им е доста над средния - 7.1 от 10. Така че за любителите на подобни зрелища предстои малък празник. За другите - да не гледат и толкоз.
Снимка: Александра филмс
Виктор Крийд е яростен, озверял и не зачита братската дружба.
1
2036
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Май 2009 09:15
Все повече зрелищност, все по-малко кино.

Това не съм го казал аз, а Еторе Скола, когато говореше за американското кино.


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД