:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Луда любов се превръща в трагедия

Днес и утре, БИ ТИ ВИ, 13.00

"Сорая" е драматичен биографичен разказ за едноименната съпруга на последния ирански шахиншах (Цар на царете) Мохамед Реза Пахлави. Само на 16, в средата на миналия век, тя се омъжва на пищна церемония за държавния глава. Следват политически борби и превратности, които отвеждат кралското семейство в емиграция, докато отново се завърне на трона.

Полугерманката-полуиранка Сорая впечатлява света с красотата си и лудата си любов към шахиншаха, но скоро той научава и за личната й драма - тя не може да има деца. След 7 г. шахът се развежда с нея и се жени за Фарах Диба, която му ражда трима синове. Сорая живее в Марбела и Париж и мнозина днес я наричат "Даяна на 50-те и 60-те". През 2001 г. тя умира в нощта преди рождения ден на любимия си шах. Двусерийният филм е създаден по нейната биография "Дворецът на самотата".

Режисьор: Лодовико Гаспаряни, с Анна Вале, Микеле Плачидо, Ерол Сандър, Матилда Мей, Ренато Кампезе, Сидни Ром, Клод Брасьор, Стоян Алексиев, Атанас Атанасов, Мариус Донкин, Ина Попова и др., Италия/Германия, 2003 г.
2474
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД