:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Обвинението прави силата

***
- Подпиши се ей на туй листче, браточка, подкрепи нашата справедлива кауза! - като ги гледам, и тримата класически вратове, единият с нюанси на виенски сецесион, другите изцяло бавно развиващ се мутробарок.

Колебая се. По принцип не прахосвам подписа си наляво-надясно.

- Ти борец за демокрация ли си или не си борец за демокрация? - застрашително пита по-младият мутробарок и запретва ръкави

- Ми де да знам! - смутено се запъвам. - То май бях нещо такова едно време, ама всички наоколо много ми се смяха, та се отказах.

- Ако не станеш пак, и то веднага - предупреждава добронамерено оня с нюанса,- тия наоколо, като те видят, много ще плачат!

Подписвам. И питам за какво точно съм се подписал.

- За следствено равноправие! - викат. - Тези, срещу които вече се води следствие, да имат същите права като онези, срещу които още не се води следствие. И за присъдно равноправие. Тези, които вече са осъдени, да имат същите права като онези, които още не са осъдени.

Честно казано, звучи ми напълно логично.

- Така ще попълним пропорционално-мажоритарните си листи с достойни личности, готови да се борят на живот и главно на смърт за свободата, санким за освобождаването си чунким от пандиза белким! - ми обясняват.

Всъщност подписах още две листчета. Не питах за какво. Няма начин такива съвестни граждани да не се борят и за други велики каузи.

- И да внимаваш за кого гласуваш на тези избори! - ласкаво ме съветва дъртият. - Ще гласуваш за ПРАС ("Полит Рекет - Айде на Сеира"). Нашата листа е много силна - тридесет и трима местни феодали, петдесет и осем селищни боляри и около стотина регионални бандити, без шлаката.

- Не го слушай тоя! - ръмжи младият. - ТРЯС ("Темерут Рахат Янлъш Сиктир") е твоят избор - единадесет убийци, сто и двама крадци, двадесет и петима педофили, осем наркотрафиканти, перфектни кадри.

- Стягай си акъла! - мръщи ми се нюансът. - Ние от БУМ ("Ба Успешно Мааму") издигаме за кандидат-депутати деветнадесет изнасилвачи, деветдесет и трима крадци, четиридесет и осем контрабандисти. Дори сме попълнили списъка с пет-шестима корумпирани политици.

- Момчета - викам, - то и сега Народното събрание е пълно с крадци, далавераджии и мафиоти, какво ви е различното.

- Обвинението, браточка - се хилят по галевски. - Същите, ама срещу тях няма повдигнати обвинения. Пък нашите всички са с обвинения, по десетина минимум. Не съединението, да знаеш, обвинението прави силата.

Като се замислиш, си е баш така. Налага се да сменим надписа върху входа на Парламента. Колко му е да му изчукаме корекцията!
894
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД