:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Делото за източване на Държавния резерв



срещу Мирчо Петков-Циганина вчера бе отложено заради неявяването на адвокат Ставрева, защитник на друг подсъдим по делото - Цоло Йотов. Съдът насрочи резервна дата за заседание - 13 октомври. Мирчо Петков е обвинен в източването на 15 000 тона пшеница от резерва. По това дело ще се наложи разпит на 330 свидетели, стана ясно през януари. Процесът трябваше да тръгне още през юли м.г., но заради отсъствието на двама адвокати бе отложен за октомври, когато му бе даден ход.



Военните ще заплащат всички консумативи



във ведомствените жилища. Това се казва в новата наредба, която регламентира настаняването и живота в жилищата и общежитията, които се водят към МО. В момента в повечето от старите общежития няма водомери на отделните апартаменти, а парното се отчита от уредите в абонатните станции. Разходите за тези консумативи се поемаха от наема на жилищата - 50 стотинки на квадрат. Останалите пари се даваха от бюджета на МО.



Втората в България ДНК лаборатория



бе открита вчера в Бургас. Звеното ще обслужва 10 региона от Южна България. Освен експертизи на човешки материал, в нея има и отделения по дактилоскопия, трасология и балистика. При голямо претоварване новата ДНК лаборатория в Бургас ще поема случаи и от първата в Националния институт по криминология и криминалистика, която работи в София от 2000 г.
793
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД