:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ведомството на Етем е най-враждебно към медиите

Министерството на извънредните ситуации (МИС) на Емел Етем е най-затворено за информация към журналистите. След него най-проблемен е правителственият пресцентър. Това показват данните на МБМД от проведено изследване на тема "Прозрачност на държавната и административна организация". Анкетата е проведена сред 200 български журналисти от печатни и електронни медии.

Репортерите се оплакват най-вече от липсата на установени стандарти за получаване на информация от институциите. Разчита се предимно на лични контакти и доверителни данни. Основни източници си остават пресцентровете, пресконференциите и сайтовете на ведомствата. Много рядко (едва в 8% от случаите) информатор е самият министър. Близо 30% от анкетираните са категорични, че има забрана за достъп до работата на определени нива във ведомствата.

Най-лесно се отразява работата на общините, а най-труднодостъпни са министерствата. Журналистите смятат, че достъпът до работата на институциите е труден, а получаването на сведения става мудно и тромаво.

Най-мъчно се изтръгват подробности за обществени поръчки, командировки и конфликт на интереси, показва анкетата на МБМД. Затова пък позитивният пиар на ведомствата стига до медиите безпроблемно. Като тревожен факт се отбелязва практиката на повечето министерства да изискват предварително въпросите за интервюта и пресконференции.
5
1152
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
02 Юли 2009 11:16
Защото освен скандал, нищо друго не може да излезе от това министерство.
02 Юли 2009 11:34
Най-вероятно, защото има какво да се крие. Примерно съотношение персонал/свършена работа, или финасиране/резултати и др.п.
Изобщо наистина това министерство е доста тайнствено. Знае се за системата 112, вижда се добрата работа на занимащите се с личния пиар на министърката, за добрите й отношения с лидерите на някои от актуалните партии и... толкова. Знае се и че всякяква критика към тях се потушава в зародиш.
02 Юли 2009 13:04
Ми, така е. Пиратите интервюта не дават. На това министерство му остава само да развее "Веселия Роджър" на покрива и да отплава
02 Юли 2009 15:43
ще се опитам този път да го кажа по-мекичко за да не ме тривнат:
Етем, Кунева, Масларова и Плугчиева са върха на всичко най- отвратително и идиотско.
03 Юли 2009 00:10
а Тачева къде е забрави ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД