:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 445
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Варненчетата остават без забавачка през есента

Община Варна закъса с ремонтите на детските градини и това ще остави около една четвърт от малчуганите без забавачка през есента. За проблема призна вчера зам.-кметът Коста Базитов.

По план до 2011 г. трябва да се ремонтират 27 градини. Инвестицията е за 5.9 млн. лв., като средствата са осигурени по оперативна програма "Регионално развитие". Договорът бе сключен през февруари. За да няма сътресения, общината предвиждаше да стартира ремонтите в началото на лятото, когато родителите имат по-голяма възможност да гледат децата. Отделно се планираше поетапно да бъдат ремонтирани по две-три градини.

Оказа се обаче, че все още не са сключени договори с фирмите изпълнителки. Според Базитов причината е в обстойния мониторинг, който ЕС осъществява върху обществената поръчка. Две от кандидатстващите фирми отпаднали заради липса на аргументация на цените. Затова ремонтите ще започнат най-рано през август и ще продължат по два-три месеца. "Няма да има чак такъв проблем с разпределението на децата, тъй като в един район ще има една, максимум две затворени градини", каза Базитов. Някои деца ще останат без забавачка, други ще се пренасочват към близки градини, а в някои сгради, които няма да бъдат ремонтирани целите, ще бъдат увеличени групите.
1316
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД