:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,480
Активни 550
Страници 1,925
За един ден 1,302,066

Всички партии се проверяват за търговия с гласове

Николай Цонев
Срещу всички партии, без изключение, има сигнали за търговия с гласове, обяви Емилия Пенева от Върховната касационна прокуратура. Тя оглавяваше съвместния щаб на обвинението, МВР и ДАНС срещу порочното явление.

От старта на предизборната кампания за ЕП до вчера прокурорите са проверили 189 сигнала и са образувани 68 дела, 2/3 от които са срещу известен извършител. Най-много са повдигнатите обвинения за купуване на вот в полза на ЛИДЕР и "Атака", следват ги ДПС и НДСВ. Най-малко били сигналите срещу "Синята коалиция". Разследват се 5 престъпни групи - в София, Хасково, Плевен, Левски и Сливен. Има и 8 дела за организирано купуване на гласове.

От прокуратурата отчетоха още, че цената на един глас за парламентарните избори е скочил в сравнение с евровота и е достигнала 50-60 лв.

Утре се очаква Софийската градска прокуратура да поиска постоянното задържане на зам.-министъра на извънредните ситуации Александър Филипов (от квотата на НДСВ). Той бе арестуван в понеделник по обвинение, че организирано е търгувал с гласове. Съдът остави за постоянно в ареста другия от схемата - Бако Стоянов, който е давал пари в пликове на избирателите.

Филипов е търгувал в полза на мажоритарен кандидат от Сливен. Прокуратурата засега няма доказателства, че въпросният кандидат-депутат е поръчител. "Категорично заявявам, че такава информация е невярна. Категорично аз осъзнавам, че купуването и продаването на гласове е престъпление", отговори военният министър Николай Цонев на въпрос дали е купувал гласове. Той бе мажоритарен кандидат на НДСВ в Сливен, а и фирмите на Стоянов се свързват с МО - дълги години той е ремонтирал и строил имоти, собственост на изпълнителна агенция "Социални дейности".

Покрай разработването на Филипов за търговията с гласове, разследващите попаднали и на негови разговори, от които станало ясно, че той лобира определени фирми да спечелят обществени поръчки.
4
1278
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
08 Юли 2009 01:17
Искам да видя разледване на изселничиските ( безплатни), преминаването на границата и рекордния брой открити секции в Турция. Ако това не е купуване на гласове, здраве му кажи......
Съответния организатор Духан - сопола тоже трябва да бъде поразпитан за тези автобусчета ...
08 Юли 2009 06:09
Браво поне хората по умни си сложиха в джоба некои лев.....Едвали гъбите струват толкова?
08 Юли 2009 07:07
Поне този проблем с изселническите гласове може да се реши законодателно от раз без никакви увъртания .
1. Никакви избирателни секции в чужбина.
2. Задължителна регистрация на гласоподавателите ЛИЧНО най-късно един месец преди датата на изборите.
Едва ли ДПС от тук нататък ще е в състояние да организира две екскурзии до България в рамките на месец и нещо . Така който иска да участва в политическият живот на страната да си седи дом.
Казах !
08 Юли 2009 22:40
Вота за ДПС , най-услужливо бива обясняван с "максималната мобилизация" на електората му по верска линия и увеличения брой на гласуващите за тази партия , етнически българи . Никой не се интересува от грамадния брой сигнали за "двойните гласове" , дадени за тази "партия" ...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД