:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС се стяга за отпор срещу реваншизма на Борисов

Ремзи Осман
ДПС се готви за отпор на реваншистките ходове, за които дават заявка новите управляващи от ГЕРБ. Това се разбра от думите на депутата Ремзи Осман в Кърджали. "Има възможности, дори когато си в опозиция, да въздействаш на управляващите да не допускат подобни грешки, които не са в интерес на държавата", отсече Осман. Той бе категоричен, че в България има закони, които ще попречат на поголовните чистки. "Тези, които се изхвърлят, нека опитат", закани се депутатът. Осман се зарече новата ПГ на ДПС да следи много отблизо тези процеси и била готова да се ангажира максимално в случай на незаконно отстраняване от длъжности, както и на спиране на финансирането по проекти в Кърджалийско. ДПС разполагало с много добри контакти в чужбина по линията на Либералния интернационал, както и с партньори извън ЕС, включително САЩ. "Никой да не си въобразява, че може да прави всичко в държавата, щом е спечелил изборите", отсече Осман.

"Ако на Бойко Борисов му стиска, да премахне двойното гражданство", размаха пръст човекът на Доган. И обясни, че в Кърджалийско икономиката се гради с парите на емигрантите от Турция, Западна Европа, САЩ, Австралия и т.н.След което напомни основния принцип на ЕС за свободното движение на хора и капитали, останалото било мислене отпреди 20 г.
31
2833
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
31
 Видими 
08 Юли 2009 00:59
Ау ама тоя говори за Кърджали като за тяхно феодално имение, и още малко и ще се отцепят ако някой посмее да им развали рахатлъка.
А двойното гражданство може и да е приемливо м/у Германия и Франция но в нашия случай не. И се съмнявам който и да е Българин да има основателна причина за двойно гражданство, а ако има то определено не е българин - а това означава че претенциите му неса към България

08 Юли 2009 01:20
Тази статия вече е поменстена на друго място или поне дублирана. Има ли смисъл дублирането, освен да се акцентува за "надвисналата опастност" от разбутване на етническия мир. Мисля, че не е необходимо да се опитвате да сплашвате хората с подобни повторения, особено като имате в предвид, че ние също можем да носим оръжие....... и дори да го използваме..
08 Юли 2009 02:37
Абе, Доган много се е стреснал бе! Оцапал е потурите от страх, че обръчите ще му спрат вноските за летящата чиния. Който не знае да губи, не може и да печели. Явно, въпросният усеща края на конюнктурните аванси от ДС и БКП и сега мига като мишка в брашно. Страх. Ама кака се ожени, и бате дойде на власт, така че, прощай Григорий, сбогом Гринго и т.н., все вероятно развитие на Амет.
Турците имат добър шанс да се отърват от Сава, исторически шанс, бих казал, въпреки че Аметчо ще си скъса ризата, ще се пеняви и най-вероятно, ще си удари д__то в тавана от зор.
08 Юли 2009 05:40
Че как премахването на двойното гражданство, ще попречи на свободното движение на хората и капиталите? Няма да им режат краката я.
08 Юли 2009 08:15
И обясни, че в Кърджалийско икономиката се гради с парите на емигрантите от Турция, Западна Европа, САЩ, Австралия и т.н.

Така си е и точно това трябва да се промени.
Ако се появят работещи предприятия в тези райони - Доган няма да има такава власт над тях.
08 Юли 2009 09:00
Точно така - свободно движение в ЕС, не в Турция
08 Юли 2009 09:18
Има възможности, дори когато си в опозиция, да въздействаш на управляващите да не допускат подобни грешки, които не са в интерес на държавата", отсече Осман. Той бе категоричен, че в България има закони, които ще попречат на поголовните чистки.

ОТ НОВОТО изхвърляне на ДПС, след това на Доган, лъха тотален Феодализъм, Тоталитаризъм и Диктатура...
За тях няма значение, кой е спечелил изборите в една демократична държава! Те със заплахи, типични за тоталитарните държави, се стремят да запазят иконимическото и политическо влияние в страната. По тази логика могат и БСП да диктират, че Станишев трябва да остане премиер, ако не, ще станат партизани... ЗА пореден път се доказва истинската същност на ДПС.
*
Моля да се сезират ЕС-Комисия и ЕС-Представителства за тоталитарния, деспотичен, диктаторски, антидемократичен подход на ДПС! Тези хора трябва да се обявят за personi non grati в ЕС!
08 Юли 2009 09:46
Основният принцип на ЕС за свободното движение на хора се отнася само за граждани на ЕС, а Турция не е държава-членка. Така че да не говори глупости този.....хм, господин...
08 Юли 2009 09:57
ДПС разполагало с много добри контакти в чужбина

Да, ама щепселите и шалтера са в България!
08 Юли 2009 10:39
Нещо не чуваме Бай Хасан?! Хасанчо, да не си изпаднал в някаква депресия, в черна дупка, недай си Боже ? Немой така , приятелю, като си турчин в България не е задължително да членуваш в турска партия. Виж , и в ЕС и в САЩ такива филми няма.
Ей ти партии, колкото щеш, като заличим ДПС от картата, автоматично отпада и АТАКА. Ето ти 25 % свободно политическо пространство!
08 Юли 2009 10:50
Не е необходимо да се прамахва двойното гражданство - това си е една придобивка. Обаче, когато човек не е местно физическо лице (т.е. не е бил в България 186 дни от годината) и не плаща данъци в българия - няма право да гласува в България. Просто трябва да се направи нов избирателен Закон където да са защитени правата и свободите на всички Български граждани и да не се допуска хора които не живеят в България да определят съдбите на тези които живеят тука - демократично ли - демократично е, имат ли си свободата сами да си определят къде да живеят, работят и плащат данъци - имат я и изборът си е изцяло техен.
08 Юли 2009 11:00
dimoru
08 Юли 2009 11:03
"Никой да не си въобразява, че може да прави всичко в държавата, щом е спечелил изборите", отсече Осман.

А вие как си позволявахте?
И обясни, че в Кърджалийско икономиката се гради с парите на емигрантите от Турция, Западна Европа, САЩ, Австралия и т.н.

Тук е прав. Досега всички правителства оставяха проблемите в смесените райони на Доган - той им уреждаше и поминък, и бит, и мироглед, други не му се бъркаха. И логично се стигна до феодални отношения в тях. Когато едно свободно от ДПС правителство почне да помага на тези райони, това ще е най-убедително за хората там, че без Доган май ще е по-добре.
.
Снощи се подхвърли една хипотеза - какво би станало, ако 1 или > от 5-те мажоритарни на Доган откаже да става депутат/-и/, а по сегашния закон мажор. депутат се заменя от пропорц. листа само, ако стане министър; иначе мястото остава незаето? По Конституция НС се конституира с 240 депутата. Твърдят, че с по-малко не може да се обяви за легално; нз дали наистина е така, само преповтарям чутото. И какво следва? Нови избори? Едва ли, народът съвсем ще се настрои ср/у ДПС-БСП, а и едва ли ще могат пак да се мобилизират 90К души да гласуват в Турция и да прескочат и в Бг за същото и резултатът на ДПС-БСП би бил още по-зле. Решение на Конституционния съд? Вероятно, но изисква време, в което ще цари безвластие, но формално на власт ще е правителството на Сиси и ще имат време читаво да си покрият далаверите. А и КС не може да се самосезира; НС нямаме, остава президентът. Или пък Биби, в типичния си маниер, ще ревне, че му пречат и ще извие ръцете НС да се конституира и с под 240, какво тук значи някаква си Конституция?

Редактирано от - Stern на 08/7/2009 г/ 11:15:43

08 Юли 2009 11:08
А не може ли да има двойно гражданство от строго определени страни?Например ЕС и Америка.По същия начин американски граждани могат да си получават пенсийте в чужбина , но не във всички страни по света.Разбирате какво искам да кажа?
08 Юли 2009 11:25
Боже, нещо става след изборите.
За първи път се съгласявам с Капитанот.
Не знам това на добре ли е или на зле.

Метаморфози, какво да правиш.
08 Юли 2009 11:49
Не е нужно да се забранява двойното гражданство - достатъчно е да се въведе в избирателния закон - да могат да гласуват всички българи, НАМИРАЩИ СЕ В ТРЕИТОРИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ. Да ме извиняват нашите американци - много са далече.
08 Юли 2009 12:15
Писна ми от тея. Махнете ги от вестниците. Пълен бойкот да си говорят на полянките из селата. Неискам да ги виждам. Толкова по-лесно ще е ако никой не им обръща внимание.
08 Юли 2009 12:40
Къде си бре Хасане ?
08 Юли 2009 13:13
Сидеров: "Атака" не е поставяла условия към ГЕРБ за съвместно управление
08.07.2009 / bTV - Натиснете тук

08 Юли 2009 13:18
Натиснете тук
08 Юли 2009 13:48
"Той бе категоричен, че в България има закони, които ще попречат на поголовните чистки. "Тези, които се изхвърлят, нека опитат", закани се депутатът."
В България има и закони против измамите с обществени поръчкии ДДС, неплащането на данъци и контрабандата. Тези които се готвят да управляват да не се опитват , а да погнат с всички сили и средства на държавната машина досегашните злоупотреби. Те обаче далеч не са от свързаните само с ДПС обръчи. Затова беше и този вой от СС за бъдещия "реваншизъм". Крайно време е да им духнат под опашките...
08 Юли 2009 14:30
Леле, терориста златен той, кръвожаден османски извършител на геноцид. Да попитам, що е то незаконно отстраняване от длъжности и има ли то почва в Булгаристан?
А иначе проблема с двойното грагданство, стилово и в унисон с националните интереси, е решим. Даже го имахте на тепсия на предпоследните избори - как хем да няма двойно гражданство, хем да има изключение и как поне според този ключ да не се допускат османските терористи пред урните. Амам нека Байко Барисов да решава проблема, със сигурност и той е получавал някакво копие на една програма.
08 Юли 2009 15:37
Като забраните двойното граждансрво, кой ще прави инвестиции и ще носи валута в България бре амсалаци, да гласуваш в страна, където си роден не е престъпление, ако тази държава претендира, че е демократична, и Б.Борисов знае, че не може да махне двойното гражданство, но така се налагаше да говори преди изборите (за баламите)...

08 Юли 2009 15:43
Асанушката го няма щото:
а - раздава на Иликтората личните карти и командировачните , ма калабалък бол.
б - приготвя нова пратка хероин
в - напил се от радост за изборните резултати - най-гУлемио пУлитик отчита 20% ръст на гласовете , сега е махмурлия и си заборил ника и лозинката
08 Юли 2009 16:04
Няма да се забрани двойното гражданство, а гласуването в страна от ЕС, ако другото гражданство е от страна извън ЕС.Разбра ли бе, амсалак?
08 Юли 2009 16:56
Не може да се прилага в демокрациите такъв двоен стандарт, казах.

08 Юли 2009 17:05
Двойното гражданство трябва да се премахне, просто защото в сегашния си вид законите, уреждащи получавнето му са направени единствено в услуга на ИлИктората на големио пулитик. Няма почти никакви условия за получаване на българско гражданство и от децата на чифте ватандашите. Вече има поколение от нулева до около 35 годишна възраст, което не знае и дума български, няма нищо общо с България и мотива му да е гражданин се свежда до облагите, които получава с документите на гражданин на ЕС. Никакви задължения или граждански чувства Към България. Моето мнение е, че страната няма нужда от такива граждани, дори напротив трупаме негативи от золумите, които правят като пътуват в Европа с български докъменти.
Стигна се даже до там, яе под натиска на ДПС беше добавен параграф в закона, който дава възможност по изключително облекчена процедура, изселилите се по изселническите споготби, преди 1989 г. и доброволно отказали се от българско гражданство лица да могат да си го възстановят.
yagen
Предлагам да почерпим опит от демократична Турцтеия - там закона не признава двойно гражданство, но за етническите турци може, даже се толерира. Останалите етноси трябва да се откажат от друготоси гражданство за да получат турско.
Та така - по примера на Турция двойно гражданство, но само з етнически българи. Как ти се струва? Демократично, нали?

08 Юли 2009 17:07
НЕ двойното Гражданство да се премахне, а да се премахне Правото да гласуват на БЪЛГАРСКИ Избори български Граждани, които НЕ плАщат Данък "Доходи" в БЪЛГАРСКИЯ държавен бюджет!
КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 08/7/2009 г/ 17:08:26

08 Юли 2009 17:13
Параграфа го формулира вече.
Остава някой само да включи текста в проектозакона.
Леле, ами те и родните мангасари и те ще отпаднат.
Някой да е видял брикет да плаща данъци ?
08 Юли 2009 18:07
Виждам, че се заформя on-line internet законодателна комисия. Много добър почин...........
Кой казваше, че българите нямат активна гражданска позиция.......
Параграфе, запачваш да приличаш на "орган" .........
08 Юли 2009 18:59
Малии събрали се едни "забранители" и едни "демократи", и всички се към Турция гледат.


Туй ли ви е идеалът за страна бе керати.


Никой нищо няма да забранява.Има два проблема за решаване:
- Как да избегнем двойното гласуване - запазена марка за ДС агентите от ДиПиСи.
- как да размърдаме трътките на търтеите по посолствата, така че всички бълграски граждани да могат да гласуват.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД