:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 369
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Акценти от седмицата

Меглена Плугчиева
Днес в "Сеизмограф" гост ще бъде вицепремиерът по усвояването на европейските фондове Меглена Плугчиева. В разговор тя ще коментира идеята на ГЕРБ да се закрие нейният пост, намеренията им в рекордно кратки срокове да възстановят доверието на Брюксел към София, както и последните решения на кабинета "Станишев".

В рубриката "Контра" ще водят дебат бившият президент на Българият Жельо Желев и скулпторът Вежди Рашидов, който най-сетне успя да пробие монопола на ДПС в Кърджали и взе един депутатски мандат за ГЕРБ. Те ще говорят за опасността от реваншизъм в смесените райони, защо лидерът на ДПС Ахмед Доган призова Европейския съюз и НАТО да наблюдават внимателно процесите у нас, а също и защо президентът Първанов предупреди, че анти-ДПС говоренето опасно се превръща в антитурско и антиромско.

В зрителския "Хастар" Мария Михайлова от София ще предложи мерки за ограничаване на изборния туризъм.



"Темата на Нова" ще разкаже за породата питбул. За разлика от останалите породи кучета, той изпитва непоносимост към себеподобни, особено от същия пол. Селекциониран е в условия, идентични с гладиаторските битки в древния Рим. Има изключително мощна захапка и се бори с противника си до смърт. В миналото се е използвал и за лов на диви животни. У нас хората се възползват от вродения му инстинкт за атака и го отглеждат масово за боеве, а според закона за защита на животните организирането на подобни зрелища е престъпление.

Въпреки че са агресивни само към животни, не са редки случаите, в които питбули нападат хора. Заради това в много държави са забранени или се изискват специални разрешителни за отглеждането им. Така например в Австралия, Германия и Франция е доказано, че най-често инциденти стават с кучета от тази порода. Миналата година два питбула нахапаха до смърт възрастен човек в столичния квартал "Горна баня". Няколко дни по-късно 12-годишно дете пострада в Разград...

След всичките инциденти, за които се знае, някои от кучетата нападатели са евтаназирани, други са настанени в приют, трети си живеят както преди, а на собствениците са наложени символични глоби. По улиците обаче все още се разхождат необучени кучета без повод и намордник, а обявите в интернет за продажби продължават да се множат...





Туризъм

Днес "Глобусът" ще разведе зрителите из Средна Стара планина. Екипът ще покаже прекрасни гледки от планината и забележителностите на Етрополе, като ще разкрие защо този град е наричан град на зетьовете. Пътуването ще продължи до манастира "Св. Троица", а след това и до водопада край него. След това «Глобусът» ще потегли към Тетевен и Рибарица, а освен това ще покаже уникалното екоселище - Азарея.

Би Ти Ви, 12.00



Днес публицистичната рубрика на БНТ "В кадър" представя документалния филм на журналистката Йоана Левиева "Алтернативни маршрути". Той предлага едно пътуване в Сакар и Източните Родопи, до древни светилища и домовете на лешоядите, до крепости и тайни места, които малко хора са виждали. В тези кътчета на България, алтренативният и културният туризъм е една възможност за поминък, развитие и щастлив живот на хората. Нужна е само добра воля и работа.

Днес, БНТ 1, 16.55
1179
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД