:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Пекин затвори джамиите в Урумчи



вчера, когато е главният мюсюлмански молитвен ден, след като в града цяла седмица имаше етнически сблъсъци между мюсюлманите уйгури, китайците от народността Хан и органите на реда, съобщи АФП. Спецчасти на полицията и армейски части са разположени из града, за да предотвратят нови етнически сблъсъци. Осемте милиона уйгури в Синцзян - уйгурския автономен район, се оплакват от религиозни, политически и икономически репресии под китайско управление.



Силно земетресение разлюля Китай



със сила от 6-та степен по Рихтер в югозападната провинция Юнан, при което загина един човек и 300 бяха ранени, предаде АФП. В резултат на земния трус са унищожени 10 000 сгради. Епицентърът на земетресението беше в Гуантун, на около 200 км от Кунмин, административен център на Юнан. В района спешно са изпратени спасители и военни части, които създадоха временни палаткови лагери за пострадалите.



За шпионаж са задържани 4-ма австралийци



от фирмата "Рио Тинто" в Шанхай, съобщи Ройтерс. Полицията е иззела компютри от офиса на компанията. Китайските власти заявиха, че имат огромен брой "неопровержими доказателства", че четиримата са шпионирали и са крали икономическа информация. Междувременно стана ясно, че е задържан и ръководителят на департамента по желязна руда в контролираната от държавата стоманодобивна компания Shougang Group. Арестите доведоха до срив на австралийския долар на пазарите.



Български работници мизерстват на Албиона,



установи разследване на британския в."Индипендънт". Сънародниците ни живеят в претъпкани каравани и получават по 45 лири седмично за бране на плодове за най-големите търговски мрежи в страната, като плащат за наем и медицински прегледи. Компанията S&A Produce зарежда веригите супермаркети Tesco и Sainsbury's. Работниците се оплакаха, че са принудени да спят по четирима в колибите с размер малко повече от три на шест метра, а в някои случаи - по седем души в караваните, където е неописуемо горещо.



Британски депутати ще обсъдят съдбата на Шийлдс



следващата сряда, съобщи електронното издание на в. "Ливърпул ехо". Те ще разгледат британски полицейски доклад, според който осъденият в България футболен запалянко от Ливърпул не е трябвало да получава високата присъда от 15 години затвор за опит за убийство на барман в Слънчев бряг през 2005 г. В момента Майкъл Шийлдс изтърпява наказанието си, което бе намалено на 10 години, във Великобритания.
5
1233
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
11 Юли 2009 09:59
Айде и от нас едно накратко. Гледаме, че липсва:
"В момента Туркменистан има излишък от природен газ за износ. Ние сме готови да го доставим на всеки клиент в чужбина. Това включва и "Набуко"", заявил пред членовете на правителството президентът на страната Гурбангули Бердимухамедов по време на заседание, предавано и по националната телевизия.
ЕК приветства постигането на споразумение за „Набуко”
И ние го приветстваме!
11 Юли 2009 18:26
И аз го приветствувам но Путин не го!
А Туркменистан си е фрашкан с руснаци повече отколкото БГ с турци.
Току виж видяли "белое солнце" на пустинята.
11 Юли 2009 19:09
Газ срещу какво? Ние имаме ли излишък от нещо?
11 Юли 2009 23:19
ГАЗ срещу Братски Целувки и сказки за демокрация.
12 Юли 2009 07:50
Да затвориш джамиите е все едно да затвориш клубовете по интереси на БСП.Става дума за една и съща идеология, чиято крайна цел е промяна на обществения ред.С тая разлика, че исляма иска да потопи целия свят в тъмноина ипримитивизъм.Всъщност и комунизма се стремеше към същото.Затова мяркката е повече от адекватна.Следващата трябва да е бръснене на бради и палене на фереджета и забрадки.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД