:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,501
Активни 531
Страници 1,946
За един ден 1,302,066

МОН ще обяви за нищожни дипломи с подправени изпити

Петкан Илиев
Ако има нелегитимни дипломи за висше образование, те ще бъдат обявени за нищожни, заяви новият просветен министър Йорданка Фандъкова по повод корупционния скандал в УНСС. В петък преподавателят Петкан Илиев бе задържан заедно с Боян Тренчев по обвинение за търговия с влияние. Разследващите твърдят, че срещу суми от 500 до 4000 лв. те уреждали изпити от редовните сесии и за кандидат-студенти, както и семестриални заверки.

"Само от тази сесия имаме трима души, хванати от нашите преподаватели по математика с фалшиви документи на изпита", съобщи вчера ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов пред бТВ. Документите им са предадени на VII РПУ в София. Той добави, че от МВР е получил списък с 15 студенти, ползвали схемата, от които само двама не са от Благоевград. Част от студентите са прекъсвали заради слаб успех, обясни още ректорът на УНСС. Проф. Борисов също не изключи вероятността кандидатстудентските изпити да бъдат оспорени, ако се докаже, че на тях са се явявали дубльори с подправени документи.



НА СВОБОДА

След като прекараха почивните дни в ареста, Илиев и Тренчев бяха освободени вчера под парична гаранция. Илиев трябва да плати 10 хил. лв., а другият обвиняем - 5000 лв. От прокуратурата обясниха пред "Сега", че са се отказали да искат постоянното им задържане от съда, защото няма опасност двамата да пречат на разследването или да се укрият. Важните свидетели вече били разпитани пред съдия, претърсванията и изземванията били направени. Разследващите разполагали и с доказателства, събрани със специални разузнавателни средства. Обвинителите обаче очакват Илиев да бъде временно отстранен от длъжност. Ако ръководството на УНСС не го отстраняло, прокуратурата щяла да поиска това да направи съдът.
 Йорданка Фандъкова
4
1961
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
28 Юли 2009 01:58
Министеро на финансите ше остане само с дохторат?
28 Юли 2009 10:36
Само така : анулиране на фалшиви дипломи - пък тея дето са си платили ще му идат на гости че да им върне паричките .
Тоя тарикат да не вземе сега сам да поиска да остане в ареста за неопределено време - там поне никой няма да му иска пари.
28 Юли 2009 11:33
Пуснали са ги на свобода срещу гарания много добре сега много лесно ще си покрият следите и накрая ще се окаже, че прокуратурата трябва да му плати обезщетение и да му се извинини за причинените неудобства!!
28 Юли 2009 13:48
Мой познат сподели, че една негова приятелка, математичка, била уволнена, само за това, че не искала да пише отлична оценка на Сергий Станишев. Той бил изключен от София и записан да учи в "Цветан Радославов"-тя не го била виждал въобще.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД